SD vill göra gemensam sak med allianspartierna och rösta ned budgeten. Hos alliansen säger man dock nej.

På måndagsmorgonen presenterade regeringen vårbudgeten där omkring fem miljarder går till kostnader för så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”.

Polisen får endast 200 miljoner extra, sjukvården 600 miljoner och äldreomsorgen 360 miljoner.

Samtidigt föreslår man att anslagen till etableringsåtgärder för migranter ökas med 15 000 000, utöver de drygt 238 000 000 som redan öronmärkts till ändamålet.

LÄS MER: Regeringen vill skjuta till 15 miljoner till etableringsåtgärder

Från Sverigedemokraterna ser man vissa delar som positiva men är i övrigt starkt kritiska, i synnerhet till att så mycket pengar går till ”ensamkommande”.

SD vädjar till allianspartierna om att göra gemensam sak att rösta ned budgeten.

Samtliga allianspartier påstår sig vara kritiska men uppger samtidigt att man – liksom tidigare – inte kommer att agera.

Oscar Sjöstedt är Sverigedemokraternas ekonomisk-politiska talesperson:

– Men det är för lite och det är för sent. Sedan gör man också prioriteringar som vi inte kan ställa oss bakom, säger han till SVT Nyheter.

Kostnaderna för migration och integration ligger kvar på extremt höga nivåer, menar Sjöstedt som konstaterar att det inte spelar någon roll ifall regeringen hotar med nyval då det ändå är val i höst.

Under budgetdebatten i riksdagen gick Sjöstedt till hårt angrepp mot alliansen och konstaterade att de inte lyft ett finger för att stoppa regeringen Löfven.