Vid 19-tiden på fredagskvällen chockades matgästerna på en pizzeria i Upplands Väsby i norra Stockholm när två svartklädda män iförda skyddsvästar åkte upp framför entrén och började avlossa skott. Tre personer skadades.

Polisen var snabbt på plats men förövarna hade då flytt platsen och har inte kunnat gripas. Däremot har polisen hittat vad man tror är den moped skyttarna använde och de skyddsvästar de hade på sig – alltsammans satt i brand för att utplåna spår.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och grovt vapenbrott. Flera patruller med hundar, polishelikopter och ambulanshelikopter dirigerades till brottsplatsen som spärrades av för teknisk undersökning.

Flera skott gick in genom restaurangens panoramafönster. Ett antal tomhylsor efter skjutningen har samlats in av polisen som också pratat med vittnen på platsen.

Det framgår inte om man fått något signalement på gärningsmännen. Uppgift saknas också om huruvida det finns någon känd hotbild mot pizzerian, dess ägare eller någon som arbetar där, vilket i så fall skulle kunna vara motivet till den förmodat gängrelaterade skjutningen.