Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof och numera även skolpolitisk talesperson berättar i en ny intervju att partiet vill förbjuda muslimska skolor. Detta för att motverka den pågående islamiseringen i Sverige.
– Islam är en dålig religion. Den är så mycket sämre än kristendomen, säger SD-toppen till GP.

I september lämnade Richard Jomshof in en motion till riksdagen rörande förbud mot muslimska friskolor i landet. Det framgår av motionen att man vill se ett stopp för både nyetablering av muslimska friskolor och på sikt även ett förbud mot verksamma muslimska friskolor.

LÄS ÄVEN: Muslimsk friskola hade avtal om islamsk lag

Bland Jomshofs argument går det att läsa att muslimska friskolor tvingar beslöjade småflickor att sitta bakom pojkar längst bak i klassrum, att man håller bön under lektionstid och att skolorna mottar finansiering från länder som Saudiarabien.

Det är av största vikt att vi gör allt som står i vår makt för att motverka den pågående islamiseringen av Sverige. Detta oavsett om den drivs på av krafter inom landets gränser eller av islamistiska stater i den muslimska världen. Därför måste vi med omedelbar verkan införa ett stopp för nyetablering av muslimska friskolor i Sverige samt verka för att så snart det är möjligt stänga ned de muslimska friskolor som redan existerar och därmed införa ett förbud mot alla former av muslimska friskolor i Sverige.

”Nonsens att alla religioner är likadana”

I en intervju med Göteborgs-Posten som publicerades på tisdagen berättar Jomshof att det i Sverige finns en uppfattning att religionsfriheten innebär att alla har rätt att göra precis samma sak – det menar han är struntprat.

– Det finns en utbredd uppfattning att religionsfriheten innebär att alla har rätt att göra precis samma sak och att alla religioner är ungefär likadana. Men det är bara nonsens, säger Jomshof.

Jomshof framför även att islam inte på något sätt är jämförbar med kristendomen och menar att man kan se det genom att jämföra Europa med Mellanöstern.

– Det är bara att titta på hur det ser ut i den muslimska världen. Hade den varit så bra som vissa hävdar hade den muslimska världen varit ett föredöme när det gäller demokrati, åsiktsfrihet, yttrandefrihet och jämställdhet. Men det är precis tvärtom.

För många muslimer – hot mot demokratin

Vidare säger SD-toppen att antalet muslimer i Sverige är för många och varnar för att det hotar demokratin.

– Jag menar att den stora muslimska invandringen i vår del av världen skulle kunna utgöra ett potentiellt problem, som på sikt skulle kunna innebära att vår demokrati försvinner

LÄS ÄVEN: Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”