Sexuella övergrepp på äldreboende i Nordmaling
Nordmaling / Genrebild. Foto: Jan Norrman / Sabine Vanerp

Personal på ett äldreboende i Nordmaling i Ångermanland misstänks för återkommande övergrepp mot äldre. Enligt Nordmalings socialchef, Andreas Witt, handlar det bland annat om sexuella sådana. Gärningsmannen misstänks även ha förskingrat och stulit pengar från både brukare och Nordmalings kommun.

I maj rapporterade SR om att stölder uppdagats från en av de boende, från och med mitten av februari till början av april. Upptäckten gjordes då annan personal utförde en kontrollräkning. Nu rapporterar SVT att den misstänkte även ska ha utsatt de boende för sexuella övergrepp.

LÄS ÄVEN: Afghan våldtog 92-årig kvinna på äldreboende

Chefen gjorde ingen anmälan

Under tiden som Lex-Sarah-utredningen pågår har inte bara den misstänkte tagits ur tjänst, även chefen har stängts av. Detta på grund av felaktig hantering av fallet.

– Chefen har vidtagit åtgärder och hanterat personalärendet, däremot inte Lex-Sarah anmält, och det måste man göra enligt socialtjänstlagen, säger socialchef Andreas Witt.

Hur många av de boende som drabbats vill Witt inte avslöja. Enligt SVT har kommunen ännu inte gjort någon polisanmälan.

LÄS ÄVEN: M-politikern våldtog fyra dementa kvinnor på äldreboende – åtalas

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Almgren

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.