På torsdagen utbröt skottlossning på Hisingen i Göteborg. En person skadades allvarligt och avled senare. Två misstänkta gärningspersoner greps några timmar efter dådet.

Det var vid 16:15-tiden på eftermiddagen som det började skjutas på Länsmanstorget i den numera invandrardominerade och brottstyngda stadsdelen Hisingen.

Polisen kunde initialt trots ett stort pådrag och en omfattande sökinsats inte gripa någon av de maskerade förövarna som iakttagits lämna brottsplatsen på moped. Men några timmar senare hade två misstänkta gripits.

– Vi har säkert ett 15-tal patruller som är påkopplade på det här ärendet nu, sade Hans-Jörgen Ostler på Göteborgspolisen i en kommentar till media när insatsen pågick som bäst.

Platsen för skjutningen spärrades av för teknisk undersökning och polisen tog upp vittnesmål från personer som fanns på platsen när kulorna började vina.

Polisen uppger att man känner till offret sedan tidigare för kopplingar till Biskopsgårdens gängkriminalitet. Händelsen rubriceras som försök till mord.