tobias andersson

Tobias Andersson (SD). Faksimil Youtube

Inrikes

SD startar nätverk mot svenskfientlighet – Vänsterpartiet: ”Rasism”

Publicerad 15:05
Annons

På onsdagen gick riksdagsledamoten Tobias Andersson (SD) ut med att han startat ett nätverk med syfte att bekämpa den svenskfientlighet som ökat under senare år. Reaktionerna från övriga partier – bland annat V och M – blev allt annat än positiva.

Svenskfientlighet är något Sverigedemokraterna uppmärksammade i en motion redan 2013: Intensifierat arbete mot svenskfientlighet.

2020 ville SD Malmö att staden skulle utreda samma problematik och i början av året begärde SD att riksdagen skulle ordna en särskild debatt om svenskfientlighet i kölvattnet av de många förnedringsrån som nästan alltid har etniska svenskar som offer och gärningsmän med invandrarbakgrund. Detta gjordes också i samband med att Andersson frågade justitieminister Morgan Johansson (S) vad regeringen avser göra mot den eskalerande svenskfientligheten.

Tobias Anderssons nya nätverk riktar sig till riksdagens ledamöter, men som han meddelade några timmar efter kungörandet hade bara SD-politiker anmält intresse. Från övriga partier hette det bland annat att det är ett nätverk för ”rasister” och att det skulle handla om att ”provocera”.

På Kristallnatten dessutom!” lägger Svenneling, V:s utrikespolitiske talesperson, till.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons