pojke-barn-ambulans
Inrikes

Sjuåring skickades hem med smärtor – avled

Publicerad 7/20/2022
Annons

Pojken sökte vård med bland annat magsmärtor. Två dagar efter att ha blivit hemskickad avled han. Nu anmäler mamman fallet till Ivo.

Det var i slutet av juni som pojken kom in till Gävle sjukhus med svåra magsmärtor och kräkningar. Provtagningar visade på dåliga saltvärden och ett förhöjt infektionsvärde.

LÄS ÄVEN: Diabetiker fick dubbel dos insulin av hemtjänsten – avled

Man gav pojken förstoppningsmedicin och han uppmanades att återvända ifall måendet skulle försämras och lovade att man i så fall skulle göra en magröntgen.

Åkte hem

Mamman var den som fick avgöra om pojken skulle vara kvar på sjukhuset eller åka hem. Då sonen inte ville vara kvar på sjukhuset så åkte de hem.

Två dagar senare försämrades pojkens tillstånd kraftigt. Han hämtades med ambulans och fördes åter igen till Gävle sjukhus där han avled.

LÄS ÄVEN: Skickades hem från sjukhus – avled av brusten kroppspulsåder

I anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, skriver mamman:

Jag anser att de skulle ha behållt min son på sjukhuset, att de skulle ha sagt till mig att det var nödvändigt att göra ytterligare undersökningar och observera honom. Man borde gjort en magnetröntgen på en gång. Det var fel att lägga detta beslut om att åka hem eller stanna kvar på mig.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1013Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons