I Boden har kommunen beslutat att producera 1 000 vinylskivor med låtar av lokala artister som ska delas ut i välkomstpaket till nyinflyttade och locka folk till kommunen.

”Boden behöver bli fler Bodensare och har under en längre tid jobbat strategisk med sin platsmarknadsföring för att skapa attraktion till den växande staden”, skriver kommunen på sin hemsida.

En förhållandevis enkel åtgärd i sammanhanget är det välkomstpaket som Bodens Kommun nu vill ge sina nya invånare. Det har förekommit olika lösningar genom åren men där man nu satsar på en rejäl låda full med olika erbjudanden, merchandise och nu även en LP-Skiva. Förutom själva pressningen av skivan är den närproducerad i Boden både vad beträffar inspelning och mixning.

Musiken på skivan ska även att göras tillgänglig på Spotify. Kostnaden landar på 144 000 kronor.

– Kulturen är en viktig del av en plats identitet och är därför en given del i ett välkomstpaket. Nu valde vi musik som är lite lättare att praktisk förpacka men också vinylformatet som kändes lite spännande och som är på väg tillbaka. Sen är det förstås nära nog omöjligt att komprimera Bodens omfattande musikliv till tio spår på en skiva men vi är nöjda med slutresultat, säger Jens Andersson, kommunikationschef i Bodens kommun.