På fredagen uppmärksammades det att utrikesminister Tobias Billström (M) skrivit ett brev till en internationell muslimsk organisation med inbjudan att arbeta tillsammans ”i kampen mot islamofobi”. Billström skrev att islamkritiker i Sverige är ”extremister” och att ”muslimer berikar vårt land”. Nu svarar Sverigedemokraterna att muslimsk invandring är en enorm nettoförlust och att regeringen ska sluta krypa för islamister.

Måndag den 10 juli, samma dag som Turkiets president Recep Tayyip Erdogan plötsligt öppnade för att godkänna Sveriges Nato-ansökan, skickade Billström brevet till den Islamiska konferensorganisationen (IKO) i vilken 57 medlemsländer ingår. Det rapporterar SvD.

LÄS ÄVEN: Tidöregeringen ska bekämpa ’islamofobi’: ”Muslimer berikar vårt land”

Regeringens inbjudan till IKO kommer efter att den muslimska organisationen krävt åtgärder och lagar för att stoppa koranbränningar.

I brevet framför utrikesminister Billström att regeringen vill uttrycka sin avsky mot ”islamofobiska handlingar” i Sverige. Billström skriver att dessa handlingar utförs av ”extremister och provokatörer”.

Vidare att regeringen full förståelse för att muslimer i Sverige och hela världen har kränkts av den grundlagsskyddade koranbränningen utanför Stockholms moské den 28 juni.

”Den svenska regeringen beklagar djupt när extremister och provokatörer försöker skapa splittring mellan muslimer och icke-muslimer, även när de verkar under grundlagsskyddade rättigheter”.

Regeringen välkomnar ”kampen mot islamofobi”

Billström framför även att regeringens hållning är att Sverige har välkomnat en stor grupp muslimer från olika länder och att dessa ”berikar vårt land”.

”Under många år har Sverige välkomnat en stor grupp muslimer från många olika länder, en grupp som berikar vårt land”.

Han kallar den muslimske ledaren för ”Ers excellens” och välkomnar ”kampen mot islamofobi”.

”Jag tror att ett besök från Ers excellens i Sverige skulle kunna stärka dialogen mellan Sverige och IKO, och jag skulle välkomna möjligheten att fördjupa vårt utbyte i viktiga, aktuella frågor, inklusive kampen mot islamofobi och alla andra former av intolerans”.

SD svarar regeringen

Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet, är kritisk till att den SD-stödda regeringen bjudit in den Islamiska konferensorganisationen till Sverige för att arbeta i ”kampen mot islamofobi”.

I ett inlägg på Twitter skriver SD-toppen bland annat att han var naiv när han trodde att Tidöregeringen skulle vara mer förståndig än S-regeringen i frågan om islamism och islamisering.

”Att det finns skötsamma och hårt arbetande människor med muslimsk bakgrund i Sverige är självklart och deras bidrag till Sverige ska inte förringas. Vi kommer dock inte ifrån faktumet att massinvandring av människor från primärt den muslimska världen har inneburit en enorm nettoförlust för Sverige sammantaget.”

”Jag trodde i min naivitet att den nuvarande regeringen skulle vara mer förståndig än den förra när det gäller frågan om islamism och islamisering. Jag hade dock fel”.

Jomshof avslutar inlägget med att be regeringen sluta krypa för islamister. Hela inlägget:

Faksimil Twitter

Inga lagändringar

Tidigare i veckan uppmärksammade Samnytt att Sverigedemokraterna inte kommer att acceptera någon lagändringar som stoppar koranbränning.

– Vi kommer inte att gå med på någon form av lagändring i frågan, framförde Richard Jomshof (SD) till Samnytt.

LÄS ÄVEN: SD om förbud mot koranbränning: ”Kommer INTE gå med på det”