Foto: Gunnar Creutz / CC BY-SA.

Skola i lågor i Lund – tolfte branden på kort tid

223 Shares

Vid 4-tiden under natten mot fredagen larmades räddningstjänsten i Lund om att Palettskolan stod i lågor. Sedan mars har nu totalt tolv skolbränder härjat staden.

Räddningstjänsten har 14 enheter på plats.

– Vi kommer behöva arbeta med detta under stora delar av dagen, säger Mattias Andersson, larmbefäl vid Räddningtjänsten syd till SVT Nyheter.

Då man anlände till platsen slog det ut lågor ur fönstren på skolan där runt 200 elever från förskoleklass till årskurs sex går.

Ingen person ska ha skadats. Man kan i skrivande stund inte uppge den exakta orsaken till branden.

– Vi har släckt ner och det är inte längre en fullt utvecklad brand. Sedan klockan 06.25 är det ett gynnsamt läge. Vi säkerställer nu att det inte sker någon vidare spridning i konstruktionen, säger Håkan Månsson, inre befäl på räddningstjänsten, till Sydsvenskan.

Ökad övervakning

Då detta är den tolfte branden på ett knappt halvår har kommunen och räddningstjänsten satt in åtgärder som ökad kameraövervakning och fler väktare för att få stopp på utvecklingen.

Totalt har omkring 60 anlagda bränder anmälts i Lund i år.

223 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.