ammunition-tomhylsor-polis

Foto t h: faksimil Facebook

Inrikes

Skjutning i Linköping – en till sjukhus

Publicerad 12:00
Annons

Strax efter klockan 19 fick polisen in flera larm om åtminstone en hög smäll i Ryd i Linköping. Flera polispatruller skickades till platsen.

Smällarna uppfattades som skott.

– Flera personer har larmat om att de hört smällar, vi är nu på plats med stor resurs och försöker utreda vad det är som har hänt, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen, till statstelevisionen.

På plats påträffades en skadad man i 20-årsåldern som fördes till sjukhus med befarade skottskador. Polisen uppger att man gärna vill komma i kontakt med personer som vet mer om händelsen.

Misstänkt gripen

En förundersökning gällande mordförsök har inletts. På onsdagskvällen spärrades ett område omkring akuten i Linköping av och polisen fanns på plats även där under kvällen.

På torsdagsmorgonen meddelar polisen att man gripit en misstänkt person i 20-årsåldern. Mannen greps några timmar efter skjutningen och är känd av polisen sedan tidigare. Han anhölls under natten.

– Det lutar åt att vi har en misstänkt. I övrigt har jag ingen insyn i utredningen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos Polisregion Öst.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
590Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons