Berg
Inrikes

Skolfotograf misshandlades av elev

Publicerad 10/18/2020
Annons

Polisen i Göteborg utreder en misshandel på Bergsjöskolan i Göteborg där en elev ska ha jagat och slagit en skolfotograf.

Att elever blir missnöjda med sina bilder vid skolfotografering händer titt som tätt men att en elev misshandlar en skolfotograf hör till ovanligheterna. Det var heller inte missnöje med bilderna som föranledde misshandeln. Istället ska eleven, som går i årskurs nio, ha blivit upprörd då fotografen sa att han skulle ”plocka in” eleverna en och en för enskilda foton.

Enligt Göteborgs-Posten ”uppstod missförstånd då enskilda bilder skulle tas på eleverna”. Vad detta missförstånd bestod i eller varför det upprörde eleven så till den grad att han beslutade sig för att misshandla fotografen framgår dock inte av tidningens rapport om händelsen.

LÄS ÄVEN: SVT-pampens flyktingbarn ”min lille Ali” sparkade elev i huvudet

Monzer El-Sabini, rektor på Bergsjöskolan, konstaterar det uppenbara:

– Det är oacceptabelt att en elev hotar en fotograf, säger El-Sabini till GP.

Omplaceras till annan klass

Händelsen polisanmäldes och eleven sattes på hemundervisning under resten av veckan. På måndag kommer han vara tillbaka i skolan men kommer då att placeras i en annan klass.

Enligt polisanmälan ska fotografen ha blivit jagad av eleven och fått ett knytnävsslag i ansiktet. Eleven själv påstår, enligt rektor El-Sabini, att han ”blivit boxad av fotografen”.

Bergsjön klassas sedan 2015 av Polisen som ett särskilt utsatt område. 2019 hade mellan 74,4 och 87,5 procent av Bergsjöns befolkning utländsk bakgrund, vilket definieras som antingen född utomlands eller född i Sverige av två utländska föräldrar. Andelen för Göteborg som helhet var vid samma tidpunkt 37 procent.

authorimage

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons