polis-avsparrat-893773

polis avspärrat

Inrikes

Sex anhållna efter skottdrama i ’särskilt utsatt område’ i Uppsala

Publicerad 6/13/2020
Annons

På fredagskvällen bröt skottlossning åter ut i det av polisen som ”särskilt utsatt område” klassade Gottsunda i Uppsala. Polisen anträffade inte någon skottskadad person på platsen men kunde konstatera att vapen avlossats på platsen. Sex personer greps och anhölls senare av åklagare.

Det var strax efter 21:30 som flera larm inkom till polisen om att det sköts mellan väggarna på Musikvägen i det invandrardominerade problemområdet. Initialt kunde fyra personer gripas misstänkta för inblandning i skottdramat. Dessa beskrivs kortfattat som ”män mellan 20 och 40 år”.

Efter husrannsakan på flera adresser greps ytterligare två personer. Om dessa har inga uppgifter offentliggjorts överhuvudtaget. Samtliga sex har dock anhållits och sitter frihetsberövade i väntan på förhör.

Polisen utreder händelsen som vapenbrott och försök till mord. Någon skottskadad person har ännu inte gett sig till känna.

Polis och åklagare är förtegna med detaljer kring vad som utspelat sig på platsen. Bakgrunden till skottdramat misstänks dock vara en pågående konflikt mellan flera gängkriminella invandrarfraktioner i området som den senaste veckan blossat upp i ett flertal storbråk där polisen tvingats ingripa.

Ett av landets tyngst kriminellt belastade områden

Gottsunda klassas som ett av Sveriges tyngst kriminellt belastade områden och har vid sidan av Rosengård i Malmö varit föremål för polisens riktade insats ”Rimfrost” mot organiserad invandrarkriminalitet.

Projektet har efter utvärdering dock befunnits vara ett fiasko då den tunga kriminaliteten och de väpnade uppgörelserna ligger kvar på samma höga nivå som tidigare. Rimfrost ska nu därför avvecklas enligt beslut. Vad som kommer i dess ställe är i skrivande stund oklart.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons