rattscenter goteborg tingsratt

Rättscentrum Göteborg. Foto t.v: Historiker

Inrikes

Sjuåring skrek ”sug min kuk hora” till kvinna – maken döms för örfil

Publicerad 9/25/2022
Annons

På mors dag förra året sprang en sjuårig pojke omkring på en innergård tillhörande ett flerfamiljshus och ropade grova kränkande tillmälen till både vuxna och barn. Maken till en utsatt kvinna försökte ta reda på vem som var pojkens föräldrar. Sjuåringen och ett vittne hävdar att kvinnans make gav pojken en örfil – och nu döms han för misshandel.

Enligt larmsamtalet hade ett bråk mellan cirka 15 personer brutit ut efter att en liten pojke sagt ”sug min kuk, jag ska krossa din mamma” till några barn på innergården i Högsbo – och sedan något liknande till ena barnets mamma.

Ett vittne – som av rätten bedöms vara oberoende – uppgav att den utsatta kvinnans make, en man i 40-årsåldern, utdelade en lavett i sjuåringens ansikte.

Därefter anslöt sig människor från olika håll till platsen, och den 40-årige mannen uppger att han då blev fasthållen och misshandlad.

Döms mot sitt nekande

Människorna från de två sidorna i konflikten anmälde varandra, och nu har 40-åringen dömts för misshandel på grund av den påstådda örfilen. Tingsrätten litar på vittnet och påföljden blir villkorlig dom och 60 dagsböter à 250 kronor, totalt 15 000 kronor.

Dessutom ska han betala 23 000 kronor av advokatkostnaderna och 5 000 kronor i skadestånd till sjuåringen som ropade förolämpningar med könsord.

Mannen själv nekar till brott och säger att han inte brukat våld.

– Jag fick ingen reaktion efter att ha frågat de vuxna i sällskapet vilka som var pojkens föräldrar, så jag riktade mig mot honom. Jag undrade varför han sagt ”sug min kuk” till min fru. Pojken flinade och tittade bort. Jag sträckte fram min högra hand och försiktigt vände hans ansikte mot mitt, väldigt kortvarigt. Det var inte något slag, förklarade 40-åringen under förhandlingen.

LÄS ÄVEN: Far skällde ut gäng som kastade sten på sonen – tvingas betala 25 000

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons