I måndags förra veckan hade Connecticut i USA en sprinttävling i Willow Brook Park. En person slog rekordet för flickor i både 100- och 200-metersloppen. Den personen var emellertid biologiskt sett en pojke.

Terry Miller från Bulkeley, en så kallad transperson, vann loppen. På andraplats i 100-metersloppet kom Andraya Yearwood från Cromwell, också det en transperson, rapporterar the Daily Wire. Här kan ni se loppen:


Yearwood vann klass M-sprinter förra året; Miller tävlade för pojklaget under vintersäsongen och gick sedan med i flicktävlingen.

När frågor ställdes om de två flickor som blev utslagna från finalerna av Miller och Yearwood och de två tjejer som slutade sjua och åtta och som nekades att tävla i the New England-tävlingen, svarade CIAC-direktören Karissa Niehoff, “Vi känner med dem. Jag håller helt med om att det inte känns bra. Det ser inte bra ut. Men vi måste verkligen se till de större aspekterna som handlar om medborgerliga rättigheter och det faktum att detta är high school-sporter”

Hillhouse-coachen Gary Moore berättade för Hearst Connecticut Media att Miller ska få tävla men att situationen ”var inte rättvis mot tjejerna” och att något behöver göras för att jämna ut det hela.

Selina Soule från Glastonbury High som slutade sexa i 100-metersloppet sa att regeln som tillåter transpersoner att tävla mot personer av det motsatta köner ”ska självklart gälla för matte och vetenskap och sång. Men sport ska vara rättvist. Biologiskt sett är män och kvinnor olika. Den stora majoriteten offras för minoriteten”.