Skellefteåmonstrets egna ord: ”Jag bara slog”
En gammal bild på Abushi Shamse Kamal. Foto: Privat/Instagram

I förhör har den 15-årige etiopiern Abushi Shamse Kamal sagt att han slog den 9-åriga flickan upprepade gånger och knöt skosnören om hennes hals. Skälet till agerandet kan han dock inte svara på.

Det var den 7 juli som en 9-årig flicka hittades allvarligt skadad i ett skogsparti i Morö backe i Skellefteå. Initialt hävdade 15-åringen att han hittat flickan. Snart riktades dock misstankarna mot honom själv och i förra veckan åtalades den nyanlände etiopiern misstänkt för mordförsök och grov våldtäkt.

I det första förhöret uppgav 15-åringen att han blev kissnödig och gick in i skogsdungen där han ska ha upptäckt flickan liggande på marken. Han påstår att han gick fram och petade på henne utan att hon rörde på sig. Han ska då ha tagit hennes cykel för att hämta hjälp.

LÄS ÄVEN: 9-åriga flickan får bestående hjärnskador efter Skellefteåmonstrets attack

I det andra förhöret lät det dock annorlunda, då berättar han hur han slog flickan med en pinne och sin hand upprepade gånger.

”Jag bara slog”, säger han.

Slagen riktades mot ansiktet och ryggen.

”Jag vet inte. Kanske jättemånga gånger”.

Till slut trodde han att flickan inte andades.

”Hon rörde inte sig så jag gick därifrån”.

Försökte strypa henne

Han ska också ha försökt strypa flickan med skosnören. Varför han gjorde det, och överhuvudtaget attackerade flickan, har han dock inget svar på.

”Jag vet inte”, säger han.

LÄS ÄVEN: Skellefteåmonstret åtalas för grov våldtäkt och mordförsök

Då förhörsledaren berättar för honom att polisen utreder ett försök till mord förstår pojken att flickan inte är död.

”Jaha, det betyder att hon lever?”

Synnerlig hänsynslöshet

– Jag menar att den tilltalade utsatt flickan för ett synnerligt lidande och att han har visat synnerlig hänsynslöshet genom att angripa målsäganden med grovt våld. Det var enbart på grund av tillfälliga omständigheter som gjorde att brottet inte fullbordades och att flickan inte dog, sa kammaråklagare Andreas Nyberg vid Åklagarkammaren i Umeå i samband med att åtal väcktes.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.