Sju gängkriminella åtalas för biljaktsmord i Bromma

Delningar

Inom kort inleds det rättsliga efterspelet för de personer som anses ligga bakom det spektakulära biljaktsmordet i Bromma i nordvästra Stockholm i november, Sju män, samtliga välkända av polisen sedan tidigare för gängkriminell verksamhet, åtalas (Solna tingsrätt B 8960-17) – två för mord, två för anstiftan till mord och tre för medhjälp till mord.

Redan dagen efter mordet anhölls två personer misstänkta för inblandning. I januari greps ytterligare en misstänkt, som tagit sin tillflykt till Danmark. I februari hade polisen ringat in och gripit sammanlagt sex personer och nu är det alltså sju som ställs inför rätta.

LÄS MER: Skottlossning mellan två fordon i Stockholmsförort – en person död

Sex av de sju är svenska medborgare, varav fem med utomvästlig invandrarbakgrund. En av de åtalade är irakisk medborgare. Även brottsoffret var en känd profil i gängkriminella kretsar, också han med utomvästlig invandrarbakgrund. Detta är uppgifter som utelämnas i polisens och msm-medias rapportering.

Mordet tros ha varit ett planerat beställningsjobb som konsekvens av en konflikt i den gängkriminella världen. Polisen har påträffat bevis för att de sju kartlagt mannens vanor och området kring hans bostad några dagar innan mordet begicks.

Rättegången inleds den 22 maj och planeras pågå i hela nio dagar.

Två av de åtalade för det aktuella mordet åtalas (Solna tingsrätt B 8960-17) samtidigt i ett annat mål för ett väpnat värdetransportrån i oktober förra året. I det målet står även en tredje person, medborgare i Iran, åtalad.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

43 KOMMENTARER

 1. Dessa kriminella utlänningar är ett gyllene exempel på varför vi INTE ska tillåta att utländska medborgare har svenskt pass.
  Lagen ska göras om så antingen är du svensk eller utlänning. Man ska inte som idag kunna vara utlänning med svenskt pass.
  Därefter ska det införas att utlänningar som döms för brott med fängelse i straffskalan SKA utvisas, inte eventuellt, utifall eller kanske, utan SKA utvisas.

 2. Välkända äv polisen och myndigheterna men trots detta inte utvisade från landet, exakt vad är syftet med att importera kriminellt elände??????

  • Enligt ”Måna Muslim” så är det ”pensionsräddare”, hoppla och tack för att Ni valde ”på Sverje”!
   Önskar Ni fortsätta att importera utomvästliga kriminella så röstar Ni givetvis på 7 – klövern i september, 2018″!

 3. Långa straff bör utdömas och verkställas i något riktigt hårt och billigt fängelse utomlands, samt att dom aldrig någonsin ska få en möjlighet att återkomma hit till Sverige!
  Det enda som kan fungera i brottspreventivt syfte.

 4. Varför är de inte inlåsta för länge sedan och varför är dessa ens kvar i landet???

  Det måste bli ett slut på tramset och daltandet!!
  De enda som tjänar på dessa kriminella avarter är de förbannade advokaterna.

 5. De skulle aldrig ens ha varit är. Sverige känns mer och mer som en avstjälpningsplats för (kriminella…redigerad mod)

 6. Finns bara en sak att göra invandrare i våra nordiska grannländer bör ha den förturen att bosätta sig i våra städer!
  Alltså rensa våra städer av mörkhyat folk och se detta som städernas säkerhetsskydd!
  Sverige måste göra som man gör i många andra länder, genom att ha införda skyddszoner!

 7. En avskyvärd agenda ligger bakom att man importerar sånt här klientel för att förstöra världens fredligaste land.

  • Ja mellan 1950-1980 var nog Sverige ett av de 3-4 bästa länder man kunde bo i men mycket har hänt sedan dess, man har gjort oåterkalleliga misstag. tyvärr

   • Det finns 244 länder och självständiga territorier och att Sverige låg 3:a – 4:a av alla är verkligen inte illa , allt detta trots att vi INTE har rikedomar att hämta ur jorden som försörjer oss . . Vi jobbar , samarbetar , uppfinner saker och är fredliga !

    Med detta koncept som vi haft och ändå utvecklat oss kan man kräva av andra också !

    Leker man med tanken att Somalia som ligger på en lämplig plats för en megahamn som skeppar in/ut gods mellan Afrika och östra Asien . . Somalia skulle kunna vara ett välbergat land som räknas på allvar !

    Men nej , Somalia vill behålla sitt klantänkande och denna djävulska islamism istället 👹

 8. Varför dödar ofta rånaren husägare och sätter eld på huset? För att dölja brottet och slippa ansvar. Därför försöker ”eliten” döda både Sverige och svenska folket.

 9. ”Biljaktsmord” låter ju spännande och häftigt..om det utspelar sig på film och på den amerikanska kontinenten, inte på Svenssons gator och torg.

  • Självsaneringen skulle behöva kanske 100 offer per dag om det ska motverka och vända processen . . men det är bara en lätt avskumning som görs nu ! !

 10. I ett annat Gängmord ingick en ROBINSSON deltagare som fick 14 år och förra veckan var det en känd Rappare/Artist som var med i ett annat Mördargäng….

  Hyllade båda Två…..?? Tidigare vill säga…!!

  VAD VILL dessa Goa Grabbar NÅ ?
  Vilka Höjder är Höga Nog..?
  Är det KLIMAX att Döda någon..??

  Så totalt meningslösa MÅL iklädda Märkeskläder med en Telefon av sista Märket och en Bil som Blänker samt dessa tjocka Guldhalsband som Lyser lång väg som ett VARNINGTECKEN att ”Här Står Inget Rätt Till” i den inskränkta Världen..!!

  Så Billigt ovärdigt Leveende i Ynkedom som Överhuvudtaget SAKNAR all RESPEKT … Det enda dom KRÄVER som dom Aldrig Får..!

 11. Polisen i Sthlm åker Segway pratar med turister och delar ut leksaker till barn och hundmat till arga hundar!
  Antalet fickstölder har nått en behaglig nivå!
  Och Jercy Sanecki påminner oss om att Sverige aldrig varit säkrare!

 12. Tror med bestämdhet att Vi blivit Berikade med En Opolitisk Polischef som både tänker och handlar Logiskt d v s Sorterar och Tar Hand Om de Störande Elementen i Gängkonstellationerna som har satt Skräck i Samhället gm sitt Dödande.

  Och till det ändamålet får Vi hoppas han Valt Ut de Orädda och Okränkta Poliser som VÅGAR och får en Extra Premier/Bonus för varje Skröckinjagande Individ dom Omhändertar…
  Det Är GULD Värt..!

  Alla kan INTE springa åt samma håll d v s jaga Buset, så nu får dom andra tid över att förhoppningsvis Utföra det dom är tillsatta för…..REDA ut Brott begångna mot OSS Finansiärer.

  INTE ett ORD inte en Mening inte en TV intervju BARA först Resultat Så verkar Anders Thornberg Jobba..

  Beundransvärt VI behöver Fler av Dej.

 13. Dessa kända kriminella borde ha varit utvisade på livstid för länge sedan. PK eliten är oförmögna att utvisa och ta dem i kragen. Därför blir Sverige en polisstat.

 14. Hoppas att de inte blir utvisade, de har många år kvar av sin karriär när de blir utsläppta för att kunna återanvändas för rättssystemet.

 15. Dessa skall omgående lämna vårt land samt sitta av sin dömda strafftid i sina forna Hemländer

  HUR SVÅRT KAN DET VARA

LÄMNA ETT SVAR