På onsdagen kunde Samnytt berätta att SD-politikern Beata Milewczyk äger den lyxbil som en gängledare färdades i när han sköts ihjäl i Södertälje. Nu lämnar politikern alla uppdrag efter en uppmaning från partistyrelsen.

Det var vid 17-tiden på tisdagen som en man i 25-årsåldern sköts ihjäl med flera skott när han satt i en bil i det ’särskilt utsatta området’ Ronna. Den mördade mannen ska enligt polisen ha haft en central roll i Södertäljenätverkets yngre fraktion och förekommer i belastningsregistrett för flera brott.

Beata Milewczyk (SD) som äger bilen kommenterade uppgiften med att hon var ”god vän” med mannen som hon har känt sedan han var barn. Vidare framkom det att Milewczyk och gangstern tillsammans hade köpt den tyska lyxbilen Audi S8 Plus. Hon påstod sig däremot inte ha någon aning om att mannen hade ett gängkriminellt leverne.

– Förtroendet är nu skadat, säger Andreas Birgersson, gruppledare för SD i Södertälje, till SVT.

Statstelevisionen frågar Birgersson varför relationen är ett problem.

– Det är alltid svårt med förtroendeuppdrag där man behöver visa väljarna att man kan ha deras tillit och att man utför deras vilja som förtroendevald. När man får en sådan kopping till en person som har kriminell bakgrund så blir det en förlust av förtroende för att man kan utföra sitt uppdag, svarar Birgersson (SD).

LÄS ÄVEN: SD-politikern om mördad gangster i bilen: ”Vi var goda vänner”