Flytta till Afrika. Det skriver Sverigedemokraterna på Twitter i ett inlägg riktat till Sveriges förre statsminister Fredrik Reinfeldt (M). Bakgrunden är uttalanden som Reinfeldt gjorde tidigare i veckan vid en konferens i Skövde.

Stoppa nättrollen och krama varenda invandrare som vill komma till Sverige. Det tycker Sveriges förre statsminister Fredrik Reinfeldt som under onsdagen gästade Knistad Herrgård i Skövde.

– I Skövde har ni en åldrande befolkning, även om det finns en viss ökning av födelsetalet. Mitt råd är att öppna för invandring, var hans råd till stadens företagare, rapporterar Skaraborgs läns tidning.

LÄS MER: Reinfeldts råd till företagare: Välkomna fler invandrare

Den förre M-toppen menar att eftersom Skövdes befolkning åldras och födelsetalen i Sverige är så låga, medan befolkningsökningen tvärtom är mycket kraftig i Afrika, så finns framtiden där, inte här.

Det är ett uttalande som Sverigedemokraterna tagit fasta på.

”Om förebilden är Afrika, varför inte flytta dit – istället för att ta Afrika hit?” twittrade partiet under torsdagskvällen.

Svårt få svar från SD

Samhällsnytt har sökt Sverigedemokraterna för att försöka få klarhet i vad som menas med inlägget på Twitter och om det ska tolkas som att partiet uppmanar den förre statsministern att flytta till Afrika. Ingen vill dock kommentera Twitterinlägget.

Ludvig Grufman på pressavdelningen hänvisar till partiets kommunikationschef Joakim Wallerstein som i sin tur hänvisar tillbaka till Grufman.