På onsdagen rapporterade Samnytt om en skjutning som ägt rum i Fisksätra – ett invandrartätt och som ”utsatt” klassat område i Nacka kommun. Två personer kunde gripas samma kväll. På söndagen häktades sex personer misstänkta för inblandning i dödsskjutningen.

I ett pressmeddelande på söndagsmorgonen skrev Åklagarmyndigheten att man i fallet begärt sex unga män häktade – tre av dem misstänkta för mordet på den man i 20-årsåldern som avled till följd av sina skottskador efter att förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Resterande tre begärdes häktade misstänkta för grov misshandel.

Senare på söndagen beslöt tingsrätten att efterkomma åklagarens begäran och förklara samtliga sex misstänkta häktade. En tidigare gripen sjunde person har försatts på fri fot men är fortfarande misstänkt för brott. Samtliga misstänkta är bosatta i Fisksätra. Flera av dem uppges vara yngre än 18 år Alla nekar till brott.

Polis och åklagare är förtegna med uppgifter om de misstänktas härkomst och eventuellt tidigare begångna brott. Enligt en obekräftad uppgift ska brottsoffret när han sköts ihjäl väntat på att avtjäna ett utdömt fängelsestraff och även varit misstänkt för flera andra brott.

Målet tillhör Nacka tingsrätt men häktningsförhandlingarna hölls i Stockholms tingsrätt. Det framgår inte om det var av säkerhetsskäl och hotbild detta skedde.

LÄS ÄVEN: Skjutning i ”utsatt” Stockholmsförort – en skadad, flera gripna