skottdrama-nattklubb-uppsala-834773
Inrikes

Skottdrama vid nattklubb – en skadad, en gripen

Publicerad 12/19/2021
Annons

På lördagskvällen larmades polisen till en nattklubb i Uppsala. Detta efter att skottlossning utbrutit och en vakt skjutits i benet. En man i 20-årsåldern greps som misstänkt för dådet.

Det var vid 23:25-tiden som larmet om att det sköts utanför nattklubben Birger Jarl i centrala Uppsala. En man öppnade eld vid entrén och en ordningsvakt träffades av skott i benet. Skytten lämnade sedan platsen på elsparkcykel.

Polisen kunde några timmar senare gripa en man i 20-årsåldern för vad man rubricerar som försök till mord och grovt vapenbrott, men är i övrigt knapphändig med uppgifter till media och allmänhet. Den gripnes härkomst, eventuella tidigare kriminella CV eller tänkbara motiv till skjutningen uppges inte.

Den skottskadade ordningsvakten fördes till sjukhus och brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. Den gripne och ett antal vittnen till händelsen har hörts under söndagen.

– Den misstänkte ska höras under morgonen. Vi har också en del vittnen som ska höras och jag kan inte säga så mycket innan dess, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Många människor i rörelse

Området dör skjutningen ägde rum är en plats där många människor rör sig på helgkvällar. Polisen vill inte uttala sig om hur stor risken varit för att tredje man skulle träffas av skador.

Den aktuella klubben har varit skådeplats för flera allvarliga brott de senaste året. Bland annat utsattes klubben i januari 2020 för ett bombattentat. Handgranater har också kastats mot byggnaden. Klubbägaren nekar till att det finns någon konflikt eller hotbild mot personer knutna till klubben som förklaring till händelserna.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons