Strax efter midnatt under natten mot onsdagen larmade flera personer polisen om att de hört smällar i centrala Kallhäll. På platsen påträffades ett antal hylsor men ingen person har skadats. En person är gripen.

Under natten har polis jobbat i Kallhäll för att säkra spår och söka gärningsperson/er. I arbetet har en person gripits och är i nuläget misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

LÄS ÄVEN: Skadad man påträffad efter skottlossning

Skotten tycks ha riktats mot en lokal som varit tom vid tillfället. Polis har under natten också arbetat med vittnesförhör och teknisk undersökning för att säkra spår. 

I samband med insatsen har man hittat en kartong med okänt innehåll som hanteras som ett misstänkt farligt föremål. Platsen spärrades därför av och ett antal boende i området evakuerades tidigt på morgonen.

Andra natten i rad

Vid kl 7.40 fick de personer som tidigare evakuerats från sina bostäder till en skola i närheten återvända till sina lägenheter. Exakt vad det eventuellt farliga föremålet bestått av är ännu oklart. Nationella bombskyddet arbetar vidare med det.

Detta var andra natten i rad som det skjutits i samma område.

LÄS ÄVEN: Bombning av hus och skottlossning under natten

– Självklart kan man inte utesluta samband mellan händelserna när de är så nära både i tid och plats, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen, till statstelevisionen.