För ett par veckor sen uppmärksammade Samnytt kritiken från en sverigedemokrat mot att Malmö stad marknadsför utställningen Nya svenska flaggor på Malmö stadsbibliotek. Nu är det Sverigedemokraterna i Malmö som reagerar på det man menar fördjupar segregationen.

I utställningen lyfter kommunen fram och hyllar stadens ”mångkulturella identitet” genom ”ett 50-tal nya svenska flaggor”, vilket består av att andra länders flaggor gjorts om i de blågula svenska färgerna – bland andra Islamiska republiken Iran.

Detta imponerade föga på Nima Gholam Ali Pour (SD) som konstaterade att ”utgångspunkten är då att invandrare inte är kapabla att ställa sig bakom den svenska flaggan utan behöver ’inkluderas’ genom att få sitt hemlands flagga färgad i blågult”.

LÄS ÄVEN: Malmö stad marknadsför utställning med ’nya svenska flaggor’

För ett par dagar sen plockades frågan upp av SD Malmö som menar att Malmö med konstprojektet når ”nya höjder vad gäller att splittra ett samhälle och ytterligare fördjupa segregationen”.

De flesta begriper att en nationsflagga är en symbol för ett lands befolkning att samlas under, en symbol för landets identitet och värdegrund. Med ”Nya svenska flaggor” agerar Malmö stad helt omvänt, något som inte endast sårar invånare med svensk bakgrund utan även vissa invandrargrupper som tycker det är alldeles förfärligt och kränkande att se flaggan som representerar den regim de flytt från nu exponeras i Malmö i blågula färger.

Vidare påpekar partiet att detta inte är första gången Malmö stad gör sig skyldiga till dylika övertramp.

Detta är inte den första utställning där Malmö stad skämmer ut sig. Tidigare har till exempel ”Modest fashion” fått många att höja på ögonbrynen och fråga sig om decennier av kvinnokamp varit förgäves – ”Modest fashion” är alltså en utställning som hyllar den kyska muslimska klädstilen för flickor och kvinnor genom att visa flera skyltdockor iförda slöja och i övrigt heltäckande klädsel.

Utställningen fick Sverigedemokraternas gruppledare i kulturnämnden Michael Hård af Segerstad att vid kommunfullmäktiges sammanträde torsdagen den 31 augusti fråga miljöpartisten Janne Grönholm hur de styrande kulturpolitikerna ser på integration samt vad man avser göra för att förbättra denna.