skjutning-boras
Inrikes

Sex livsstilskriminella häktade för gängskjutning i Borås

Publicerad 7/17/2020
Annons

Sex personer, samtliga med utomvästling invandrarbakgrund och tidigare dömda för brott, häktades på onsdagen på sannolika skäl misstänkta för två gängrelaterade skjutningar i Borås den 4 juli. Ytterligare personer är misstänkta men har hittills lyckats hålla sig undan polisen.

Det var i samband med gängbråk i de invandrardominerade och ”särskilt utsatta” områdena Norrby och Hässleholmen som pistoler drogs fram och skott avlossades. Detta skedde vid två sammanstötningar samma kväll. Bland annat sköts skott rakt in i en restaurang, en gärning som polisen rubricerar som mordförsök.

Polisen gjorde tillslag mot flera adresser och grep åtta personer. Av dessa häktas nu sex.

Det rör sig i samtliga fall om män med utomvästling invandrarbakgrund, i två fall med dubbla medborgarskap – Sverige och Somalia respektive Sverige och Irak. Den äldsta av de häktade är född 1986 och den yngsta 1999.

Samtliga har också gedigna brottsregister sedan tidigare som innefattar bland annat rån, människorov, stöld, narkotikabrott, misshandel, olaga hot och vapenbrott.

SVT som rapporterar om häktningen, utelämnar alla uppgifter om gärningspersonernas ålder, bakgrund medborgarstatus och kriminella CV.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1159”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons