En nyanländ syrier har dömts för en serie olika våldtäkter i Örebro och Stockholm. Mannen har tvingat till sig sex genom att misshandla eller knivhota kvinnor. Han har även följt och hållit fast en förbipasserande kvinna för att därfefter tafsa på hennes kön. Ett av offren beskriver mannen som en psykopat.

Samnytt uppmärksammade nyligen att 22-årige Salah Alokul, medborgare i Syrien som folkbokfördes i Sverige i december 2016, angrep SJ:s tågvärdar på Hallsbergs järnvägsstation. Detta efter att Salah stoppades utan biljett – tågvärdarna fick då höra att de var ”jävla svensk”, ”jävla hora” och ”jävla rasist”.

LÄS ÄVEN: Salah vägrade betala tågresan – tacklade värden: ”Jävla svensk-hora-rasist”

Vid sidan om hot och förgripelse mot tjänsteman har Salah försökt att pressa ut en pizzeria på 50 000 kronor. Samnytt kan även berätta att Salah har dömts för att ha utfört en rad våldtäkter under sommaren 2020 i Hallsberg, Örebro och Stockholm.

Salah Alokul. Foto: Polisen

Misshandlade och våldtog kvinnorna

Den 17 juni stämde Salah träff med en prostituerad kvinna i Örebro och påstod sig vilja köpa sex. Men väl i hotellrummet gick han istället till våldsam attack mot kvinnan. Hon fick motta slag mot kroppen. Sedan dunkade han hennes huvud mot väggen. Därefter ska Salah ha lagt sig ovanpå kvinnan och fullbordat ett samlag.

Efter avslutad våldtäkt flydde han från platsen. När kvinnan kom i kontakt med polisen upprättades en anmälan mot Salah – i förhör beskrev hon honom som en psykopat.

Kort därefter, den 19 juni, var en kvinna påväg hem från arbetet efter att ha avslutat sitt skift hos Universitetssjukhuset Örebro. I höjd med Stortorget upplevde kvinnan sig förföljd av en man. Men trots att hon gick snabbare fortsatte mannen att närma sig henne. Det var Salah som kom upp jämsides med kvinnan – han greppade tag i armen och höll fast henne.

Kvinnan som bar en kjol vid tillfället tvingades känna hur Salah berörde hennes kön med handen. När kvinnan började göra motstånd svarade Salah med att veva med armarna och säga det arabiska ordet ”jalla”.

Ett par dagar senare när kvinnan arbetade på sjukhuset kom polisen förbi med Salah för att be henne identifiera honom. Kvinnan fick se Salah i polisbilen och pekade ut honom. I polisförhör berättar kvinnan att hon bröt ihop och började gråta på arbetsplatsen. Hon kände sig både äcklad och förnedrad.

Den 23 juni var det dags igen. Salah stämde återigen träff med en prostituerad kvinna i Örebro. De kom överens att träffas på ett hotellrum. Väl i rummet gick han till attack mot kvinnan genom att ta strypgrepp. Kvinnan fick därefter en kniv mot halsen medan han tvingade till sig samlag.

I polisförhör berättar kvinnan att hon trodde att Salah skulle mörda henne med kniven som var tryckt mot strupen.

En vecka senare, den 30 juni, bokade Salah ett möte med en protituerad kvinna i Stockholm. Salah fortsatte med sin tidigare taktik att gå till attack direkt. Kvinnan knuffades omkull och fick känna hur Salah rev och bet hennes kropp. Offret skrek efter hjälp och lyckades påkalla uppmärksamhet från förbipasserande på gatan. Det fick Salah att fly från platsen men vittnen fotograferade honom på gatan.

Vittne fotar Salah i Stockholm. Foto: Polisen

Den 9 juli stämde Salah träff med en prostiuerad kvinna i Hallsberg. Han inledde mötet med att misshandla kvinnan som fick utstå slag mot ansiktet och kroppen. Därefter fullbordade han ett samlag. Han vägrade lämna kvinnan och höll henne fånge för ytterligare ett samlag. Därefter flydde Salah från platsen.

Salahs försvar: ”Hörde röster”

Efter att Salah flytt från en av våldtäkterna skrev den utsatta kvinnan i fråga att hon kommer anmäla honom till polisen och att det finns bevis. Då har Salah svarat med att han är ”private police” i Sverige. Men kvinnan synar Salahs bluff – då vädjar han istället att inte anmäla honom eftersom han påstår sig ha barn.

I polisförhör medger Salah att han knuffat kvinnorna och utfört samlag. Han förklarade sitt uppförande med att han hörde röster som uppmanade honom att göra det.

Salah vädjar även till polisens utredare att släppa honom eftersom han påstår sig ha psykiska besvär som blir värre om han är inlåst.

Salah Alokul. Foto: Polisen

Åklagaren yrkade inte på utvisning

Inför huvudförhandlingen i Örebro tingsrätt valde kammaråklagare Mats Berg att inte yrka på utvisning för Salah. Detta trots att han saknar svenskt medborgarskap.

Den 28 maj meddelade rätten att Salah de brott som Salah begått resulterar i fängelse i sju år. Enligt gällande praxis kommer Salah vara ute igen efter att ha avtjänat två tredjedelar av straffet.

LÄS ÄVEN: Kartläggning: 85% av överfallsvåldtäkter begås av invandrare

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.