polis-avsparrat-62552-flickr
Inrikes

Skottdrama i ’utsatt’ Göteborgsområde – två skadade

Publicerad 21:13
Annons

Vid 20-tiden på måndagsklvällen utbröt skottlossning i det invandrardominerade, problemtyngda och som ”utsatt område” klassade Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Tre personer besköts och två av dem åsamkades skottskador. Ett barn uppges ha befunnit sig tillsammans med de beskjutna men undgått att träffas av kulor.

Skjutningen skedde i ett traphus innanför en fastighetsentré i området kring Köldgatan. Polis, läkarbil och flera ambulanser ryckte ut till platsen. Skadeläget för de två som träffades av kulor uppges inte vara livshotande. En av dem ska ha skjutits i benet, den andre i ryggen.

Minst en maskerad person uppges ha setts lämna platsen efter händelsen. Ingen person har ännu gripits för dådet.

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse och rubricerar brottet som försök till mord. Uppgift saknas om de skadades härkomst och eventuella brottsliga CV

Knivskärning tidigare på kvällen

Några timmar tidigare tvingades polisen rycka ut till Järntorget i centrala Göteborg efter att en man blivit knivskuren i samband med ett verbalt bråk som eskalerat till väpnat våld. Den skadade fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Ingen person har gripits för brottet men flera har tagits in för förhör. Polisen utreder händelsen som försök till mord alternativt dråp.

Skjutning i Uddevalla

Vidd 22-tiden kvällen innan inträffade en skjutning i närliggande Uddevalla. En man i 40-årsåldern skottskadades allvarligt och ett stort polispådrag iscensattes.

Mannen uppges ha skjutits med flera skott inomhus i en lägenhet i stadens centrala delar. Sex personer, tre män och tre kvinnor i åldrarna 18-40 år greps och anhölls.

Flera av de inblandade uppges vara kända av polisen sedan tidigare. Deras härkomst uppges inte. Motivet till skjutningen tros vara en konflikt om narkotika men det är inte fastställt om den kan betraktas som gängrelaterad.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
982”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons