SD rusar i ny mätning – plus 3,6 procentenheter

Delningar

I Demoskops novembermätning blir SD näst största parti. ”Jag tror att ökningen i hög grad beror på att väljarna håller på att tröttna på den sandlådementalitet som de övriga partierna uppvisar” kommenterar Jimmie Åkesson (SD).

V 7,8 (-0,2)
S 29,2 (+0,9)
MP 4,2 (-0,2)
SD 21,1 (+3,6)
C 8,8 (+0,2)
L 4,1 (-1,4)
KD 4,9 (-1,4)
M 18,3 (-1,5)

Förändringarna avser jämfört med valresultatet och genomfördes under perioden 30 oktober – 6 november med 1 614 personer.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

467 KOMMENTARER

 1. När det kommer till kritan återfaller väljarna till röda fronten.
  Antaganden gör ingen Sverigedemokrat.
  Hoppas på nyval utan fusk.
  Det är att hoppas förgäves.

 2. Fast detta är oväsentligt. Vid skarpt läge vet vi att folk gör som de brukar. ”Det är nog bäst med Socialdemokraterna”…

  • Japp. En betryggande majoritet av väljarkåren har sedan många år tyckt att invandringen är för stor.

   Ändå fortsätter de att exemplifiera Einsteins definition av dumhet: ”Doing the same thing over and over again expecting different results”

 3. Får vi nyval, kommer SD att stärka sina positioner, det vet vi sedan valet. Och det lär vi få, om inte de övriga 7 partierna kan komma överens om en koalitionsregering och vem som ska få rollen som statsminister.

  Som det är nu, är det en samling yra höns som springer omkring och känner sig kränkta. Löfven för att han blev avsatt, Christersson för att de övriga i alliansen inte ville rösta på honom, Lööf för att hon inte fick någon prövning, osv. Och alla skyller de på varandra, för att de andra inte håller med dem. Utanför står SD och bara tittar på kalabaliken och avvaktar.

  Den grupp som först är beredda att lyssna på SD och prata med dem, vinner. Konstigare än så är det inte. Men de övriga lider av någon konstig halsstarrighet där de inbillar sig att lyssna på SD, då är det raka vägen ner i helvetet. Trots deras väljare vill se samarbete. Trots deras medlemmar vill se samarbete. Trots deras egna politiker vill se samarbete. Då blir det kaos, och då är det snart nyval. Och mer procent för SD.

  Och blir det nyval, hoppas jag se både L och MP trillar utanför och inte får vara med.

 4. Vi vill ha nyval om bara svenska folket får reda på att sossarna och Stefan Löfven vill ha fri invandring att han bara har ljugit om en stramare invandringspolitik. Jimmie Åkesson får ta upp att det kan komma 130 000 nya i år. Folket sover žzzzzz!
  Så blir SD det största partiet!

 5. jajajaja men när det blir dags att rösta så röstar dom genomkorkade svenskarna på sjuklöven. det gör dom alltid. det känns ju tryggast så.

 6. tror inte mycket på dessa s.k mätningar. Speciellt från ett land som svea som inte erhåller mänskliga rättigheter.

 7. Hahah, vad är det för fel på Svenskarna? Byter parti som man byter T-shirt.

  Dessutom 50%+ som erkänner sig som kommunister. Hur in i helsike ska någonting överhuvudtaget lösas med 5 miljoner kommunister i landet?

  • Jag lade min första röst på SD 1994. Valen efter det så har jag inte lagt en enda röst på ett annat parti. Skulle AfS visa sig vara ett reellt alternativ (i.e. kan hålla partiet gående, inte gör bort sig, visar att de har en chans att få över 4%) så skulle jag kunna byta till dem, men det återstår att se.

   Vidare så är det skillnad mellan att vara kommunist, och att rösta på något av kommunistpartierna. Det finns mängder av Susanna Jaros (”jag kan ingenting om politik, jag röstar alltid på Mpk”) i Sverige. De är idioter, och borde inte ha rösträtt, men i grunden så är de inte kommunister. Inte ens alla av Vpk:s väljare är kommunister (dock troligen de flesta).

   • Någon som älskar socialism (de flesta svenskarna) är per definition socialister. Socialister och kommunister är bara två sidor av samma mynt.

    V+S+MP+C anser jag vara auktoritära kommunistpartier.
    L+M+KD är socialliberala partier
    SD är ett socialliberalt parti med konservativa inslag.

    Sverige är totalkört så länge vi inte avskaffar socialismen, dvs. alla 8 partierna.

    • Moderaterna är visserligen inte socialister (bara officiellt, inofficiellt så är de extremkapitalister…vilket inte är bättre), men jag förstår din poäng. Men det är också poäng: det finns inga alternativ!

     Jag kallar F!, Vpk och Mpk för de rosa, röda och gröna kommunisterna. C har i stort sett helt tagit över Mpk:s politik (inklusive islamismen).
     L är socialliberaler, absolut rätt.
     KD är ett speciellt parti, de saknar i stort sett politik (inte direkt unikt i Sverige) och försöker greppa efter saker. Ena dagen är de kristna, andra dagen är de borgare, tredje dagen har de öppna hjärtan.
     M är som sagt inte liberaler eller socialister, de är extremkapitalister som har listat ut vad som behövs för att få röster från idioterna.
     SD är inte socialliberaler, men de är socialister.

     Det enklaste sättet att ta reda på vad ett parti står för, verkligen står för, är att titta på ungdomspartierna, där företrädarna inte lärt sig ljuga så bra. Vpk/Mpk har AFA som ungdomsförbund (även om de kallar sig allt från Amnesty till Greenpeace, beroende på vilket upplopp det är). M har MUF, ett gäng stekare med bakåtslickat hår som vaskar på Stureplan. S har ett gäng hycklande äckel som dagligen begår bedrägerier. KD har inget ungdomsförbund, för snitt-åldern bland partiets väljare är 73.

     Sverige är kört, och enbart ett inbördeskrig kan rädda landet/folket.

 8. Nyval är väl det enda vi kan hoppas på !
  Med Moderatledningens o Kd:s partitoppar går ju helt mot sina medlemmar. Bra sätt att förlora stödet till SD !
  Så använd varje chans att störa och rösta ner ! Hoppa in i sandlådan och använd stenar så kanske lite bank i huvudet skakar om .Fäll budgeten och sätt alla tillgängliga metoder att hendra regeringsbildning.
  Har de senast regeringarna slösat bort hundratals miljarder lär 4 års trots från SD inte kosta bråkdelen av vansinnespolitiken PARTITOPPARNA inom 7-K kostat folket och landet med efterkommandes framtid .
  Med ett snart nyval lär SD få det stöd de behöver .

 9. Blir det nyval så är väl SD nere på 17% igen. Förtroendet för den självskadebenägna Svensken fick sig en törn senast….

  • Över 900 anmälningar om valfusk
   val.se låg nere på valnatten
   Lanstyrelsen.se låg nere under valnatten
   Krisinformation.se rapporterade inget
   MSB rapporterade inget

   Men ändå kunde SVT1 SVT2 samt TV4 rapportera ”live”
   TV4 som är privatägt har tillgång till live data men inte andra?

   Det är inte bara en sak som stinker i detta val!

    • Valmyndigheten är infiltrerad av vänsterfeminister som hatar SD, de kan säkert frisera resultatet så det blir politiskt korrekt.

     • Globalisterna ville inte att SD skulle få mer än 17,5% det pågår ett socialt experiment på Sverige. Soros, Bilderberg-gruppen vill krossa Europas nationalstater, Annie Lööf sitter med på globalist mötena och drar upp riktlinjerna för Sverige,
      Annie kan tänka sig fri invandring med 30-40 miljoner Afrikaner till Sverige de kommande åren, det kommer att hända bara regeringen skriver på FN avtalet den 10 Dec.
      Efter det är Kalergiplanen i hamn.

 10. Svenskhataren Nujen liknar SD vid apor , tänk motsatsen att en SD man kallat N för apa.
  Nujen kan i kraft av att vara muslim fiffla och skymfa utan att riskera straff i det feministiska lyckoriket. Men någon gång får han sitt straff.
  http://www.gertrud1.se/2018/07/26/ozz-nujjen-lognaren-som-sar-tvedrakt-i-skuldkulturen/

  Anledningen att folk kastar sig över Filip Hammar är att han ljög, och inget annat. Att Anders Lindberg blir utskrattad i Almedalen beror även det på att man anser att han ljuger.
  När någon ertappas med lögnen är det i vår kultur grönt ljus att nida/håna/häckla. Därför föraktar vi också Özz Nûjjen och hans syster.

  Det har inget med hudfärg att göra. Vare sig Lindberg eller Hammar är särskilt mörka i sin nyans.
  Alla dessa nidingar/lögnare pratar om hat, men det är inte hat, det är vår kultur, vi föraktar lögnen och lögnaren och visar vår avsky, vi slår inte längre ihjäl dem, vi dödar dem med ord.

  Det var inte bara vikingarna som inte tolererade lögnen, ett av tio guds bud är ”Du skall inte bära falsk vittnesbörd mot din nästa”. Vår vikingamoral förfinades av kristendomen. Moralfilosofen Jesus skapade en relation mellan oss själva och vårt samvete.

 11. Dumma jävla svenne… Även S och C går upp… Det finns ingen räddning för dom hjärntvättade svenskarna, dom är för dumma för att kunna tänka själv.

 12. PK:s slagsmål inbördes. Käbbel om vem som hatar SD mest, vilket parti som inte ens kan möta SD i riksdagshusets korridorer – ger resultat. Hat mot ett parti – och flera av dem kommer att implodera innan nästa val…

  • Borde inte detta klart falla inom HMF på alla som röstar för SD
   Samt även grundlagsbrott då det är ställt utom all rimlig tvivel ett anti demokratiskt agerande?

 13. Jag tror uppgången förklaras med att MSM inte bedrdrivit påverkanskampanjer på sistone. Innan valet pågick hatpropagandan mot SD dygnet runt. Blir det aktuellt med nyval kommer nazistdrevet igång igen.

 14. Mätningen väcker återigen frågor om vad som hände i valet. Varför kraschade Valmyndighetens hemsida när man kunde se att SD rusade i rösträkningen?

  • På vilket sätt hade det spelat någon roll tror du?
   För logiskt så hade det inte spelat någon som helst roll, SD hade dock bara haft 13% i så fall och det hade ju däremot varit klart sämre, men att något skulle varit bättre med AFS där.. nej, det kan jag inte se alls.

   • Finns många variablar för att det hade varit bra ha både SD och AFS inne men nu är det inte så kanske sen

 15. Spelar roll nu. Det var 9 september som toppformen skulle infinna sig.
  Att sedan Dan Eliasson såg till att manipulera rösträkningen är en annan sak.

 16. Nu är det ju dock så att valresultatet inte tycks spels ngn roll i det här landet, hur folk än röstar så ser etablissemanget SD:s röster som blankröster som man inte ska ta hänsyn till!

 17. Detta innebär bara en sak, att 7klövern kommer göra allt vad de kan för att undvika ett nyval och vad det i sin tur innebär är att vi kan få se riktigt oheliga allianser bildas… såna som skadar Sverige väldigt mycket mer än Reinfeldt ens kunnat drömma om.

 18. Att ta avstånd från SD är ingen gemensam politik. Det börjar nog folk att förstå. Snart kanske t o m med Lööf och Björklund fattar. Men varför sjunker M och KD, de är ju de enda realisterna förutom SD?

 19. Det som förvånar är varför inte SD gått om Sossarna. Inser inte Svenska folket fortfarande vad Löfven med anhang är för sorts människor, dom gör allt som står i deras makt att TOTALFÖRSTÖRA vårt land med att fylla landet med kriminella personer från hela världen. ( inga utvisningar tillåts )

  Det måste vara mycket sjuka personer som inte ser att mord,stölder,misshandel, våldtäkter,rån av äldre nu är vardag i hela Sverige.

 20. Tänk vilken skillnad det skulle vara om vi fick rösta direkt på person istället för att partiet placerar folk på listan. Vissa skulle ju inte ha en chans, Tänker på den glädjande arselkana ut som väljarna skulle bjuda Löfven, Wallström, Ygeman. Johansson och Lööf och Björklund på. Bland andra.

 21. Finns ingen anledning att hålla på med dessa mätningar om det inte är ett extra val i sikte vilket det inte tycks vara tyvärr.

 22. Det som gläder mig mest är att Liberalerna och Mp ser ut att kunna åka ur riksdagen om det blir extraval. Då ska jag fanimej bjuda hela grannskapet på fest (där jag bor är SD klart störst så många blir glada).

 23. Fan vad less jag är på dessa undersökningar! Vad spelar det för roll när det fuskas hejvilt vid rösträkningen.
  SD rusar inte i denna mätning, det är valresultatet som är friserat.

  • Kan vara ett sätt att pressa 7 klövern till att undvika nyval. Expressen hade samma uttryck, SD ”rusar”.
   Se upp! Fixa regeringsfrågan. Nu.

   • Lustigt, hade precis samma tanke som Ni skrev, att det är ett sätt att sätta press på 7klövern att se till de får en regering för ett extra-val kommer inte gagna dem.

 24. Er det realistisk at Moderaterne får en ny leder, der vil samarbejde med SD, hvis der kommer nyvalg?

  Eller vil det blive endnu nogle ligegyldige samtaler med Talismanen, inden endnu et nyvalg?

 25. Nära 30% av Socialdemokraternas väljare tycker tydligen att Sverige är världens bästa land att bo i. Skrämmande!

 26. Det är förstås nyanlända parasiter som håller på Gåslever-kommunisterna (S). De tror att det är därifrån alla deras lyxliv-pengar kommer.

 27. Insiktsfullt att SD nu villkorar minskad invandring (av vilket slag det än må vara) för att stödja Kristersson. Ingen reaktion från denne – SD röstar nej. Därmed har vi klarat av ett av stegen för ett nyval.

  Eg. borde SD inte säga någonting, bara rösta nej.

   • ”I och med att regeringen i propositionen inte tagit till sig
    och implementerat våra förslag för hur sakligheten och opartiskheten kan
    stärkas i public service-bolagens innehåll, kan vi i dagsläget inte ställa oss
    bakom förslaget om en skattefinansierad public service. Vi kan inte heller se
    att regeringen på allvar försökt komma med egna förslag som stärker
    medborgarnas förtroende för att den information som förmedlas av public service är opartisk och saklig”.

  • Det är självmord att börja ”samarbeta” med M nu, efter att de hatat och smutskastat SD i åtta år.

   Om SD röstar in M och pajasen U.K. – även om de lovar guld och gröna skogar – jag tror det kan skada SD. De borde redan ha tagit avstånd från U.K och sagt att de kommer iaf. att rösta ner denne pajas och alla andra, tills nyval sker.

 28. Det är så jävla tragiskt att se , landet är så jävla sargat o ända går folk med Expressen under armen och med huvudet fullt av vad TV-kändisar säger ,den där jävla röda stapeln skulle vart sågad vid roten

 29. Enda anledningen till att sossarna fortfarande har över 20% är för att dem importerat nya väljare från Mellanöstern. Vanliga svenskar med vett i skallen slutade rösta på dem för länge sen

  • S är idag ett 15% parti ifall det inte vore för röst-importen.
   Detta var något som S redan på tidigt 70-tal insåg att de höll på att förlora sin politiska makt då arbetar-klassen delvis försvann.
   Det var därför skitstöveln och låg IQ muppfanskapet Palme som det globalistiska skithuset han var (blev så glad när han skjöts, synd att inte hans son och fru klarade sig) påbörjade det mångkulturella Sverige.

 30. Liknelserna på Hitlers Fullmaktslagen 1933 samt DÖ 2014 är slående. Kom till bara några månader efter att Hitler/ Löfven kom till makten. 83 resp. 87 % stödde respektive lag/ överenskommelse.

  Partier förbjöds eller frystes ut både 1933 och 2014. Alla förstår fortfarande inte att Löfven har klara nazistiska rötter. Morfar och mor var aktivt nazistiska. Han och mamman pratade ” mycket politik”. Ju mer man synar Löfven desto större blir liknelserna.

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Fullmaktslagen

 31. Detta var goda nyheter, jag hoppas att utvecklingen fortsätter likadant och att SD inte kompromissar mer med sina värderingar. Massinvandringen måste få ett stopp och sedan börja utreda hur man ska göra för att få kontroll på Sverige igen. Kalla mig naiv om NI vill, hoppet är det sista som lämnar kroppen..

 32. Vad hjälper det med undersökningar.
  Skall SD få de röster som är avgivna måste vänsterns makt över rösträkningen brytas.
  Det finns många vittnesmål om hur rösträknarna har privata väskor med sig vid borden, där kan SD röster lätt ersättas med S röster tex.

 33. Känner viss skeptis över hela situationen. Sverige hade sin chans känner nu att globalisterna i landet tagit ett stadigt tag i utvecklingen. Men trots det ger jag aldrig upp eftersom jag inte har någon anledning till det. Mitt land min kamp!

 34. Har Ygeman gjort en bakgrundskoll på den som städar hans kontor med toalett, så det inte är en sån där oanständig sverigedemokrat.

  • Han har nog thailändskor som städar både kontoret o honom i grenen men han är väl lika uttryckslös i ansiktet ändå

 35. Invandrarna börjar att få panikångest och lägger allt sitt stöd på sossarna och folk med sunt förnuft och som har svenskheten för sitt kall, har ökat i väljarstöd för SD!

  • Invandrarna börjar INTE få panikångest!!
   Dom vet att lägger jag min röst på S, V eller MP så får jag stanna!

   JAG börjar däremot få panikångest för hur många S-väljare som väller in, och kommer att fortsätta VÄLLA in…*burr*

 36. Nu kanske tomtarna kommer till skott.
  Annars ser vi fram emot nyvalet där de som vill rädda Sverige kommer att bli fler.

  • Det finns fog för kritiken eftersom opinionsinstituten redovisar olika siffror. Om alla vore samstämmiga så är det en annan sak.
   Dock finns det en liten fördel – det gläder sympatisörerna att se det egna partiets siffror skjuta i höjden samtidigt som skadeglädjen får sitt när antagonisternas siffror dalar.

   • Varför tror folk på undersökningar beställda av samma tidningar och TV de skriker fake-media efter jämt? De levererar ju bara kommunistisk, sverigefientlig hatpropaganda säger ju alla här. Tydligen inte tillräckligt mycket för att ana oråd angående opinionsundersökningarna.

    Demoskop bildades en gång i tiden av före detta moderatpolitiker och gjorde undersökningar på uppdrag av Expressen. En av ägarna fick sparken för att han umgicks med Linus Bylund privat om jag minns rätt.

   • Tror du tidningarna skulle visa upp de riktiga siffrorna för folket? Deras agenda är ju 100% svenskhat och propaganda för övrigt. Folk säger sig ha genomskådat bluffmedia, men hänvisar dit när det gäller opinionen. Jodåsåattdee.

 37. Politiker førakt har jag haft i decennier men nu har jag gett upp.
  Att individer kan gøra sig till sånt åtløje som ledarna før 7kløvern presterar,trodde inte jag var møjligt.
  Mosshjærnor som inte hittar hem till stenen.

 38. Den här opinionsmätningen från Demoskop kan nog inte godkännas av MSB.
  Den avviker från deras inprogrammerade värdegrunds-korrigering och bör
  bara räknas som ’fake news’.

 39. Tænk er, C ledarn som statsminister och nuvarande utrikesminister i en och samma regering.
  Då e de bara att krypa långt under sin sten.

 40. Hi ha hi, jättebra dessutom att Mp o L kan flyga o fara om det blir ett extraval! (Helst C oxå)! DN har svårast att ta in att SD är det enda rätta partiet för Sverige de dammsuger marknaden efter ”något”!😀

 41. Ingen idé och hålla på och kolla på sånthär.
  Vi hade nyligen sista valet där DEN metoden möjligen kunde vara lösningn.

 42. Förvånadsvärd stor samstämmighet mellan Demoskop och Inizio utom vad gäller SD

  Aftonbladet/Inizios väljarbarometer november
  Vänsterpartiet: 7,8 procent (+0,5)
  Socialdemokraterna: 29,4 procent (-0,3)
  Miljöpartiet: 3,8 procent (-0,5)
  Kristdemokraterna: 5,9 procent (-0,4)
  Centerpartiet: 9,8 procent (+1,1)
  Liberalerna: 4,0 (-0,9)
  Moderaterna: 18,2 procent (-1,2)
  Sverigedemokraterna: 18,9 procent (+1,0)
  Övriga: 2,1 procent (+0,4)

 43. SD borde ställa mer krav nu har de ju chansen om de andra inte vill ha nyval vilket de inte vill. Gå inte med på fjantens små pytte små krav och ebbas ovilja att prata med SD

 44. Måtte ett nyval ske. Tror att det då blir svårt att fubba med både valsedlar och serverkraschar igen – lite väl uppenbart ifall det sker två gånger om samma val. Hur som helst så lever vi i en skrämmande tid då det vi tidigare trott skulle vara så rätt och riktigt, bevisligen är tvärtom.

  Har tre händelser i tanken där det så kallade etablissemanget är insyltad till knäna. Det handlar om Ubåtsaffärerna, Palme mordet (då gillar jag inte ens karln ) samt Estonia. Märkligt nog så finns där en gemensam nämnare …. vid namn CARL BILDT!
  Den figuren har mycket skit under naglarna…

  SD vid nyvalet och i evighet.

 45. Totalt ointressant, chansen fanns på valdagen men det förvaltades uppenbarligen inte och därför blir det fyra nya år med massinvandring och social nedskärning.

 46. Framför allt så tappar Alliansen till SD, vilket inte är så konstigt med tanke på L&C:s planer på att svika sina väljare genom att ta stöd av SVMP. Hela ”Alliansen” har dock spelat bort väljarnas förtroende genom sina fjantiga sandlådeaktioner och mobbarattityd gentemot SD. SD bör satsa på nyval för att stärka sina kort och det lär komma ändå när de Allianspartier som samarbetar med extremvänstern får sina rättmätiga straff av väljarna.

 47. 7k har verkligen inte fattat någonting, SD kommer växa för varje dag, det är inte sandlåda det där dadda hink och spade!

 48. Fyra år till nästa val.. fullständigt meninglöst med denna typ av undersökningar så nära ett val.

  Importen av livsglidare expanderar i allt snabbare takt, Minst 500.000 under kommande fyraårsperiod.

 49. Dessa mätningar är fullständigt ointressanta.
  Hur mycket SD än ökar så kommer de att skruvas ner av sossarna när det är skarpt läge.

 50. Vem tror på valresultatet? Det måste ha varit fusk. SD måste ha varit mycket högre. Kan någon verkligen tror på valresultatet som de sa?

 51. S störst och ökar. Efter 4 år med Stefan ”tsunami” Löfven vid makten, ”myndighetskrossaren” Eliasson och övriga stolpskott som monterat ner hela välfärden?
  Jo, det låter ju lika troligt som om det skulle växt upp bananträd i trädgården under natten.

 52. Sd var stora innan valet. Sd är stora efter valet. Men just på valdagen såg MSB till att Sd inte blev lika stora som förväntat. Something is rotten in the state of Sweden.

  • Det finns två stora väljargrupper: ÄLDRE och INVANDRARE. Båda är oftast underrepresenterade i dessa mätningar. Det är också dessa grupper som är sossarnas största väljarbas.

   Valresultatet är förmodligen rätt och slätt den bistra sanningen. Så lägg ner konspirationerna som saknar all form av logik, och framförallt BEVIS.

 53. Detta är iochförsig inte bra, de andra partierna inser nu att de måste hoppa i säng med vem som helst. .. allt utan ett extraval.

 54. Hoppas att folk inser faran med Annie Lööf. Trilaterala kommissionen – vilket underbart namn på en hemlighetsfull organisation för globalisering, låter som taget ur en spionroman. Är det på deras uppdrag A Lööf obstruerar, säger nej till allt, för att enligt planen(?) kunna knipa åt sig statsministerposten.

   • När man lyssnat på psykologen Jordan Peterson så kunde man i hans utlåtande av Sverige tolka det som att det är lilla Sverige som går i spetsen för globaliseringen!

    Vem har köpt de svenska 7K-politikernas själar??? Måste vara storfinansen!

    • Så är det!
     Sverige är godhetens apostel på jorden tillika en humanitär stormakt, där Sveriges nationella intressen, får ge vika för det globala.

 55. Bravo! Nu behöver vi inte vara rädda för ett nyval. Kanske andra partier som redan har gjort bort sig, behöver vara lite räddare!

 56. Kul, tyvärr spelar det ingen som helst roll i ett land utan demokrati. Frågan är också hur i helvete kommunistsossarna kan få 29,2%?? Det om något visar hur dumma i huvudet svenskar är som gärna ser sitt land trasas sönder.

 57. Kommer aldrig bli ett nyval så förstår inte meningen med den här typen av mätningar. Skulle vi stå inför nyval så skulle 7k partierna skita ner sig och bilda en sinnessjuk koalition typ som den som just bildats i göteborg på kommunal nivå

  • Men mätningar sker ju oavsett nyval eller inte och har alltid gjort.
   Jag förstår inte ditt problem. Läs dom inte om du avskyr dem.

 58. Vet ju alla vad som hände i valet, fulval, valfusk I MÄNGD! Att sossarna får så mycket är ju alla no go zoner och sista lojala pensionärerna. Det är där för S och V vill få hit nya röstberättigade så dom kan pulverisera Sverige. V tycker ju tom att man ska fä rösta på uppehållstillstånd….Vilken väljarbas!

  • Det enda vi alla vet är att efter valet fylldes kommentarsfälten av trollkonton som ditt som inte har nått annat att tillföra än att basunera ut ”VALFUSK” om allt och alla.

   Totalt oseriöst och om man inte har förstått mer av det politiska läget än så, så undrar man ju hur man hamnat på en politisk sajt överhuvudtaget.

   • Och hur kommer det sig att du kommenterar så fort någon antyder valfusk? Jag bara frågar, som någon sa i Fablernas värld.

    • Och hur många av dessa var egentligen valfusk? Och inte bara anmälningar.

     Hur mycket påverkades det faktiska valresultatet? Just det, ingenting.

   • Tur vi har en seriös kille som du, med namnet Rotdynga….. Finns ju en hel del att ta på, jag har bla ett excelark med ca 120 punkter där fulvalet och valfusket i detalj belyses. Men det är tur vi har dig, som reder ut allt. Snacka seröst…. Börja med skämtet Lövén….

  • Sistagångsväljarna får ingen sjukvård eller åldringsvård. Ändå vägrar de erkänna att de röstat fel de sista 30 åren!

  • Sossarna får allt mindre röster från arbetare o. lägre tjänstemän…..Så vad gör sossarna?
   Jo, de vaskar i No – go zon och närbesläktade områden…
   Skulle tro, att minst 8 -10% av sossarnas röster kommer från muslimskt håll…Men snart så är det slut på detta, när muslimerna bildar egna partier.
   Per Albin Hansson o. Tage Erlander vänder sig i sina gravar.

 59. Jag är mycket osäker på om jag vill att SD ska styra landet nu då alla dåliga beslut som vänsterslöddret har tagit kommer att tränga fram, jag tror inte att någon längre kan förhindra den ekonomiska kris som kommer utan det är kanske bättre att vänsterpacket får ta smällen än att SD gör det!!

 60. I Göteborg, där jag bor, fanns inga valplakat för sd inför valet. På några enstaka platser på betald reklamplats kunde man se slätstrukna annonser utan något budskap. På det hela taget kunde den som rörde sig i staden få uppfattningen att sd inte ställde upp i valet.

  Inte konstigt att sd underpresterade big time i valet. Nu ser vi en återgång till de rätta nivåerna.

  Vid ett eventuellt extraval måste såklart sd agera mycket mer resolut och gå på offensiven rejält.

 61. Jag tror att ”valfusk / justeringar” alltid har förekommit…
  Den som vill ha makten,
  ser till att det blir så.
  Ingen vågar kolla,
  kanske..?

  • Det blå och det röda laget var nog mer eller mindre överens om att dela lite på de ”oanständigas” röster.
   Glöm inte vad Margot sade bara någon dag innan valet något liknande detta ” AFS måste stoppas de är inte bara några galningar det är en hel rörelse”
   Möjligen inte helt på ordet ordagrant ( minns inte exakt)men innebörden var den.

 62. Nyval med en gräns på 10 % för att få komma in i riksdagen. Sedan kan S och M slå ihop sig utan att behöva hyckla. Hela riksdagen är vänster så dessa block är bara löjligt.

 63. För att SD skall få inflytande så måste M+KD+SD få absolut majoritet, dvs över 50%. Det är skoj att SD växer men dom borde göra det på nån annans bekostnad än moderaternas.

 64. Mycket tråkigt att folk är så korkade det som hände var ju i princip redan ett faktum om SD inte fick fler röster.

 65. Bra om siffrorna för SD är korrekta men sossepartiet stiger ändå med nästan en procent. Skandalen inom skånska SSU visar muslimerna vilket partiorganisation som de lättast infiltrerar för att genomföra och skriva in sharia i svenska lagböcker.

 66. Ok, politikerna är köpta, myndigheterna är helt infiltrerade, inklusive kyrkan, media är 100% hatpropaganda, facken, olika föreningar, reklambolag, osv, osv. MEN så har vi valmyndigheten och opinionsinstituten som media ”anlitar”, DE är fullt trovärdiga. 😂😅😅

 67. SD fortsätter äta av M. Fjanten Kristerssons parti kommer implodera nextkommande mandatperiod om de inte får makten. Var så säker.

  Man har ALLA möjligheter att ta makten och driva sin egen politik genom några väldigt enkla åtgärder (Prata med SD är en av dem) men man väljer aktivt att inte göra det.

  Då vill man ju egentligen innerst inne inte driva sin egen politik och det kommer såklart väljarna att bestraffa partiet för.

 68. S uu pp till 29,2% ? Helt otroligt! Man baxnar.
  L 4,1%. Det kostar på att agera madrass.Helt profillöst parti, vad vill de egentligen?

  • L vill väl helst utplåna Sverige?
   Helst av allt…

   Ceciliorna mest av allt!

   Rösta bort dessa parasiter 2019,
   om de kandiderar…

   • Nu kan man inte aktivt rösta bort någon men jag lovar att om jag mot förmodan skulle få för mig att rösta på dessa stolpskott inkl Soroya Post så vill jag genast bli körd till psykakuten.

     • Hur tror du afs ska kunna gå från 0,3% till 5% utan en spänn i statsstöd på 6 månader? Jag hoppas givetvis att du får rätt men risken är nog större att jag får en meteorit i skallen. Däremot valet 2022 finns det en chans att afs kommer in i riksdagen men det krävs pengar mycket pengar om de skall lyckas.

     • EU-val har en historia av proteströstande!

      Minns följande EU-kritiker!

      Junilistan
      Piratpartiet
      F!
      Vore nog ingen överraskning med ett nytt namn!

     • Tja det är kul att du tror på det, inte mig emot men jag är väldigt tveksam. Det var lite för mycket upplopp för min smak i senaste valrörelsen.

  • L har ingen relevans i det svenska samhället. Ett flumparti som agerar kameleont i olika situationer. Deras väljare vet inte vad de får. Förutom att de vill skänka bort all makt till EU och Nato.

 69. Det enda rimliga vore om det svenska folket fick ta ställning för dessa två regeringsalternativ i ett nyval:

  M+KD+(SD) alt. S+MP+C+L+(V)

  Är de två block som finns nu. Fördelen är att MP lär ryka och det blir tydligt: vill svenskarna ha mer sosseri eller en ny konservativ regering med stöd av SD?

 70. Om detta sandlådestadie fortsätter kommer nyvalet i Mars bli en jordskredseger för SD. S 20-22%, M 14-17%, SD 27-32%.

 71. Hahaha. Nya tv-skatten införs redan 1 januari. För en familj med två hemmaboende skattepliktiga barn blir det dubbelt så dyrt med TV. 1.300 Svkr per skalle blir det. För bidragstagare lär det bli gratis som vanligt.

 72. Två småpartier C och L har ställt till förvirringen i valet av statsminister de har dessutom delat alliansen i två delar. Kristersson är i mina ögon ett dåligt val, men Lööf skulle bli rena katastrofen. Vi har fått en andre vice talman som är kommunist p.g.a. alliansens flathet och feghet, tacken för att SD hjälpt med valet av Kristersson. Ska bli intressant att se hur SD reagerar och hoppas att många väljare kommer underfund med sina misstag 9/9.

 73. Även på valnatten rusade SD i röstmätningen, denna valnatt då Sverige, ett tusenårigt rike, fuskades bort.

 74. Kan det vara miljö och vänsterpartister som nu röstar på C, en grupp som kan samlas under en enda fråga som i huvudsak handlar om SD.
  Tror dom vakar upp när dom upptäcker att Annie även lurat dom efter att ha lurat alla andra.
  Bortglömd är C’s liberala marknadsekonomi, borttagandet av anställningstryggheten LAS, där anställda som varit lojala mot arbetsgivaren och sålt sina bästa år billigt och får gå i arbetslöshet på gamla dar. Utförsäljningen av Sveriges resurser till utländska ägare och styrningen av nationen som överförs till EU och utländska investerare.

 75. Så har det säkert sett ut hela tiden, även under valet. Att det sedan inte överensstämmer med valresultatet kan man bara spekulera i.
  Nyval med hård kontroll är önskvärt.

 76. Verkar lite märklig mätning. Sossarna upp 0 9 procent. MP ner 0,2 och V ner 0,2. Var är sossarnas uppgång med 0,9 procent ifrån. 0,5 procent av de röstberättigade verkar vara desillusionerade.

 77. Ingen journalist har vågat ställa frågan till vingmuttern och virrpannan om vilken fråga som skiljer SD från Alliansen som man inte kan kompromissa om.
  Orsaken är att alla vet att SD kan enkelt fylla platsen där mitten partierna C, L, MP trängs. Det enda kortet man kan spela med är rasistkortet, en beprövad taktik från USA där dom svarta politikerna kört samma taktik.

 78. Antagligen skulle ett extraval ge SD ytterligare några % men det spelar ingen roll eftersom utförsbacken mot avgrunden inte går att stoppa.

  • Sorgligt men sant. Sveriges tid är över. Dagens situation kommer aldrig att kunna lösas ens vid enorma skattehöjningar och neddragen välstånd. Otroligt att Sveriges väljare godkänner import av pensionärer, handikappade och psykiskt instabila individer. Detta kommer att åderlåta allt välstånd som generationer arbetare och företag har jobbat ihop. Kvar blir bara misär och skulder….

 79. Så här har det sett ut tidigare i partisympatiundersökningar.

  När man ändå röstar som i september så undrar man……………?:

  ”Svennes & Amandas enda intresse är att slantarna skall trilla ner i börsen.
  Kunskaper om samhällets funktion och partiernas program är en bristvara.

  Det enda som lär få de nämnda att vakna är:
  1. Slantarna slutar trilla ner, Moder Svea bankrutt.
  2. Arbetslöshet.
  3. Råka ut för brott, vålds- eller egendoms,sannolikt kopplat till vansinnesinvandringen.
  4. VOMS:en slutar fungera
  5. Islam påverkar ”S & A”: s liv i allt högre grad med ”Koranen” som vapen.

  Är det något hopp för nyvalet som lär bli aktuellt?

  Beror på ovanstående.

 80. Jag tror att fler och fler börjar förstå att Åkesson är den ende vuxne i sällskapet bland partiledarna i Sverige.

 81. Så mycket till ’rusning’ är det väl ändå inte. Cirka 80% av dumsvenskarna tänker fortfarande rösta på undergångspartierna.

 82. Vi är på väg in i en lågkonjunktur. Byggsektorn som boostade ekonomin börjar gå dåligt. Räntorna kommer gå upp och folk får mindre i plånboken. Skatterna räcker inte till välfärden. Kommunerna har fått extrema kostnader för att den onaturliga befolkningsökningen. Som inte betalar in pengar via skatten.
  Kontentan blir att en allt mindre samt stressad och pressad privat sektor ska betala för allt. Det kommer inte gå ihop. Antingen måste man öka skatterna rejält eller dra ner på välfärden. I båda fallen kommer de som jobbar uppleva att de inte får något för skatten de betalar in. Dessutom kommer konsekvenserna med kriminalitet och våld bli mycket större. Integrationsprojektet är dömt att misslyckas.
  SD kommer bli det största partiet fram till 2022.

  • Det som händer om det blir som du beskriver är att folk kommer att lägga sina röster på sossarna och vänstern för de är så dumma att de tror att ännu mer skatter och socialism kommer att ordna upp det.

 83. På aftonbladet tror de att det är centern som rusar. Man kan lita mer på sin utslitna gamla stickade farmorssocka än på skickligheten i deras fake News journalister

  • Ja, centern rusar med 0,2% medan SD segar sig fram med 3,2%. Aftontjatet med alla dess inavlade krönikörer borde förbjudas i lag!

 84. Det kommer att bli bra med ett nyval. SD skall aldrig överge tanken på det svenska folkhemmet. Sverige är landet för svenskar och inte ett land för invandrare som kommit hit för att utnyttja vårt välfärdssystem. Undantaget är de seriösa invandrarna som har anpassat sig och som nu arbetar och försörjer sig hederligt i vårt land.

 85. Jajamensan, dagens skottlossning är redan avklarad fast klockan bara är 03:00.
  Grattis Uppsala, det var ni nu igen som tog hem det.

  Senaste veckan har det varit skottlossningar varje dag utom i onsdags då det var två. Bara en dog i dessa skjutningar.
  Kostnaden för denna veckas ambulanstransport, läkarteam, poliser och senare kanske även advokater ska ha sitt rör sig om mång-miljonbelopp.

  Vi får hoppas på en skjutsam fortsättning fram till nyvalet så även Annie Lööf förstår allvaret.

  Det är inte fler poliser som kommer att ändra på denna vidriga utveckling i vårt Sverige, det är färre invandrare som behövs.

  • Alla mina bekanta har snart haft en skjutning nära sitt hem. Själv har jag haft ett tjog, varav tre döda inom 150 meters avstånd. Då räknar jag bara de senaste fem åren….och jag bor på ett rätt hyfsat ställe med insatslägenheter.

 86. Klart som attan att det fuskats nåt enormt..och fusket har varit planerat och väl organiserat..fattar man inte det är man allt bra naiv! Är helt övertygad om att det främst är sossarna som fuskat mest..detta arroganta maktfullkomliga parti har som bekant en lång tradition av valfusk i alla dess former i sit bagage. (S) var fullständigt tokdesperata innan valet när de såg makten glida dem ur händerna…vi kan bara ana oss till hur många av SD.s valsedlar som bytts ut mot framför allt (S) valsedlar….

 87. Låt SD fortfarande vara ute i kylan.
  Då kommer vi också få det som Ungern, Österrike, Italien och Polen.
  Ju fler moskéer, ju fler mord, ju fler våldtäkter, ju fler skottlossningar, ju fler bilbränder, ju fler bönemöten på vårdcentraler, ju fler pajaser som anmäler Dan Park.

  Ju fortare kommer SD till makten, arbetet pågår ju redan för fullt.

 88. Men FÖR I HE…TE. Valet var ju alldeles nyss och nu har man ändrat sig. SJÄLVKLART toppen att det är till SD:s fördel……..men ändå!

 89. Intressant notering såtillvida att den kommer från Demoskop.
  Tidigare har endast Yougov och Sentio visat höga noteringar ( 20% eller mer ) för SD.

 90. Det har varit alldeles för många på sosiala medier som påstår att Sverigedemokraterna inte gör några uttalanden till sina väljare. Gå in på Sverigedemokraternas facebook sida. Dom gör minst ett uttalande per dag där.

 91. Konstigt att SD ökar nu!!!! Och dom ”tappade” ca 10% vid valet!!!! KAN DET HA VARIT VALFUSK!!!!!!!!!!!!!!!

 92. Resultatet liknar de undersökningarna från innan valet… Detta val var bisarrt SD fick långt ifrån vad trovärdiga undersökningar projekterade och nu är samma siffror tillbaka som genom ett under?!

 93. Inte bra att Kd minskar så mycket annars väntat resultat. Blir det verkligen en statsministeromröstning nästa vecka?
  Och när ska media börja fokusera på budgeten? Märkligt tyst överhuvudtaget från media alla håller andan och undrar om vi då menar jag SD verkligen inte kommer få rejält inflytande.
  Det som händer är ju ingen nyhet att SD skulle bli väldigt stora har varit givet under flera år.
  Håller med er som påpekar att siffrorna nu mer liknar det vi trodde innan valet och frågan är om vi faktiskt är naiva och godtrogna till och med vi?

  • Det massiva bombardemanget från media o övriga partier sista veckan,
   skrämde bort många!

   Dessutom var Jimmie blek o sliten i slutdebatterna, förståeligt nog!
   Hade han varit sig själv hade vi fått fem procent mer?

  • Väljare som flyr KD?
   Hög procent ville samarbeta med SD!

   Man inser att enda chans till en icke-socialistisk regering är SD!

 94. De största i sandlådan Löfven och Lööf ökar…..?
  Betyder det då ”att folk tröttnat”?
  Att Löfven larvar sig är förståeligt….. ”han vill ju behålla statsministerposten.
  Lööf där kan man ha svårt att hänga med ….. hon ratar den regering hon gick till val på!

 95. Vad hjälper det.., så dags att vara efterkloka nu, alla de som fegade ur när det gällde på valdagen och röstade på deras älskade 7-klöverpartier, trots att många av dom säkert i åratal ondgjort sig över massinvandringen… Enda hoppet är om det går till nyval, men min gissning är att 7-partiet hellre gör en ny DÖ, över ALLA blockgränser, än låter det ske…

 96. Jojo, vi vet numera vad opinionsundersökningar är värda….Vid skarpt läge gör väljaren i byxan och rusar efter 7-klöver nappflaskan. Inga förändringar här inte! Tror faktiskt att SD inte får mer än nån procent mer i kommande nyval….

 97. Liberal majoren och balla Lövins partier är livrädda för nyval då risken är stor att deras politiska dårskaper åker all världens väg.

 98. SD är förbjuden att rösta på alliansens politik av Lööf och Björklund, vem förstår sådant av normala människor.

 99. Sverige har ett stort problem. Förackt från politiker mot svenska folket. Sen lögnen från media våldtäkter o mord då är det svenskar. Är det något positivt då är det invandrare. Det här skapar ett hemskt samhälle och politiska uttalande mot folkets vilja att Sverige behöver och mår bra av invandring. Men vi har ju ingen familjepolitik för svenska barn.

 100. De som nu plötsligt börjar stödja SD.

  Varför gjorde ni inte det i valet?

  Då hade Sverige sluppit detta gigantiska tramseri som pågår för regeringsbildning.

  Risken för Extraval kan beräknas till noll eftersom de partier, L och Mp, som då riskerar att bli utsparkade från riksdagen kommer att gå med på och göra vad som helst för att undvika Extraval.

  Även att kommunisten Sjöstedt blir statsminister!

 101. Jaha, då har vi fått tillbaka de 3,6 procent som ”kapades” under strulet på valnatten. Det var ju väldigt ”olyckligt” att det skulle hända just då. Eller?

 102. Den höga svansföringen av Jan och Annie om att hålla SD utanför knäcker först Alliansen sen deras egna partier.
  De som tycker att L och C skall samarbeta med SD lär ju röra på sig.
  Kristersson kommer nog röstas bort, precis som Batra, på kommande M-tämman.
  Han hade pole position men körde direkt i diket.

 103. Skulle det bli nyval nu skulle med sannolikhet L och MP ramla ur
  riksdagen. Annie Lööv skulle nog behöva se om sin politik och
  sänka rösten.
  Med sin höga svansföring tappar hon allt förtroende. Hon är ju helt
  maktgalen. Med Björklund och Lööv har svensk politik fått ett löjets
  skimmer över sig. Det finns bara en rakryggad och ärlig politiker och
  det är Jimmie Åkesson men honom förlöjligar de andra stolpskotten.

 104. I varenda mätning både före och efter valet har SD varit större än valresultatet!
  Har det nånsin hänt nåt annat parti?
  VALFUSK!

  • Åkersson åkte land och rike runt. Var med i varje TV-radiodebatt. Han skulle skippat lite så han var skärpt mot slutet då många beslutar vad de skall rösta på.

 105. Undersökningen visar klart:

  1. SD skall absolut inte, på något vis, rösta fram Kristersson på onsdag om Kristersson inte ens vill prata med SD. SD skall Ha rejält med inflytande.
  2. Resultatet visar att SD kommer att bli största högerpartiet om de är konsekventa och tydliga. Detta fjäskande för M måste få ett slut. Det förlöjligar hela partiet.

  • Jag betraktar inte SD som ett högerparti. Man har tagit upp de goda föresatserna från folkhemsidén, bl.a. ”från var och en efter förmåga, till var och en efter behov”, vilket betyder att alla som kan skall dra sitt strå till stacken, bidrag utfås efter motprestation om arbetsförmåga finns. I bedömningen av detta skall sunt förnuft och större hänsyn till läkarutlåtande tas, och inte som idag då det råder rent paragrafrytteri, prestige och där tjänstepersoner tar sig friheten att göra medicinska bedömningar utifrån noll ämneskunskap. Det är skillnad på att inte kunna arbeta och att inte vilja!
   Folkhemsidén gör snarare SD till ett mittenparti (det enda trovärdiga), kanske t.o.m. med en liten dragning åt vänster. Låt oss trumma in detta budskap. Det finns en anledning till att en hel del sossar har bytt till SD. Vi skall öka den förflyttningen. I kölvattnet kommer nog också en del centerpartister och några liberaler också att komma till insikt. Moderaterna kan hållas på sin högerkant.

   • Håller med. SD är det gamla S. S håller på att bli ett invandrarparti. De stötts upp av en massa pensionärer. När dessa trillar av pinnen..en efter en..så kommer SD att bli nr ett. Ungdomen röstar på SD.

 106. Som SD väljare kräver man nu att Åkesson ser till att det blir ett nyval. Alla dom borgerliga partierna kommer att backa och framförallt då c och l som har blivit röda. Mp kanske trillat ut

  • Om vi väntar lite till med ett nyval kommer SD att bli ännu större – ju mer de andra tomtarna famlar omkring i sitt politiska mörker, desto bättre för SD.

 107. Majorens uttalade kärlek till mijöparasiterna bör visa sig i opinionen och han kan lägga ner L för att bli ett tomt RÖR i MP. Hans uppfattningar är att betrakta som rent nonsens. He is out.

 108. ——– En kristen flyktingpolitik. ? ———

  Vissa ”politiker” med vänsterliberala
  dragningar gör misstaget att se regeringsbildningen som en personlig vendetta
  snarare än en process för att skapa en funktionsduglig regering. Vilket
  återspeglas i opinionen.

  Den ”Multikulturella” politiska doktrinen
  har öppnat ett ”svart” hål i vårt hemland. Ytterligare utläggning
  behöver jag inte göra, som svensk ser och upplever vi detta.

  Ansvaret är större för den egna familjen än
  för familjer i allmänhet och för fäderneslandet snarare
  än nationer i allmänhet. Kristendomen ger moralisk vägledning om vem man ska
  hjälpa, och den är inte gränslös.

  -Rurik 2018-11-09

 109. Våra grundlagar måste anpassas till den verklighet vi nu lever under.
  Det skall inte vara möjligt att bilda politiska karteller och frysa ut Sveriges näst största parti.
  Att kalla Sverige för demokratiskt är ett hån mot bättre vetande när karteller kan bildas där över en miljon röstberättigade och deras röster inte räknas.

 110. Varfor rostade inte svenska folket pa SD nar de just hade chansen for ett
  par manader sedan. Det blir ju bara otryggare och otryggare i Sverige.
  Fattar de inte att ni maste radda er sjalva forst, sen kan ni hjalpa andra lander.

  • Det gjorde De. Avancerat valfusk från Valmyndighetens och Länstyrelsernas på order av regimen för ”Landets säkerhet”.

   • Ja, har ser man faran av att ha en och samma ideologi inom alla
    styrande enheter sasom Lanstyrelsen, Valmyndigheten, Regeringen,
    etc. ”They run roughshod over the population”.
    Sweden is being screwed in every possible way. You ”The People”
    (Swedish People) perhaps need to rise up and take back your country.

 111. Vilken blåsning; En ”allians” som när det verkligen gäller inte tar möjligheten att ta över makten. Häpnadsväckande galet.

 112. Ja, men ingenting förvånar mig längre, det skall åt hell med oss och landet och
  hela världen pga islam, med islams folk

 113. AV de olika mätningarna som gjorts före och nu efter valet visar på att SD visst är ett stort parti. Men i valet så minskar det. Konstigt.
  Personligen tror jag att valet är fejkat. Därför ser jag helst att valet görs om och då på ett säkrare sätt.
  Går det inte att göra valet digitalt? Det där med lösa papper, valsedlar, verkar kunna manipuleras hur mycket som helst.

  • Klart att det var valfusk. När länder som Pakistan Brasilien har elektronisk röstning varför har vi manuell? För att kunna fuska så klart. Stödröstning = Valfusk för vem röstar på ett annat parti?

  • Håller med, det stämmer inte. Vi måste få till ett extra val för göra om valet. Jag har svårt att acceptera valresultatet i september.

  • Nej. Tror inte på valfusk. Mer på stödröstning i sista stund för M och KD då dessa tänkt följa SD förslag om begränsad invandring. Stödröstning för M avses då de som tänkt rösta på SD men avstod.

 114. Man kan ju hoppas på extraval, så mp o L åker ut.
  Men vi vet ju från inna valet att det redan är bestämt att Lööf och S går ihop, Därav Lööfs uttalanden som gör alla andra varianter med tex M omöjliga.
  Det som nu pågår är bara ett litet spel för galleriet för att kunna säga att man prövat alla andra konstellationer.

LÄMNA ETT SVAR