Sebastian förlorade fem liter blod efter knivhugg – nu går asylsökande knivmännen fria

Delningar

På nyårsnatten förra året inträffade ett knivbråk i Grums. Tre personer fördes till sjukhus och en av dem skadades svårt efter två knivhugg. Två asylsökande män från Afghanistan häktades för försök till mord, men släpptes och nu är de spårlöst försvunna.

När 23-årige Sebastian anländer Centralsjukhuset i Karlstad saknar han puls och två knivblad sitter fast inuti hans kropp. Knivhuggen mot hans buk har resulterat i att han förlorat omkring fem liter blod.

I efterhand förklarade läkarna att det var livshotande skador och att Sebastian var endast några sekunder ifrån döden. Under en månads tid vårdas han i respirator och svävar flera gånger mellan liv och död, rapporterar Aftonbladet (2018/12/05)

Började med ett rån
På brottsplatsen i Grums strax utanför Karlstad, hittade polisen ytterligare tre avbrutna knivar. Knivbråket i Grums uppstod efter en rånmisshandel tidigare under nyårsafton.

Några vänner till Sebastian hade blivit angripna av ett gäng asylsökare som slog ner dem och rånade dem i Karlstad. På nattbussen hem till Grums möts vännerna och asylsökarna återigen. Ett bråk utbryter och en av vännerna ringer till Sebastian och ber honom komma till platsen för att hjälpa till.

– Mina kompisar gick av vid samma hållplats som det här gänget, och sedan försökte de ta sig in där de bodde. De ville få ut dem på gatan för att konfrontera dem, förklarar Sebastian till Aftonbladet.

LÄS MER: Omfattande skadegörelse av asylsökande män – SR Värmland undanhåller informationen

Tolkningshjälp
Polisen griper två misstänkta gärningsmän, en 19-årig man och en 25-årig man som båda invandrat till Sverige som asylsökande från Afghanistan. I förhören behövs hjälp med tolkning på dari.

Männen häktas misstänkta för mordförsök och enligt uppgifter ska deras fingeravtryck finnas på knivarna som Sebastian huggits med. Polisen har däremot svårt att veta vem av de två asylsökande männen som utdelat knivhuggen.

Tingsrätten släpper häktad 19-åring
Värmlands tingsrätt beslutar i mars att den 19-årige mannen ska släppas ur häktet trots att misstankarna kvarstår. Rätten ansåg att 19-åringen hade suttit häktad för länge med hänsyn till den låga åldern.

Ett beslut som Hovrätten väljer att ändra, tonåringen begärs återigen häktad. Men nu kan polisen inte längre hitta honom.

LÄS MER: Våldtäktsvåg i Värmland – fyra anmälningar under helgen

Sebastian får lämna sjukhuset i maj, det är samtidigt som den 25-årige mannen får lämna häktet. Även 25-åringen försvinner, trots att polisen ansåg att dessa två asylsökare hade ett begränsat nätverk i Sverige, som skulle försvåra möjligheten för personerna att fly.

Hovrätten har begärt båda männen häktade, men åklagaren Per Svensson har inget större hopp om att hitta asylsökarna. Inom kort kommer han att lägga ner förundersökningen.

– Jag bedömer att bevisläget är sådant att jag inte med tillräcklig säkerhet kan styrka vem det är som gjort vad, säger Svensson till Aftonbladet.

Besviken på rättsväsendet
I dag arbetar Sebastian med att komma tillbaka till normal form och sitt arbete. Han har inte längre något förtroende för det svenska rättsväsendet.

– När man väl hamnar i en situation där man behöver hjälp av samhället så händer ingenting. Jag har helt tappat tron på rättsväsendet, säger han till Aftonbladet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

355 KOMMENTARER

 1. Islam måste förbjudas i Sverige, annars kommer det att gå för oss svenskar som det gjorde för spanjorerna och östeuropéerna och indierna under medeltiden. Vi kommer att bli slaktade som djur.
  Slå upp en historiebok och läs!

 2. ingenting kan få svenskarna att vakna….ingenting.
  inte ens då alla svenska män är mördade och alla svenska kvinnor våldtagna så kommer svensken att vakna.

 3. NU skulle en svensk motsvarighet till den danska öde ön för kriminella asylsökare varit BRA !

  Laisvall långt uppe i Norrlands inland skulle vara en bra plats för detta förvar..

  Här finns en sedan 1990-talet nedlagd blygruva, fullständig infrastruktur med el, VA mm och enbart en (1) väg till platsen. Runt omkring finns milsvida myrar med miljarder ´mygg på somaren och 30-40 grader kallt på sommaren. I närbelägna Arvidsjaur finns en del av försvarsmaktens återstående elitförband.

  Dessutom så behövs det statliga långsktiga arbetstillfällen i inlandet om vi verkligen vill att hela landet skall leva och inte bara Södermalm med omnjed..

  • Dessutom skulle nog dom Tyska biltestarföretagen känna sig mer ”hemma”…
   Eller ner med mördare våldtäktare mfl. i gruvan stäng, stoppa pumparna -klart.

  • Ja, något sådant är absolut nödvändigt annars imploderar stian och alla cuchicuna = se Runa Simi blir slaktade likt julgrisar.

 4. Att svensken ska fly och bete sej som en fjolla gör bara problemen större i samhället.Ahmed och grabbarna ser räddslan i svensken varje dag och gör som dom vill,va fan är det för fel på svenskar som fjollar hela tiden.

 5. Hur kan man släppa så allvarliga brottslingar fria???
  De ska självklart vara häktade tills domstolen har sagt sitt…

 6. Går absolut inte att lita på rättsväsendet idag. Det bevisar dom gång på gång på gång.
  Sjukvården är inte nå bättre den heller tyvärr.
  Går inte att lita på någon idag överhuvudtaget.
  När ska folk vakna och inse allvaret.

 7. Alla offer, som drabbats av invandrarnas våldsamheter, borde gå ihop och stämma de ansvariga politiker, som har släppt in dessa invandrare. Stefan Lövfen och Annie Lööf, borde ställas inför rätta för bland annat L.förräderi!

 8. Folk borde läsa på eller prata med folk från Libanon som fick fly en gång i tiden,bara för att dom släppte in muslimer och var goda mot dom.Och vad hände med den saken?

  • De flesta känner inte till vad som hände i Libanon. De kommer att få lära sig, för samma sak är på väg att hända här.
   Vi vet vilka av våra politiker som är skyldiga, så namnen behöver inte nämnas.

 9. Svenskarna blir skinnade, våldtagna, misshandlade och mördade..

  Säg mig kära systrar och bröder..

  NÄR ÄR NOG, NOG..!?

   • Kan det bli värre ?? Utlänningar precis överallt , vidrig propaganda överallt , alla protester möts med HMF , och så dessa jäkla stroppar i (S) politbyrå…överallt deras självgoda flin…..Och på det– där gamla PRO tanter på äldre-fångläger ,- med outbildad ,bristfällig personal — vid SVT intervju häver ur sig dumheter som ; ” OH 75 kr mer..Ja det var härligt Nu skall jag verkligen unna mig något gott ” Hela deras ynkliga pension går till boendet–kanske får dom behålla ett litet förbehållsbelopp. ( ” Men dom är så tacksamma ” !! ) Stöööön !!! Själv är jag rasande för det mesta !!

 10. Båda ska väl dömas. Hur gjorde man med container bomben i lilleby? Där blev väl samtliga dömda? Vilket märkligt rättsväsende vi har!

   • Om 2 gäng slåss så det gemensamt och i samförstånd. Då borde samtliga i gänget dömas oavsett vem som delat ut ex knivhugg eller skjutit.

   • Det är dumsvensken den fege i gemen, som har den största skulden . Politikerna gör bara vad deras väljare vill att, de skall göra.
    Prata med swinja, 82% tycker det är alla tiders med asylantismus och skulle gärna vilja se mer av den varan.

 11. Friande Domar och Fri-släppningar efter Brott vittnar om Feghet och Rädsla hos det s.k ” Rättsväsendet ” !
  Dom är helt enkelt RÄDDA !
  Att bli hemsökta av ett gäng Invällare !
  Det hade varit Mycket enklare om personerna varit svenskar.
  Senast Idag Pyromanerna i Göteborg !
  Frisläppta ! Anledning ? Jo , dom kan inte påverka Utredningen !
  VAD hände med ”Risk för fortsatt Brottslighet ” ?

  • Han har väl fullt upp med bränna sitt arvode på champangemiddagar nu under tiden det står ”stilla” i Svensk politik…

   • Men han har varit tyst lange. Tacka vet jag Hanif Bali. Han ar vass pa twitter. Ingen SD-are kommer i narheten. De flesta vanliga SD-foretradare ar sakert hyggliga manniskor, men det kravs intelligens. Man blir bara trott nar man ser en smafet, skaggig Mattias Karlsson alltid i kostym med vast. Det get verkligen ett omodernt intryck.

     • Hur manga dagar tror du det skulle ta innan Akesson/Karlsson borjade ett uteslutningsarende pga en olycklig tweet fran Bali? Hur manga i skiktet under ledningen skulle gilla att Bali med IQ 140 skulle konkurrera om nagot fett arvode?

      Ingen intelligent person skulle byta fran M/KD till SD. Se idioten Reslow som kom fran M. Det enda han har gjort ar att fiffla med kvinnon som den varsta fackpamp

     • Inte många skulle jag tro, men som en markering (uppvaknande) – till SD med det lilla han skulle kunna hinna med.

     • Haha. Folk tror fortfarande att Kasselstrand ar fascist. Har du till exempel sett Samnytt ta honom i forsvar?

      Ingen skulle ”vakna” on Bali forst gick over och sedan kickades.

      Det enda som kan radda SD ar att opinionsstodet sjunker till 11-12%. Da maste man lyssna och gora nagot

     • Kanske en tweet skulle han hinna få ut , om hur det står till i SD nuför tiden.
      Sen kunde han lämna för afs, jaja…

     • AfS: Kasselstrand ar fortfarande vat bakom oronen. Han lat som en mini-Trump. Hade han fatt vara kvar i SD skulle han kunna ha utvecklats till nagot bra. Nu tror jag det ar kort for honom. Han kommer inte harva och driva ett 0.15% parti till 1% och sedan till 4%. Det tar minst 8 ar, antagligen 12 ar. Vi kan nog glomma AfS, men jag hoppas jag har fel.

     • Hanif Bali skulle nog aldrig krypa för Expressen och David Baas …..Hanif skulle inte rusa till sitt parti med krav på att utesluta en massa trogna medarbetare bara för att göra Exp-Baas till lags.

  • Äsch såna här bagateller skiter man i….mycket viktigare att trakassera och utesluta hårt arbetande kommunpolitiker.

  • Fler upptäcker tydligen att SD beter sig märkligt. Åkesson är kanske mer för etablissemanget än vad de flesta tror.

   • Snarare foljande:
    1. Omgiven av ja-sagare utan intelligens
    2. Manga ar som partiledare och han ar trott pa hela skiten

    SD forstorde sin framtid nar intelligenta personer som Kasselstrand, Almkvist, och Ekeroth tvingades bort. Man behover inte halla med om allt de sa, men de forsokte i alla fall att fornya partiet. Istallet slapar man upp en hel syjunta av kvinnor som Bieler som alla ar emot abort. Snacka om prioriteringar. Inget emot kvinnor, men hur intelligent ar det att lata alla ledande SD-kvinnor skriva arliga anti-abort motioner i riksdagen nar alla vet att 90%+ av svenska kvinnor ar okay med abort.

    • Usch! Beiler och hennes falang är riktiga jävla ormar.Glöm inte bort ”Beiler-planen” som hon sjösatte.Horribelt och svenskfientligt.

     • Bieler motionerar om att kvinnor skall tvingas foda barn med Downs syndrom. Hon lever pa en annan planet. Akesson lyfter inte en finger.

     • Bieler sager att om man gor fostervattensprov sa skall man tvingas foda aven om provet visar Downs syndrom. Det ar ett sa urbota dumt forslag att man kan grata blod. Varfor sager in Akesson nagot? Tank om nagon Aftonbladetjournalist hade varit skarp och last hennes motioner. SD hade direkt forlorat 3-4% till i valet.

    • Borde vi inte inkludera dessa helt försvarslösa individer i stället för att exkludera dem? Mer än 1 500 000 dödade foster sedan 60-talet talar sitt tydliga statistiskt kalla språk.

     • Okay, om den synen hörs mer inom SD så röstar jag M, fri abort till alla muslimer i Sverige istället.

     • Fri abort är detsamma som begå ett långsamt självmord för en hel befolkning. Bevisen ser vi när ursprungsbefolkningen minskar i antal och andra grupper växer exponentiellt. Är det det du vill se hända i detta land?

     • Oönskade barn skall vi inte ha. Ändra bygglagen så billigare bo. Då skaffar folk mer barn. Uppmuntra muslimer till abort eller skicka ut.

      Djävligt irriterad. 90% kvinnor vill ha aborträtten. SD borde satsa på att vinna val istället. Folk som dig vill tvinga på folk dina privata värderingar. Jag antar att du har minst 2 barn själv

     • Oönskade barn? Visa mig en enda kvinna som fött ett barn och som hellre hade gjort abort i stället för att föda det. Finns inte.

      Bygglagen? Förstår du inte att muslimer aldrig kommer att tillåta abort, därför kommer de inom en inte alltför avlägsen framtid att vara i majoritet och då får du vackert stå på knä med huvudet mot Mecka och rumpan i vädret och be föreskrivna böner?

      1 500 000 dödade foster, 35-40 000 per år, om inte det är ett problem, vet jag inte vad ett problem är. Detta till trots att det finns P-piller, spiraler, kondomer etc som är nära 100% effektiva.

      Väx upp och ta ansvar i stället, borde vara rådet till kvinnor och de män som påverkar kvinnor att göra abort.

     • Abort ar inte bra, men 95% av kvinnorna gillar abort. Visst kan du sitta nojd nar Paula Bieler gaggar om abort, men det skrammer ivag kvinnor och manga man. Det ar inte smart realpolitik.

      Icke religiosa muslimer ar sakert lika okay med abort som icke religiosa katoliker. Sedan har salafister inget att gora i Sverige.

      Vore dock intressant att se vem det ar som gor aborter.

   • Losningen ar kanske M. Det mullrar i deras led. Lillpojken har rensat bort en del moderatskit fran EU parlamentet. Rimlig chans att nasta partiledare kommer att ta partiet till hoger och gora upp med SD. Rejal konkurrens mellan SD och M, det ar losningen.

  • Jag vet att Åkesson ofta tar upp sånna här händelser till diskussion. Något annat som jag också vet är att svensk media inte gärna vill låta Åkesson komma till tals i deras tidningar eller i etern. Jag är i alla fall inte så lättlurad att jag går på att Åkesson skulle vara passiv och inte vill göra något åt dessa problem. Hans tysthet beror inte på honom själv.

   • Hej. Om man inte kommer ut i mediebruset sa kan man anda halla foredrag, man kan skriva artiklar, man kan twittra. Nyheter Idag, Samnytt, och Fria Tider finns ocksa. Om Akesson kallar till press konferens sa kommer sakerligen minst en av dessa websiter.

    Men du far garna visa att jag har fel genom att skicka tre lankar som visar att Akesson nyligen gjort vad du sager

    • SD ledningen ogillar väl alla dom media du nämner ??
     Jag vet inte hur det gick till men SD är inte alls samma parti som när SD startades.
     När jag såg alla fina kämpar som uteslöts så slutade jag betala medlemsavgiften . Så slipper dom besväret att utesluta mig. Däremot tycker jag att SD är det enda alternativet till 7 klövern. Det kan ju bli högre i tak i partiet med ny ledning så småningom.

 12. Jag har aldrig haft någon tro på rättsväsendet. Kan personer som A Ramberg sitta i ledande positioner så behöver man ingen mer information för att konstatera att hela systemet är ruttet inifrån och ut.

 13. Och det finns svenskar som försöker stoppa de få utvisningar som ändå sker med ett fåtal av de kriminella asylsökarna!!!
  Denna asylinvandring i kombination med Sveriges naiva lagar kommer att förstöra VÅRT LAND!!!!

 14. Jammen det var jo en god ide å slippe mordere ut i samfunnet. Er luften i de svenske rettssalene så full av gifter at dommerene blir løsemiddelskadet?

 15. Annie vill öka mottagandet av migranter så att vi har lite utmaningar enligt uppgifter i förhandlingarna med Löfven. Efter underskrifterna i FNs mottagningsdokument så har vi snart sålt ut hela Sverige.

 16. Det borde vara möjligt att åtala ansvariga för medhjälp ..Fridolin, Reinfeldt osv…och att galna kvinnor kan få stå utanför förvar och hindra utvisningar är så sinnessjukt att man kräks. I ett normalt land hade sånt direkt åtalats-. Men HMF …då jäklar !! Husrannsakan ..förhör och domstol..6 mån fängelse. !!

 17. ”suttit häktad för länge med hänsyn till den låga åldern..”

  VAD I #%^*##¥ är det för sylthjärnor som FÅR ta sådana galna beslut..!??!!

  DET Ä R INTE BARN – DET ÄR MÖRDARE SOM STICKER KNIVAR I ANDRA..!!!

  • Rättsväsenets företräderare som endast följer lagstiftningen. Jag ställer mig istället frågan vad det är för sylthjärnor som val efter val belönar de politiker som stiftar lagar där rättssäkerheten vittrar sönder mitt framför ögonen på oss.

   • Följer lagstiftningen, ja.
    UTAN något som helst kritiskt tänkande – DET är bekymmersamt..

    Annars håller jag med dig vad gäller syltskallar till väljarkår. Kladdigt..

  • Och det var nog inte första gången. De är lejda mördare som har tjänat in sina resepengar till Sverige på att råna och mörda.

 18. Alla de som i valet röstade för en röd/grön regering eller på C och L är tydligen för en sådan här utveckling av Sveriges rättsväsende, för de har definitivt inte påvisat att det
  skall ske någon ändring!!!!
  Centerpartiet har ju nu i förhandlingarna med S krävt en allt större anhöriginvandring!!!

 19. ¨Signalerna som sänds ut till världens avskum är , -kom till Sverige och var den du är, här straffas ingen som begår brott .
  I Sverige straffas bara svenskar .

 20. ”Försvåra fly”, dom kan väl dra samma väg som dom kom hit? Kling o Klang förnekar sig inte. Sätt in Ture Sventon i tjänst, för sämre kan det inte bli.
  Hur stort skadestånd får Sebastian, mindre än en muslim som skakat hand med en otrogen?

   • Att skak hand med en muslim kostar 60- 70 000, hur tänker 82% PK där.
    En mördad svensk är ”värd” lika mkt! Gode gud, förlåt PK för dom har tydligen ingen hjärna än mindre ett hjärta!

 21. Eftersom folk kan ”försvinna” i EU-regionen Sverige, är det ett önskemål av Svenska Folket.

  Annars hade Svenska Folket röstat på andra möjligheter.

  Ingen demonstration genom Sverige, med 100 000-tals svenskar mot våld, kriminalitet, etc.

  Önskat läge av majoriteten av Svenskarna.

  Det här kan aldrig åtgärdas, utan förändring… tillbaks till Landet Sverige.

  SWEXIT!

 22. Den s k kulturprofilen hade man inga problem att häkta trots ”bevis” i form av skvaller och påståenden. Här har man fingeravtryck på ett mordredskap och släpper ut mördarna?

 23. Är man gammal nog att råna och knivskära folk då är man också gammal nog att ta straffet.
  Vi måste få en regering som ser till offren i första hand och ett rättsväsende i hela kedjan som sätter upp ett hårt motstånd mot alla gangsters.

 24. De stackars utsatta ensamkommande barnen tvingas begå rån och sälja knark! / Svensk statsfinansierad lögnmedia!

  • Hemma i långtbortistan odlar skäggiga farsan och brorsan vallmo och förädlar heroin.Det sitter ju för fan i generna på dom.Arv,kultur och tradition.

   • Afghanistan är världens största exportör. Lönande export av knarkhandlare som inte kan straffas! De agerar helt öppet och vår apatiska regering fortsätter med vidöppna gränser och total anarki!

 25. Maria Ferms små snutte gose ungar. Hade de teddybjörnen med sig vid dådet. Får man verkligen vara ute så länge på kvällarna när man är ett barn?

 26. Fria förövarna verkar vara praxis, fega krääääk !

  Polisen ansåg deras nätverk i Sverige var så litet att dem inte kunde fly …men, hur resonerar man då när dessa pajaser tatt sig genom minst 5 länder ända hit till Europas utkant !?

 27. OT: Canada häver förbudet att kasta snöbollar (txttv)-samtidigt som HMF anmälningarna skjuter i höjden !
  Nu dj”lar börjar det hända saker på väst fronten.
  Synd att det inte finns någon snö i södra Sverige…

 28. Inget straff är hårt nog för vår galna regering som tillåtit massimporten av dessa kriminella mördare och terrorister!

  • Hela 7 klöverns partiledningar bör nog bereda sig på att lagföras precis som Vidkun Quisling . ——- ( det slutade lika illa för alla som allierat sig med A.Hi-r. -I Slovakien lyckades prästen Josef Tiso hålla landet utanför kriget , utan att reta upp A.H.–tacken blev att vinnarna hängde prästen efter kriget . )

  • För att ett krig ska kunna sluta med en fred så måste kriget erkännas först. Då duger det inte att 82% sitter och lallar vid dumburken och tror på allt som sägs där.

 29. Det är ”rasist” skräcken som styr, ynkryggar. Hur fan kan dom sova gott, måste bero på att dom knaprar godhetsknark.

 30. Svenskar beväpna er! Dock på ett lagligt sätt. Uppmanar inte till våld, men alla har rätt till nödvärn.

 31. ”De ville få ut dem på gatan för att konfrontera dem”
  Det första och största misstaget.
  Åtgärd: Filma med mobilen och tillkalla polis/gör polisanmälan.
  Man ska aldrig ingripa själv mot våldsverkare,det kan sluta illa-som synes.

  • Precis så är det
   Är det djungelns lag dom vill ha så är det djungelns lag dom ska få.
   Våran nya Adel, migranterna ska inte störas i sin iver att acklimatisera sig i sitt nya land

 32. Det måste någon gång bli så att, om det är två eller flera som deltagit i ett brott och ingen gjort något för att hinder det, så ska samtliga dömas. Detta måste speciellt tillämpas på utlänningar i Sverige.

 33. Inte konstigt att det int går att hitta honom.
  I landet med svängdörrar har han väl flera identiteter eller så lever han på bidrag i något annat europeiskt land…men dom brukar ju alltid dyka upp när nåt nytt brott har begåtts. Dom har ju en viss tendens att ”råka” ut för att bli påkommna med nya våldsbrott….
  Vad har dom för existensberättigande egentligen?

 34. Sanningen går igenom tre steg:
  1) åtlöje (4 – 5 år sedan)
  2) förnekande & ilska (nu)
  3) erkännande som självklart (nästa år)

 35. ”Sverige har aldrig varit tryggare”… Värt att upprepas.
  Vårt sk rättsväsende är inget annat än ett stort skämt som är djupt förankrat i propagandaapparaten som kallas PK.

 36. Sverige är en Islamisk Stat med Sharialagar, Solna var bara toppen på ett isberg, ett isberg som avslöjas gång på gång av alternativmedia.

 37. Värt att påminna om! Minst 4 (fyra) personer tar sina liv Varje dag i Sverige!
  Kan det bero på att vi är världens tryggaste och välmående folk?!

 38. Det här är resultatet av flera regeringars misslyckade ”flykting- och integrationspolitik”. Det spelar i princip ingen roll hur regeringsbildningen kommer att se ut i slutändan. Ingenting kommer att rucka på doktrinen om allas lika värde, vilket innebär att det inte spelar någon roll vilka som bor inom landets gränser eller hur många som kommer.

  Löfven blir väl statsminister igen. Som gammal svetsare borde han veta hur man sammanfogar saker och ting. Men Löfven kommer att fortsätta gå loss med skärbrännaren på vårt fädernesland tills det inte finns något kvar.

 39. Det är märklig skillnad på rättssäkerhet i dagens Sverige. Jag har märkt att det är låg straffskala för män med utländsk härkomst i synnerhet för våldtäkter på kvinnor och tjejer i nedre tonåren. Det är viktigare att skydda förövaren.

 40. Menainvationen har bara börjat.

  59 miljoner till är på väg till de länder som skrivit på FN avtalet..

  Jag kommer att behövea flyktingstatus om 10 år.

 41. Är Löfven och Morgan på väg till den här killen för att be om ursäkt i efterhand ?

  Om inte , Varför ?

 42. Jag ser inte Sverige längre som ett funugerande land, utan en korrupt bananrepublik där politiker, styrande, eliten och rättsväsendet i gör som dom vill, samtidigt som man kränker sitt eget folk.

  ”……Rätten ansåg att 19-åringen hade suttit häktad för länge med hänsyn till den låga åldern.”
  Ursäkta mig, idioter, men snubben är ju myndig och ansvarar för sina egna handlingar. Och samtidigt i en anna del av Sverige så är det inga problem att rättsligt jaga en gammal dam som råkat skriva sannningen om islam på sociala media.

  När till och med mina vänner i Belgrade, där jag bor, asgarvar åt Sverige och frågar mig när inbördeskriget kommer, då vet vi ju hur det står till.

 43. Knivoffren skall vara glada att inte baaarnen skadade sig under överfallet, fängelse och skadestånd i tillägg til knivskadorna.

  • Och nu vill ytligare en av satans avkommor vara med och styra med resultatet att vi får dras med ytligare en 500000 anhöriginvandrare

 44. Jag vet inte hur många gånger jag läst om all skit som afghaner hittar på. Det är våldtäkter, mord, rån misshandel, drogförsäljning m.m. Det måste vara en skyhög andel som är kriminellt belastade. De har inga skäl för att få vara här, de kostar miljarder och kriminaliteten är skyhög bland dem. Dessutom så tycker Annie Lööf att de ska få stanna av humanitära skäl. Det är helt obegripligt.

 45. ”Låg ålder”? Vad sade ålderstesterna? Inget som rättsväsendet bryr sig om att kräva, för då kan de inte göra ”sharia-domar” lika öppet.

 46. När Afghaner försvinner, så brukar det innebära att de göms av diverse aktivistnätverk (batikhäxor). I hemlighet så försörjs dylika illegaler samtidigt av någon kommuns socialtjänst – vilket är lätt att dölja då soc kan hävda sekretess. Inte sällan är dessutom Svenska Islamistiska Kyrkan medverkande.

  Jag utgår dock från att åklagarna/polisutredarna tagit DNA, fingeravtryck, foto på de misstänkta, vilket kan medverka till framtida identifieringar av de misstänkta. Fast nu gäller det svenskt rättsväsende, så det är väl för mycket begärt!

   • Svenska kvinnor har gjort Sverige till ett öppet och välkomnande land med Värdegrunden som fundament. Tack alla svenska kvinnor, och framför allt tack till alla de svenska män som införde allmän kvinnlig rösträtt: ett mycket klokt beslut! Sverige skulle sett mycket annorlunda utan ert beeslut.

    • Det är inte rösträtten som det är fel på, det är fel på uppfostran, splittrade familjer och galen politik där arbetande människor inte förfogar själva över sin inkomst.
     Överstatlighet hade aldrig behövts i Sverige såsom landet fungerade tidigare, dvs före den okontrollerade invandringen med lycksökare från utanför Europa.

     • Nä, kvinnlig rösträtt var ett vist beslut. Kvinnor röstar massivt åt vänster, och de höga skatterna och välfärdsstaten har f.ö. gjort ett bra jobb med att erätta en ansvarfull man och make med sociala tjänster, inkl. statlig barnuppfostran och indokrinering, och bidrag. Det har varit bra för moralen och låtit oss övervinna den giftiga maskuliniteten. Det gamla Sverige levde på gamla patriarkala ”meriter”; vi ska vara glada att det Sverige är avskaffat, och att nu vi öppnar upp oss för världen, likt en kärleksfylld ”svensk” (jag tror inte på nationaliteter, vi är alla människor) kvinna särande benen för ett hett omfamnande och kärlekstörstande barn från ”Afghanistan”.

     • Kanske att andra tänker så , jag gör det inte.
      Familjernas splittring har varit förödande för barnen och tyvärr alla andra i samhället om vi därtill lägger till en inte så väl fungerande skola så visst är det dystert .

     • Jag är åtm. glad över vad som sker, att vi visar att kvinnor kan ta ansvar för ett komplext samhälle, ja utveckla det genom att avveckla en rasistisk nation och ett rasistiskt folk som”svenskarna” (vi är alla invandrare). Du ser bara det negativa. Tänk i stället på Värdegrunden. Den är fin! Tänk också på alla krig i Europas historia. Nu har vi fred. Och Fredens religion växer sig starkare för var dag som går. Klart vis ska vara glada, morgondagens ”Sverige” kommer både att att feministiskt och fredligt!

  • Samma kvinnor vill åtala svenskar i Sverige för något de gjort i ett annat land lagligt enligt det landets lagar. Men att gömma ”de små barnen” i garaget för att få ha nöje med barn är OK? Skenheliga hycklare tillhörande (C) och (L)!

   • Men det här handlar ju om baaarn! Det handlar om baaarn! Alltså, fy fan!
    https://youtu.be/b5JTLccZBqg?t=6
    Åtm. jag är glad över att männen i Sverige införde allmän kvinnlig rösträtt, så att inte rasist-fascist-nazister som du ensamma kunnat bestämma utvecklingen och avvecklingen av Sverige.

   • Säkerligen inbjudna till Nobelmiddagen, sittande bredvid kungen – gäller att visa dom all respekt.

    Asyl i dagsläget innebär livstids arbetsfri försörjning och åtalsimmunitet – som vilken besökande kunglighet som helst.

 47. Är det inte HMF att göra motstånd vid rån?
  Vilken tur att polisen och åklagaren kan ta rånade pensionärer och 15 årigt mobboffer för att de sagt ”N-ordet”!

 48. Fem liter blod är på ett ungefär vad människan har i kroppens blodomlopp.

  Dessa livsfarliga människor uppmuntras av politiker och journalister att komma till Sverige. Våld och kriminalitet följer i deras spår…

 49. Hos normala människor personer har Svenstian, helt förlorat sitt existensberättigande. Swinia, är inte längre kapabel att, styra ett någorlunda normalt samhälle. Hur kan svenskingarna tolerera detta vanstyre och på toppen rösta för detta och inte nog med detta utan de vill ha ännu mer djävulskap. Svenskingarna är inte vid sunda vätskor längre. Om det inte inom det snaraste blir någon ändring är jag beredd att, behandla svenskingarna efter förtjänst!

 50. ”Inom kort kommer han att lägga ner förundersökningen.”

  För de som undrar, detta ingår i de 5% av de anmälda brotten som anses vara lösta.

  Fast varför lär sig folk inte? I Sverige har man två val: gör ingenting, eller SGT.

 51. Kom till Sverige och knivhugg, knulla och våldta. Vår kultur behöver berikas av såna som er. Ni får bostäder och feta bidrag. Vi gör allt för att upprätthålla bilden av en humanitär stormakt fast våra egna kvinnor och barn skiter vi i. Dom kan ni ha kul med för det är ju så synd om er.

 52. Ingen fara …Ingen fara! Oroar er inte över dom stackars försvunna Gymnasiepojkarna.Dom har det bra hemma hos oss – bra mat , full service och fullt beskydd / Mvh Svenska Batiktantsföreningen+Svenska Kyrkan

 53. Man …..ja man………………..viskar: ”djävlar anamma satans skit!”. Man får ju ABSOLUT INTE nämna eller offentligt avge sin åsikt längre. Snart blir det fängelsestraff för ”åsiktsvädring”. Tänk er 5 år på Kumla för att man visar sin oro och ångest offenligt och beskriver den med kraft i ord och mening! Men tyvärr är det iaf ingen med makt över skeendet som lyssnar. 2018! ÅRETS JULKLAPP – SKYGGLLAPPAR!!

 54. Om ni ser någin anställd feån domstol ligga blodig på marken, gå lugnt därifrån nynnande på we shall overcome one day.

 55. Han som skadades svårt är definitivt inte ensam om att ha förlorat förtroendet för rättsväsendet. Men egentligen är det inget att förvåna sig över då domstolarna infiltrerats av politiskt korrekta neomarxister. Detsamma gäller vår lagstiftande församling.

 56. Afghaner, afghaner och återigen afghaner!

  Vad f-n gör de här och varför så stort tålamod med just dom?

  Förmodar att svenska folket nu är innerligt trötta på dessa afghaner.
  Vad säger Kawari om afghaners beteenden?

  Mycket märgliga sätt afghaner visar sin tacksamhet på mot det land som så välvilligt tar emot dem.

  F o m nu borde det införas totalstopp för afghansk invandring och asyl. De har inte förtjänat något annat och vad som sedan händer dem är deras ensak och absolut inte vår.

  • Afghaner varför denna grova kriminalitet mot etniska svenskar?
   Ni har absolut inte förtjänat at leva i Sverige så ut härifrån omgående!
   Åk tillbaka till ert hemland där kan ni slåss med era egna.

 57. Det borde inte vara så viktigt vem av de två männen som faktiskt utdelade knivhuggen. De två agerade som ett team och ingen av dem försökte tydligen avbryta knivattacken. Förövare går ofta fria på grund av denna bevisteknikalitet. Detta händer ofta. Lagen måste ändras.

 58. ”Vad har dom stackars pojkarna råkat ut, som gör att man börjar knivhugga människor?” undrar godhetsknarkarna medans de kämpar för ökad invandring, att man inte kan gå ut spelar inte någon roll, att vara ”godheten” själv är mycket viktigare.

 59. Det är inget konstigt. Ni måste vänja er och använda sunt förnuft och fösvara era liv. Det går inte att med den naiviteten frottera sig med asylsökanden. Jag säger inte att ni får skylla er själv. Men där jag bor gäller det att veta vem som är kapabel till vad samt vara vaksam. Det nya sverige växer fram. Politikerna skulle bajsa i byxan om de vore intresserade av sverige.

 60. Två knivblad, två uppsättningar fingeravtryck tillhörande två personer. Hur kan detta vara svårt? Varsin kniv – två gärningsmän som båda huggit.

 61. Detta signalerar ( som vanligt) att när vi blir angripna, rånade, misshandlade då ska vi lugnt och fint finna oss i det. Om vi sätter oss på tvären och visar lite civilkurage får vi skylla oss själva om vi blir skadade. Att afganerna beväpnat sig med knivar när de går ut och sedan använder dem är inte deras fel.

 62. I USA skulle båda åkt dit för mordförsök. För att ingen av dem försökte förhindra brott. De två agerade som en. Mot Sebastian. Här i svedala går massor av kriminella på gatan för att vårt rättsystem bygger på en gammeldags svensk moral och kultur. Inte på en ny värld med andra moraltänkanden kulturellt. Muhammed och Kalle tänker annorlunda vad som är rätt. Svenska domstolar och politiker förstår inte vad som händer. De försöker överföra svenskt tankesätt på situationer. Naivt och idiotiskt. Det är därför de utlänska krarklangarna obehindrat serverar droger helt öppet dygnet runt i förorter och städer.
  Ni skördar som ni sår. Som ni bäddar får ni ligga. Kors i arslet sa pigan som satte sig på lien.

  • Du har rätt i Usa döms båda, enda skillnaden om den andra pratar och säger som det var kan han få mildrare straff, men ingen går fri…tyvärr så har vi ett rättsystem som gynnar dom kriminella.

 63. Varför läggs inte foto/fantombilder och signalement ut på polisens hemsida?!
  Är de ens efterlysta? Internationellt?

  ”Jag har helt tappat tron på rättsväsendet” – du är ABSOLUT inte ensam om det, Sebastian !! SÅ HÄR FÅR DET INTE FORTSÄTTA !

  Det värsta är att polisen resignerar – de gör sitt jobb, men domstolarna tycks bestå av en massa . . ja, jag vet inte vad man ska kalla dem.

  • Alla myndigheter har INFILTRERATS och tagits över av psykiskt sjuka kommunister som drömmer om den socialistiska revolutionen, en global kommunistisk tyranni. Dom gör sitt yttersta för att med krigsstrategi utplåna nationalstaterna och medelklassen, det är helt öppet krig men gemene man är för snäll (pantad) för att se verkligheten så som den ser ut!

   • – Och är det inte kommunister så är det sharia-dårar som föreslås av bl a Rödskrikans Sverige-HATANDE parti…

 64. I och med hur regeringen väljer att driva flyktingpolitik som egentligen är bosättare, så importerar man kriminella våldsverkare och terrorister. Ingen kontroll förekommer alls…Migrationsverket släpper in vem som helst. Regeringen är ansvariga för att tusentals kvinnor och barn våldtas i vårt land. Utlänningar åker ut och in i vårt land, rånar och bryter. Stöldgodset fraktas problemfritt ut ur Sverige för att vår regeing bryr sig inte. Man vill fortsätta med samma politik med mer invandring och öppna gränser och därmed mer försörjningsbörda. Sverige krackelerar i alla sina delar. Det ser verkligen illa ut med framtiden.

 65. Om detta inte omedelbart upphör kan det gå mycket illa. Vi kan få en ny ”Breivik” som ger sig på invandrare, journalister, politiker, etc. Flera hundra tusen svenskar kommer försvara honom. Fler kan komma att ansluta sig till honom, och det finns en hel del som talar för inbördeskrig, då miljoner svenskar inte tycker de har något att förlora. Jag har haft fel förr men då jag jämför med tex Libanon blir jag mycket pessimistisk.

 66. ”Hovrätten har begärt båda männen häktade, men åklagaren Per Svensson har inget större hopp om att hitta asylsökarna. Inom kort kommer han att lägga ner förundersökningen.”

  Som vanligt. Enklast så.

 67. Det är makalöst hur regering/rättsväsendet pissar på det Svenska folket!!!!! Varför ska dessa komma undan!!!!? Måttet är sedan länge rågat!!!!!

 68. Något är seriöst fel på detta land, när en handikappad lille leker med ett orealistiskt plastvapen så avfyrar polisen 25 skott. När en ung grabb blir allvarligt knivhuggen så släpps förövarna och försvinner. Detta är bara en av många skandaler som bevisar att rättsväsendet är helt korrupt.
  Detta kommer ofrånkomligen leda till medborgargarden.
  Kommer rättsväsendet behandla dom lika slappt?

   • Våldskapitalet äger idag asylinvandrarna. Polisen backar alltid. Det är tom ok att denna grupp bär illegala vapen. Polisen gör ingenting men om en kvinna bär en liten burk pepparspray, då djävlar. Dryga böter och villkorlig dom. Pepparsprayen kan ju eventuellt användas mot en stackars ensamkommande afghan och det går ju inte för sig.

   • Dom enda som respekterar vapenlagen i dag är hederliga svenskar….
    Men det kommer bli ett slut på det om vi huvud taget ska överleva

   • I några av USA Sydöst stater är OLAGLIGT att inte äga skjutvapen.
    Det är sannolikt att om 10-15 år det blir likadant i Sverige också.
    Have a nice Pang Pang.

  • ”när en handikappad lille leker med ett orealistiskt plastvapen” Jodå, men den lille såg väl ut att vara svensk.

 69. ”Den nya adeln” kan göra vad dom vill och ingenting händer. Rättsväsendet skiter fullständigt i att skydda Svenskarna. När får alla riktigt ordentligt nog.??

 70. Är detta det välfärdssamhälle mina förfäder, föräldrar, jag själv och mina barn jobbat/jobbar och accepterat att betala världens högsta skatter i ?

  Vad i H*lvete får vi för pengarna?
  Vi får problem som inte majoriteten av svenskarna ”beställt”.

  Vi svenskar är grundlurade sedan flera decennier av våra folkvalda !!!!!!!

 71. Landet har ingen bra framtid när fler och fler tappar förtroendet för dem som ska företräda oss. Det slutar med att vi inte tror på något alls, mer än oss själva. Det uppstår alltså så småningom anarki – och det är exakt vad vissa på vänsterkanten vill se!

 72. Hur svårt kan det vara, om ingen av förövarna ringde och polisanmälde detta är dom alla medbrottslingar till mordförsök.

 73. Jag trodde den nye polischefen Thornberg skulle styra upp polisen men det visar sig att han är lika politiskt korrekt som företrädaren Eliasson. En enda stor katastrof.

 74. För detta mycket bestialiska mord försök så är det frågan om livstids fängelse.
  Att det är utlänningar som ligger bakom betyder att livstids fängelse skall avtjänas i utlandet.
  Ryskt eller Polskt fängelse och Afghanistan skall givetvis betala hela denna kostnad.

  • Ett fall för återinförandet av dödsstraff känns mera rimligt. Men ok ett livslångt fängelsestraff i Nordkorea skulle väl möjligen kunna vara ett alternativ. Det daltas för mycket med de kriminella i det här landet.

 75. Svensk slapphet är anmärkningsvärd när det gäller dem som kommer från MENA. De har ramponerat Sverige både ekonomiskt, socialt och kulturellt.
  De får ett allt för stort utrymme i media, där de uppvisas som de skulle vara vanliga svenskar. Något de aldrig lär bli. Vi uppfattar dem som parasiter som bör bekämpas. Det är förödande att man genom TV fått dem rätt i vardagsrummet. Där har de inte att göra.
  Åk hem, ni har i alla avseenden blivit en belastning.

 76. Men om man skriver sanningen om en pedofil som är idol för en hel religion på facebook…då jävlar åker man dit…

  Fy fan…

 77. Det är också polisens fel. Men framförallt svenskarnas arrogans (eller naivitet) fel. Som vägrar att se fiende.

 78. Detta ska ALDRIG avskrivas. Öppna en brottsutredning och ta en funderare på om det inte finns något som heter INTERPOL . Kan ni häkta o jaga en inspärrad journalist i 5 år för att inte använda kondom, måste man kunna öppna en MORDFÖRSÖKSUTREDNING ?
  Klart de tjackade spikskor och listigt drog iväg !

 79. Tappat tron på rättsväsendet? Vi har för helvete inget rättsväsende! Jo förresten, när det gäller att döma svenskar som sagt sanningen om alla dessa mordgalna djävulsdyrkare.

 80. Jag förstår att han tappat tron på rättsväsendet. Gruppvåldtäkter, överfallsvåldtäkter, skjutningar, sprängningar, öppen narkotikaförsäljning, no-go zoner, 100-tal bilar som brinner på en natt…

  Backa bara 10 så skulle detta ha uppfattats som helt galet. Idag blir det inte ens förstasidesstoff. Jag är ”bara” 50 men Sverige har inte förändrats till det bättre.

 81. ”… inte med säkerhet kan fastställa vem som gjort vad…” att jämföra med hur lätt det varit att fastställa vem som gjort vad i fallet med ’kulturprofilen’ för 7 år sedan utan teknisk bevisning!

 82. Det är upprörande att de asylsökande knivmännen som försökt mörda en svensk går fria. Nästa etapp i Hitchcock-Sverige blir väl att alla invandrare som mördar svenskar erhåller en belöning, kanske de mördade svenskarnas bostäder.

 83. Detta medan en KONSTNÄR fick stanna månader i häkte( Park) för att inte ” återfalla”.
  Rättstat? Inte för svenskar.

 84. Det mest konstruktiva och definitiva är ju att rensa ut alla som kommer från Afghanistan. I förebyggande syfte.

 85. Finns ingen anledning att lägga ner förundersökningen. Det är bara att ha den vilande i systemet så när dessa kulturberikare vid något tillfälle läses av i ett register så aktiveras det igen.

LÄMNA ETT SVAR