Skistar Sälen Foto: Pressbild

Skistar eldade upp tiggarläger i Sälen

Delningar

Skistar har eldat upp ett tiggarläger vid sin anläggning i Sälen. Det skriver Sveriges Television.

Lägret, som varit obebott en tid, låg svårtillgängligt i skogen intill längdspåren vid Lindvallens centralanläggning Experium. Istället för att försöka forsla bort det fattades därför beslut om att tända eld på lägret för att på så sätt bli av med det.

– Det ser skitigt ut. Det ser skräpigt ut. Det här ska bort, förklarar Jonas Bauer som är ansvarig för för Skistars anläggning i Sälen för SVT.

Tiggande EU-migranter som bygger olovliga läger har kommit att bli en plåga i Sverige de senaste åren. Ofta är det svårt för drabbade markägare att få hjälp från polis och andra myndigheter med att avhysa tiggarna och att städa upp efter dem kostar stora summor pengar.

Enligt Bauer valde Skistar att inte kontakta polis eller kronofogden. Istället löste man problemet med det tomma tiggarlägret på egen hand genom att tända eld på det. Det statliga TV-bolaget skriver nu att företaget, som driver ett flertal skidanläggningar runt om i Sverige, kan ha gjort sig skyldigt till brott.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

333 KOMMENTARER

  • Ja att göra bättre än en som bara ställer till med skit är ju inte så svårt.
   Här dessutom en begåvad person, kontrasten blir enorm.

 1. Ski star ingår väl i Peab koncernen?? Har för mig att en av bröderna är starkt involverad?? Hur går det nu med deras P.K policy ???

 2. Även vi icke-myndighetsanställda måste väl ha rätt att ”göra avsteg” från gällande lagar och förordningar?
  Och man kan ju inte stirra sig blind på vad lagen säger, som en polis uttryckte det.

 3. Brända jordens taktik är en metod i krigföring där en part förstör resurser som kan vara till nytta för fienden, som byggnader, gröda, boskap, färskvatten eller bränsle.

  • ”Finmedia” har väl slutat att rapportera om bränder som orsakas av nytillkomna nu inför valet för att inte kasta dålig reklam på 7 klövern

 4. Ett exempel för oss alla markägare! Själv brukar jag sedan några år sända ett paket med skräp som kommersiella bärplockare lämnar efter sig på mina marker till Regeringen, Rosenbad. Trots ett underskrivet följebrev i paketen har aldrig något svar erhållits. De vill förstås inte ha någon efterföljd från andra markägare. Sannolikt får väl Säpo litet jobb med paketet. Liten glädje är också en glädje.

 5. Hur ska vi kunna bygga upp landet med våra nybyggare om Skistar ska bränna det som har byggts upp.
  För alla vet väl vilka som har byggt upp landet.

 6. Vilket brott skulle det vara, det är väl inte eldningsförbud mitt i vintern? Däremot bör det vara ett brott att skräpa ner i naturen. Bra att Skistar såg till att det kom bort.

 7. ”Man kan inte förbjuda fattigdom” säger batikhäxorna, som älskar att skänka en liten slant, för att känna sig som gudar med en stackars krake vid deras fötter.

 8. Hur kan det vara brottsligt att elda upp skräp på sin egen mark?
  Andras skräp dessutom, och som legat länge där?
  Sverige är galet!

 9. Inget brott när tiggarna skräpar ner, men om en svensk skattebetalare gör något sådant, så ska det kramas ut dom sista slantarna av stackaren!

  Kanske läge att slänga en slant till tiggarna om dom eldar upp lite tältläger, för dom får ju inga straff ändå!!

  Måste ju bli billigast så!!

 10. Bra initiativ! Synd bara att elden spred sig så de var tvugna att tillkalla brandkår. Annars hade ingen vetat om detta.

 11. ”Det statliga TV-bolaget skriver nu att företaget, som driver ett flertal skidanläggningar runt om i Sverige, kan ha gjort sig skyldigt till brott.”

  och 80% svenskar vill ha det så här.

 12. Jag kan förstå detta initiativ. – Det har varit så många fall tidigare där ”Romer” och ”Irländska asfaltläggare” orsakat skadegörelse för tio-tusentals kronor utan att polisen gripit in.

  Någon gång måste någon säga att nog är nog.

  /XE

 13. Positivt att se handlingar istället för handligsförlamning när regeringen och myndigheter sparkar problemen mellan sig.
  Polisen skyller på kronofogden som skyller på socialen som skyller på komunen som skyller på regringen som skyller på konmunen som pekar på polisen…
  Bra att agera snabbt innan plakatbärare och gråterskor från MP+C+V dyker upp för att bidra med sin naiva syn med understöd av PK media.
  Politiker, myndigheter saknar integritet, är konflikträdda, hoppas att problemet skall lösa sig av sig själv eller av någon annan.

 14. När samhälle,politiker och de som är satta att skydda oss ifrån brott skiter i allt och proriterar dekadens: asylbedragare och allsköns kriminella bosättare.Då tar man lagen i egna händer.Det kommer mer.Mycket mer.

 15. Genom sitt initiativ sparade Skistar troligtvis ett antal miljoner skattekronor, som nu slapp bekosta de byråkratiska kvarnarna.

 16. Arma människor som tvingas gömma sig i skogen. Har de inte snappat upp att Nacka kommun erbjuder bostadsrätter med havsutsikt?

 17. Helt rätt. Jag promenerade ofta en viss sträcka i skogen den höst som var och när jag kom fram till en glänta så låg där en hög av allehanda avfall. Det var en fasansfull syn och bara folk som inte vuxit upp i detta land kan åstadkomma dylikt. Vem vill ta i detta skit som ingen vet vad det innehåller. Det är bara att bränna upp. Ingen reagerar under flera månader, men när de väl brinner då kommer alla myndighetschefer springande. Man måste ju visa sig vara en duglig och nyttig idiot.

 18. Jag tror att de som tar för sig i gränslandet mellan det som är tillåtet eller ej – de får saker gjorda eller uträttade. Det är så omständigt att få upp det i en rätt, det kostar pengar att sakföra och ofta så saknas det bevisning.
  Fler borde göra som Skistar.

 19. Skräp eldas med fördel upp! Fasen så många som har problem med sanningen.
  I USA har de också problem med de sanningar som D.T. levererar. Skithål eller skithög. Burn, burn!

  • De kommunistiska MSM skriker hög nu men jag är säkert att efter DTs uttalande fick han ännu mer röster för sig.

 20. Det finns två spår, antingen så anpassar sig medborgarna till att det här med EU tiggeri en ny norm i vardagen eller så vaknar allt fler och bestämmer sig för att problemen skall flyttas dit dom hör hemma, och det är inte Sverige.
  Klart är att S+V+MP och C har valt ett spår som kommer att förstöra mycket av det som Sverige har varit.

 21. Heja Skistar! Ett mycket rådigt tilltag och sant civilkurage att elda upp skitlägret. De kan mycket väl ha förhindrat ett mässlingsutbrott i Sälen med omnejd. I vilket fall har de röjt bort en sanitär olägenhet och visat tiggarligan var skåpet ska stå.

 22. Härligt med privata initiativ, när Staten har gått i ide. Hoppas att ”Grannsamverkan” verkligen tar fart och återtar det förlorade territoriet, både fysiskt, kulturellt och ekonomiskt.

 23. Det här problemet med tiggarläger i Sverige är Löfvens verk,
  han tror tydligen att tiggarna försvinner så där med ett fingerknäpp.
  Någon dummare än Löfven får man leta efter, tiggare utanför varje
  affär, hej hej, jo hej du Löfven.

 24. Såg just i sydsvenskan,
  att EU hittat ”oegentligheter”
  I Orbans inre krets…?
  Var i EU:s krets finns det INTE
  oegentligheter…?

 25. Off topic, men apropå turism så har turister och besökande utländska bekanta har flera gånger frågat mig, både i Stockholm och Malmö, var Vikingamuséet ligger någonstans. Trist att bara säga dem att det inte finns något. Jag har börjat lägga till:
  ”Because the only thing they left behind, were the dead. To feed the eagles.”

 26. Logiskt, billigare än att frakta bort det. Bättre att elda upp allt, och skyffla bort askan.
  Det är ju ändå bara skräp dessa har lämnat efter sig.

 27. Svårt att hitta någon entydig beskrivning av deras historia, verkar som om ingen vågat sig på att förklara hur dom under dom senaste 500 åren inte kommit längre annat än att kalla sig ”diskriminerade”. Hittar man svaret kanske man lättare kan hitta en lösning på romers tiggeri.
  Under dessa 500 år har världen och andra folkgrupper rest sig från krig och misär och kastat bort tiggarskålen.

 28. Va? Brott att elda skräp på din egen mark?
  Men det förstås, ligger utanför SVT:s värdegrund och då gäller den före lagar och regler.

 29. Vi har allemansrätt i Sverige. Det innebär att man får tälta en till två nätter innan man tar sig vidare. Tiggarna respekterar inte allemansrätten, inte heller de som eldar upp tiggarnas skräp i naturen. Det vore rimligt att polisen griper tiggarna och kör dem till snabb rättslig behandling för att plocka av dem pengar och annat som täcker upp för böter och andra kostnader som de orsakat, sedan transport till Öresundsbron och meddela danskarna om vad som är på väg över, men även att bötfälla företaget som eldar upp skiten mitt ute i naturen.

  • Folk som rör sig inom Skistars områden skräpar ner men som tur är är det någon som håller rent, där kan ligga alltifrån krokiga stavar och avbrutna skidor till trasiga termosar.

 30. Dumt att göra det i företagets namn. Sånt gör man ju spontant utomrättsligt anonymt. Snuten har ju inga utredningsresurser för sånt, domstolarna fattar aldrig någonting och det finns ingen påföljd. det enda negativa är dålig reklam för ett företag inför den rika PK-kundgruppen som hänsynslöst och intolerant snyltar till sig miljoner varje år på att bara vara PK och haka upp sig på konstiga ord. Klumpigt skött!

  • Precis.
   Helt rätt att bränna ner eländet men man borde ha skött det diskret och använt personer som kan hålla tyst.

 31. Det var ju övergivet skräp som lämnats på deras mark. Städa måste man få göra. Om någon dumpar ett kylskåp på din mark, säger lagen att du måste låta det ligga hur länge som helst? MP, det kan ju inte vara miljövänligt?

 32. Ja hur annars – det statliga TV-bolaget tycker att företaget är skyldigt till brott, inte att ziggisarna är skyldiga till nedskräpning och egenmäktigt förfarande på annans mark! Som vanligt upp-och-ner-vänt med den sinnessjuka värdegrunden! Spy-TV…

 33. Ok, vänta nu. Dessa tiggande zigenare begår brott efter brott, inget händer. Skistar sätter eld på deras OLAGLIGA läger, riskerar dömas för brott? Sverige är verkligen fantastiskt…

 34. Skulle inte förvåna mig om dessa tiggare får en fin summa pengar för att någon har eldat upp deras hem.

  • HMmmmm . . Har för mig att det ju också är ”deras land” på köpet då dom ”har besittningsrätt” , i.a.f enligt ”vår fina PK-Elit” & liknande oknytt . . . ;o) .

 35. Vi alla bör ha klart för oss
  att det är EU-kommisionen
  som styr….
  Tyskland och Sverige är de starkaste följarna till deras krav…

 36. Som vanligt får man göra det själv om man vill ha något gjort. Man hinner bli gråhårig innan sengångarna på kommunen fått tummen ur arslet och gjort något åt problemet.

 37. Bra jobbat Jonas!! Eftersom samhället och rättsväsendet sviker medborgarna så kommer sådant här att bli vanligare framöver. Inte enbart positivt för ett lands utveckling men vad är alternativet?

 38. ”gjort sig skyldigt till brott”
  Vilket då? Att ha städat bort en olaglig bosättning? För vem är lagen till – brottslingen eller offret?

 39. I dagens samhälle,
  utgå från att även din bästa kompis kan skvallra på dig…!
  Pengaar känner inga gränser.
  Så,
  planera,
  om du kan… 😉

 40. Finns massor av regler som säger att man inte får bygga bostäder på annans mark eller ens tälta om inte markägaren ger sitt tillstånd. Att de fått härja som de vill. Är politiska beslut. Reglerna gäller bara svenskar så klart. Vilka utlänningar som helst man känner empati för behöver inte följa en enda lag.

 41. Sverige i entt nötskal. Din cykel blir stulen. Du ser den på stan med en främmande människa på. Du tar den tillbaka och du blir åtalad.

   • Jag är benägen att tycka det kan vara värt att spöa en cykeltjuv och ta konsekvenserna. I vilda västern skjöt man hästtjyvar. Vi lever ju i vilda västern nu. Jag tror att det är det enda sättet att skapa rättvisa. Polisen är ju ett skämt och rättssysemet fullt av aktivister.

  • Brottet kallas ”självtäkt”. Man kanske vid väntan på snuten i alla fall kan försöka sticka hål på eller lufta ur däcken eller skruva av sadeln om tjuven ställer cykeln ifrån sej. Om tjuven blir lessen är det nog en smäll man kan ta.

 42. Att bränna ner lägret funkar för ett stort företag (och jag tycker dom gjorde helt rätt) men för en vanlig, privat skogs/mark ägare kan det sluta med personlig katastrof när myndigheterna sätter tänderna i en.

 43. Det finns exempl på att främlingar flyttar in i ens hus. Men man får inte köra ut dem. Snacka om vems sida lagen står på.

 44. Svensk lag fungerar utmärkt på en laglydig svensk som har något att förlora..men mindre bra på yrkeskriminella och tillresta talanger.
  Dom skiter totalt i ev påföljder(om det ens blir några) utan mera rädda för fysiskt våld vid gripandet.

 45. Stort heder till Skistar : att hålla rent och ta bort miljöfarligt avfall , och sopor från naturen borde premieras !!!

 46. I staten där anarki sprider sina vingar kommer det att bli mer och mer fall när medborgare tar lagen i egna händer – tjuvarna ska gripas och lynchas på plats av butiks ägare , våldtäktsmän kastreras , osv, osv – ju mer mångkulturen desto mer spännande kommer det att bli.

 47. Bra jobbat! När samhället fullständigt skiter i sina medborgare är det så här vi måste lösa problemen i fortsättningen.

 48. Självfallet blir vi svenskar desperat när samhället inte kan försvara oss, då tar människor till vilka medel för att skydda sig och sina familjer.

  Vi har rätt att skydda oss till varje pris även om det innebär att vi tar till våld.

 49. Civilkurage på hög nivå. Hade gjort exakt samma sak. Har själv handgripligen förpassat tiggare från platser jag anser dem vara olämpliga på. Har blivit hotad med polis och rättsliga åtgärder samt fått rättigheter upplästa av både tiggarna själva, deras maffiaföreträdare/hallickar och av batkihäxor.

  • ziggarna hade väl alla sina pengar där som dom tiggt ihop und då kan dom säga till DO att dom blev av med sina pengar som kompensation får dom då ca.10000 inga frågor hur mycket pengar dom hade

 50. Vit, rasistisk snö. Ställvis är den gul. Förmodligen kinesisk diaspora som i konspiration med Putins trollfabriker och SD spinner på falsk flagg-operationer som gör valet i september rättsosäkert. Jag spår att en f d Trump-medarbetare kommer att komma med ”avslöjanden” som väcker ”starka reaktioner”.

 51. Bra där! Äntligen någon som skiter i fascistregimens myndigheter samt mediabolag och börjar rensa upp Sverige på egen hand. Elda upp skiten bara, bebott eller obebott. En positiv nyhet tycker jag nog.

  • I Svedistan får man inte bränna upp skräp hur som helst. Bör istället fraktas till kommunens soptipp. De gamla skräpägarna kan ju komma tillbaka och då ska dom bli debiterade för rengöringen givetvis. Kan man hoppas.

 52. Om så bara ett enda SosseVänsterNazzeSvin blir missnöjt över Tokvänsterns beslut så känner jag äkta skadeglädje .

 53. Den naturliga infallsvinkeln vore förstås att SVT istället behandlar problemen med tiggarläger överallt och kostnaderna för att röja upp efter zigenarna. Inte att uppröjningen skulle kunna vara ”brottslig”.

 54. Bra gjort och återvänder tiggarna är det bara att elda upp deras bilar så kommer polisen med kaffe och bullar. Eller?

 55. Jonas insåg att skall man få nåt gjort i ”det nya Sverige” får göra det själv, så han satte fyr på skiten. Bra gjort! Den som tycker att Jonas skulla ha vänt sig till ”myndigheterna” (LOL!) kan ta sig i brasan.

 56. Skistar äger marken där de illegala ockupanterna hade slagit läger.
  Alltså borde de ha all rätt att elda upp eller städa bort skiten som nån annan obehörig släpat dit ?
  Jag skulle lösa problemet på samma sätt och alla markägare borde göra på samma sätt.

 57. Kanonbra. Utan fungerande rättssystem får man lov att lösa problemen på egen hand. Skulle dom få ett skadestånd på sig i detta snedvinklade land, så bidrar jag mer än gärna med några surt förvärvade kronor till böterna.

 58. ” kan ha gjort sig skyldigt till brott.”
  Jajamensan !
  Skadegörelse alternativt grov skadegörelse eller i värsta fall mordbrand.

 59. Undrar hur det ser ut i Sveaskogs skogar, där Göran Persson är ordförande. Är det som på Södermalm möjligen, oönskade element avvisas med hjälp av vakter?

 60. Haha sen vill EU stoppa våra vedspisar. Det här blev väl utsläpp som hundra vedspisar under ett helt år. Miljövänligast är att stoppa tiggarna vid gränsen. Hur många konstiga kaminer finns det inte i tiggarläger som inte får diskuteras. Men vanligt folk ger man sig på som politiker.

 61. Vad trist att betala dyrt för en vecka i fjällen och sedan står det en jävel ute i spåret med en mugg. ”Hej, hej!”

 62. Kan det finnas skithålsländer i Europa, nu kräver 54 länder att
  Trump ska be om ursäkt, men de länderna är flest från Afrika.
  Det är konstigt att när man påstår att Trump sagt skithålsländer
  så är det ingen som undrar över om det är en rätt beskrivning.

  • Denna nyhet kan vara påhittad för att smutskasta Trump och ha ”anledning” att rikta deras hat mot honom. Det är så många som är lättkränkta nuförtiden. Men jag håller med dig, ingen undrar om uttalandet är en rätt beskrivning.

 63. Klart att Stasi media ställer upp och tar parti i ärendet. Enda dumheten från Skistars sida var väl att lösa problemet just på detta sätt vilket kvarlämnar rester. Åk iväg med skräpet till sopsorteringen i god svensk anda.

  Oavsett tillvägagångssätt – Om nu någon av de ILLEGALT boende skulle vilja göra en anmälan i ärendet med krav på skadestånd, finner jag det med största chans att kunna genomföras. Så illa ställt är det med rättsapparaten.

 64. Vem anmäler romerna för nedskräpning då? Tror ni folk vill åka till en skidort som är en sopstation! Det är straffbart för svensken att sabotera andras verksamheter och företag, varför skall en tom sopstation stå kvar förresten?

 65. När dessa ”EU-migranter skitar ner miljön med läckande batterier, dieselspill, sopor, då håller miljöpartiet käft (både lokalt och på riksnivå)!! —Mycket underligt!!!

  • Exakt. Miljöpartiet och miljömuppar i övrigt ger blanka f-n i miljön och har alltid gjort. De vill bara hata vita heterosexuella män. De riktigt tuffa striderna vågar de icke ta. Samma med feminister och vår kära inkvoterade polis. Man ger sig på säkra mål.

   • Alldeles riktigt! Hela massinvarndringsindustrin är oerhört miljöbelastande. Tolkar och advokater flyger kors och tvärs över landet vid rättegångarna. Många ställs in då flyktingen inte dyker upp eller helt enkelt skiter i det. Det blir inga eftergifter utan bara en ny förhandling (och nya flygturer för de som dök upp).

 66. Att tiggarna skräpar ner och tar beslag på privatas mark då är det ingen brott.
  Men att elda upp skräpet och skona miljön , ja då är det brottsligt.
  Fy fan säger jag bara.

 67. Vad ända in i helv…! Är de ändå uppe i Sälen!? Samt var är alla trendiga ”miljöaktivister?” fältbiologer och Greenpeacesnälister? Med tanke på de grova brott, grava miljöförstöring dessa exotiska romer begår så borde det vara ramaskri?

 68. ”Gjort sig skyldiga till brott”???Om jag hade ägt mark så hade jag gjort precis samma sak.Om nån bosatt sig i min sommarstuga hade jag skickat dit ett rivningsbolag.Nu får det fanimej vara slut på det är mesandet.Av myndigheterna får man ingen som helst hjälp.Tänk om varenda markägare som har detta problemet brände ner skiten så drar dessa svartbyggare öronen åt sig.

  • Dom är duktiga på att jaga Svenskar som bygger till ett Uthus eller fiskebod !
   Då går det bra att anklaga för att bygga utan lov !

 69. Skistar får ta det lugnt med brännandet. I soptippen Sverige är soporna mer värda än varorna. Ska man bränna nåt i Sverige ska det ske undanskymt och anonymt.

 70. Det låg ju på Lindvallens mark. Tycker faktiskt att rätten att skydda sin egendom borde stärkas i Sverige. Vi får ju inte lika mycket skydd från myndigheter längre.

 71. Svenska myndigheter kommer nog jobba hårt för att sätta åt skistar för detta. Miljöförstöring, koldioxidutsläpp, egenmäktigt förfarande. Tankeverksamheten kommer bli fibril.

 72. Enligt socialism ska man dela på allt.
  ge till den som inte har.
  tillämpad på skistar så ska enligt socialism dom ge mark åt lägret.
  vi har en socialistisk regering med en svetsare på tron.
  så av detta så följer en hel del ”åtgärder” från myndigheter gentemot skistar
  dryga böter ,skadestånd etc etc är att vänta för dom på skistar
  allt för socialismens skull
  allt åt alla gäller…..

 73. Med risk för att den socialistiska moderatorn tar bort detta inlägg så gör jag ett försök i att tycka till. Anser att man som markägare har rätt till att göra vad man vill med sin egendom.

  • Ja fan, om de skulle ockupera min mark så skulle jag bränna upp skiten,
   fast nu äger jag ju ingen mark, men i alla fall grr fy blä.

  • I ett litet skogsparti vid vårt bostadskvarter har kommunen satt upp skyltar: förbjudet att kasta avfall, kompostavfall mm i skogen. Så man får inte kasta sådant på marken. Det kan också leda till böter för den som gör det.

 74. Skyldiga till brott….HA..HA..HA…:) 7-klövern JA. Riksrätt!
  Skistar däremot och Johan Bauer borde få nån form av utmärkelse för att värna om den Nation vi alla kämpat för att bygga upp.
  Jag förstår mycket väl om Norrmännen vill införa passtvång för Svenskar.Uppenbarligen har vi ju blivit en säkerhetsrisk.

 75. Allemansrätten innefattar att slå läger över natt,inget annat!varenda tiggarläger är brott mot allemansrätten och skall beivras med böter,då kan kfm med polisen åka runt bland tiggarlägren bötfälla och utmäta kontanta medel med omeldebar verkan,så görs sverige rent igen,klart!

   • Ja ! Det är djävligt UNDERLIGT att Svenskar vara vara 2:a klassens Medborgare i sitt eget Land !
    Vi har inte ens Rätt att skydda oss !

    • Det är just där som problemet sitter!
     De vågar inte!
     De är ingenting att ha!
     De borde avskedas och nya tillsättas som sköter den uppgiften.

     Sverige behöver ett fungerande rättsväsende.

  • då måste dom först starta en utredning som blir klar om några år sen blev det något fel någon var jävig allt måste tas om en ny vända det är PK när den är som värst vanligt förekommande

 76. Det där var det BÄSTA och ROLIGASTE jag läst på länge !
  Jag kom på en affärsidé . Sälja Eld-kastare !
  Såna som ni såg i filmer från 2:a Världskriget.
  Det finns nog billiga att importera från Ryssland.
  Sen kan alla Svenskar köpa dessa och elda upp Skräp !

 77. Jag är imponerad av SKISTAR !
  HELT RÄTT !
  Följ efter Svensson , innan det är för sent.
  Jag har fått mota och jaga bort Migranter som springer in på tomten, och runt vårt Hus ! Och rotar i våra Sopor !
  Tur för dom att vi inte får SKJUTA dom !

  • Det borde va skottpengar på de hära rottorna precis som den sittande sk regeringen i framtiden nångång, de ska stå tll svars om de inte har hunnit fly landet och lämnat eländet till oss, men vi ska jaga dem till världens ende och ställa dem inför folkets domstol , hängning som gäller .

 78. I Amerika hade man fått skjuta skallen av dom !
  Jag har bott i Texas.
  Det kallas ”Trespassing” om man går in på en annas tomt.
  Och dom ringer Sheriffen.
  Krav för att köpa vapen ? Texas körkort i 2 månader !
  Jag hade ju sett Clintan ”Dirty Harry” , och var nyfiken på en Magnum.
  Fränt !
  Fick vi ha det så, hade dom här Råttorna hade inte överlevt en vecka.

 79. Jag har jagat en envis jävel som , trots att jag skällt på honom kommer smygande om natten !
  Och tror att jag sover !
  Han använder ficklampa och kommer när han vet att dom flesta sover. Kl. 05:00. Jag har en glipa öppet på fönstret så jag hör direkt !
  Då stiger Adrenalinet i mig som den värsta Raket !
  Det är nära till att jag kokar över.

 80. Man kan bli Galen på dessa som invaderat vårt Land !
  Och dom TESTAR GRÄNSERNA , varje dag !
  Men jag vet att dom är Stryk-rädda som Hundar . Dom viker för smisk !
  Men dom vet att Svenskar är MESIGA !
  Dom törs inte jucka i Vällingby eller Rinkeby !
  Där jagas dom av Mångkulturen !
  Tack Mångkulturen !
  Bra Jobbat ! Jaga ut dem ur vårt Land !

  (mod)

  • Jag har inga problem runt mig, Vi hade ett nystartat läger i höstas men jag brukar låta mina två fyrbenta (55 kg. rottishane) springa lösa runtom huset och det rensar rätt bra det med!

 81. Jag tycker att de gjorde helt rätt i att elda upp det övergivna ziganlägret. Nu vet jag inte vilka är ägare till marken. Hur som helst borde en ägare ha rätt att elda upp lägret, eftersom att det är frågan om olaga intrång, olaglig bosättning…. Vissa tider på året råder eldningsförbud men tiden torde vara kort i Sälen.

  Om nu Skistar döms, vem är då mälsägare? Hus som helst är det småpengar för Skistar att betala eventuellt vite.

  Det är polisens skyldighet att avhysa olovliga bosättningar! Vad faaan har kronofogden med det att göra???? Sverige börjar bli totalt absurt!

   • Ett mycket egendomligt förfarande måste jag säga men Sverige är Sverige…. Finns det inga EU-anpassningar för att förstärka äganderätten???

    De här människorna är inga hyresgäster, det är frågan om en olovlig bosättning och inget annat. Markägaren bör här kunna göra en polisanmälan, varpå polis ber dem åka därifrån men först måste de snygga upp på platsen. Vid eventuell vägran bör de gå till åklagare och åtal mot inkräktarna inledas. Naturligtvis är det polisens uppgift att avlägsna dem från platsen omedelbart.

    När det gäller allemansrätten så gäller den bara i 24 timmar och man måste lämna platsen i det skicket den var innan du slog tillfälligt läger. Allemansrätten gäller inte på mark som stör markägaren, odlingar, parkområden och några andra områden.

    När jag i min ungdom campade lite här och var med lite festande och så, hände det att polisen kom och de markerade rätt kraftigt vad som gällde.

    Varför skall reglerna vara annorlunda för hitresta zigenare???? Skulle bostadslösa studenter slå läger utanför våra universitet, då kommer polisen minnsam utan något föreläggande från kronofogden.

    Sverige håller på att spåra ur, kronofogdens uppgifter är inte polisiära eller juridiska, de skall vara statens slutliga indrivare och inget annat. Beslutet bör dock fattas av domstol.

 82. Såklart att socialistsverige finner det viktigt att hitta en brottsrubricering på detta. Finns det något brottsoffer som har lämnat in anmälan eller blir det som vanligt att DO utdömer godtyckligt straff för kränkning av etnisk folkgrupp. Detta behövs ju ingen bevisning för.

 83. Jag kan inte se något brott i att städa upp naturen, men jag kan se brott i att stöka ner i naturen, å kan ock lagen… Så vad är problemet…?

 84. Det står var och en fritt att elda under uppsikt på egen mark fram till den 1:a maj om sedan kvarlämnat skräp & annat följer med i lågorna ser jag endast som en bonus.

 85. Jag hoppas fler gör samma sak. Att elda upp skräp är inte skadegörelse på annans egendom om den som eldar upp uppfattar det som att det är skräp. BRA SKISTAR! 🙂

 86. BROTT??????? Nähärru inget brott att elda upp gammal bråte i skogen så länge det inte leder till skogsbrand
  Berömvärt iniatiativ fler borde följa efter.!!
  STASI-TV och Jan Helin (mr Fake news) kan dra dit pepparn växer.

 87. Raskt agerat ! Till skillnad från etablissemanget som hukar o skyller på varandra så att ingenting någonsin händer.
  Minns jättelägret centralt i Malmö för några år sedan.det tog en evighet innan någon till sist hade fattat ett beslut.

  • du vet det skall först passera genom en mängd av byrokrat kvarnar det är därför det tar sån tid och däremellan några överklaganden .

 88. Men tydligen gjorde zigenarna inte skyldiga till något brott när de olovligt bosatte sig där och lämnade den vanliga förödelsen bakom sig.

 89. Sverige är landet uppochned. Kriminella utländska tiggare kan man inte komma åt, men svenska entreprenörer som försöker göra sig av med det ohygieniska kaos främlingarna lämnat efter sig misstänks för brott…

 90. säker på att det inte var ett Lapp-läger ?
  skidstölderna har ökat.
  en lapp med friholitmugg vid varje biljettlucka 🙂

 91. Stort tack Sälen! Nu kan jag och familjen åka dit som planerat utan att riskera att få skit under skidorna när man passserar det forna lägret.Brukar inte vara några muhameddaner i fjällen ( Skönt)

 92. Utmärkt, Skistar! Visar på civilkurage – inga kissnödiga undanförklaringar där inte, utan handlingskraft och initiativförmåga.

  Skickar några virtuella dunkar med tändvätska och tändstickor till Skistar ifall de hittar andra soptippar som behöver städas upp…

  Undrar om man kan dressera lite brunbjörnar att röja lite i markerna på somrarna?

 93. Folk&Försvar skulle ju komma till sälen….det är väl därför man eldat upp tiggarlägret. Man vill helt enkelt inte visa vilket skitland sveige har blivit inför alla utländska gästerna! Troligtvis på order från staten!

 94. Ett utmärkt tillfälle för Folk och Försvar i Sälen att visa vad de duger till och ger sig ut i skogen och städer efter sina skyddslingar

LÄMNA ETT SVAR