Vid 18:30-tiden på torsdagen larmades polis till det invandrartäta och ”utsatta” området Hisings Backa på Hisingen i Göteborg. På platsen påtäffades en man i 20-årsåldern med vad som bedöms vara allvarliga skottskador.

Ett flertal skott uppges ha avlossats från pistol eller eventuellt ett automatvapen. Flera personer ska ha iakttagits lämna platsen i bil efter dådet.

Ett vittne som Samhällsnytt talat med berättar att polisen spärrat av en mindre park och ett flertal längor i ett bostadsrättsområde. Enligt personen var ett mycket stort antal poliser utkommenderade. Det ska röra sig om minst 5 polisbilar, en eller flera hundpatruller och en polishelikopter. Även fyra ambulanser ska ha skickats till platsen.

En dryg halvtimme efter dådet kom larm till SOS Alarm om att en skåpbil stod i brand Frihamnen. Polisen vill inte spekulera i huruvida det rör sig om flyktfordonet eller om bilbranden är orelaterad till skjutningen.

Man vill inte heller uttala sig om ifall det kan finnas ett samband mellan torsdagens skjutning och den som inträffade den 12 augusti i området eller den explosion som inträffade i Majorna på onsdagen.

Trots den massiva polisinsatsen har ingen gärningsperson gripits. Händelsen rubríceras som försök till mord. Inga signalement på förövarna har offentliggjorts och uppgifter saknas även om den skjutne, däribland härkomst, eventuellt kriminellt CV och huruvida han velat samarbeta med polisen.

Bilder: Samhällsnytt.