Klarna
Inrikes

Skar offret med glasbitar – nu lyfts kriminella rapparen av Klarna

Publicerad 6/4/2021
Annons

Den amerikanske rapartisten ASAP Rockys besök i Sverige för två år sedan fick stor uppmärksamhet efter att han och hans livvakter hamnat i våldsamt handgemäng med afghanska migranter. Men trots åtal om att under bråket bland annat ha skurit en person i ansiktet med en glasflaska lyfter nu den monopolliknande svenska betaltjänsten Klarna fram rapparen och utser honom till VD för en dag.

Det var i juli 2019 som ASAP Rocky, vars riktiga namn är Rakim Mayers, gästade Sverige och tillsammans med sitt entourage hamnade i bråk med afghaner i Stockholm. Detta ledde sedan till utdragna rättsprocesser mot båda inblandade parter där Mayers fälldes för misshandel. Här kan man se vilka skador Mayer ska ha orsakat brottsoffret (Varning för grafiska bilder!):

Nu har rapartisten investerat en del av de pengar han tjänat på sin musik i betaltjänstföretaget Klarna som i Sverige har en närmast monopolliknande ställning på den marknaden. Företagets VD och medgrundare Sebastian Siemiatkowski är emellertid inte besvärad av att associeras med den för våldsbrott dömde artisten som dessutom propagerat för användning av droger.

”Har mycket att lära” av misshandelsdömde rapparen

I ett pressmeddelande hyllas Meyers i stället av Siemiatkowski som en person sin vi andra ”har mycket att lära av”. Rapparen utsågs dessutom till VD för Klarna under en dag, den 1 juni.

A$AP Rocky går inte att sätta i ett fack; en musiker, skådespelare, filantrop, en opinionsbildare när det kommer till stil, en person som fundamentalt och från så många utgångspunkter förstår vad publiken vill ha. Han utmanar status quo varje dag. Nu när konsumentupplevelsen i detaljhandeln kräver nya upptäckter, personlig anpassning och hållbarhet har vi från Klarna mycket att lära av honom. Dessutom, 16 år efter att jag grundade Klarna tycker jag att jag gjort mig förtjänt av en ledig dag.

I pressmeddelandet kallas Meyers/ASAP för ”hyllad artist, skådespelare och filantrop” och man skriver att man anser honom ”som gjord för att ta över tyglarna då han delar Klarnas passion”, detta utifrån dennes ”status som disruptiv kraft”. Han beskrivs vidare som ”den perfekta partnern vilken kan hjälpa Klarna utvecklas som den ultimata upplevelsen för den moderna shopparen”.

Även klimatambassadör

Klarna, som även adopterat en klimatalarmistisk policy som en del av sin företagsprofil, framhåller att Meyers även är en utmärkt ambassadör för detta. Rapartisten stödjer ekonomiskt ett projekt med syfte att stoppa skogsskövling i Kenya.

Avskogning i stor skala har länge utpekats som ett problem då regnskog beskrivs som ”jordens lunga” och står för en betydande del av atmosfärens syreproduktion och dessutom är habitat för ett stort antal skyddsvärda djurarter. Idag har frågan kommit att annekteras av den klimatalarmistiska rörelsen med fokus på ett minskat bindande av koldioxid och den undergång i en klimatkatastrof som man tror är nära förestående.

Returnerar berömmet

I pressmeddelandet citeras Meyers sägande att han ser på Klarna som ”ett företag som ser framåt och utmanar status quo, vilket gör ett partnerskap med dem så tilltalande för mig”, säger A$AP Rocky och fortsätter med att deklarera att han ”är glad över att börja arbeta med Klarna på flera sätt”.

Genom samarbetet med den brottsdömda rapartisten tror Klarna att man ytterligare kan stärka sitt varumärke bland kunderna på områdena ”mode” och ”hållbarhet”.

Läs samtliga artiklar på Samnytt om ASAP Rocky och hans skandalbesök i Sverige HÄR:

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
844Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons