polis-blaljus-genrebild

Genrebild.

Inrikes

Skottlossning från bil i norra Stockholm

Publicerad 11/17/2021
Annons

På onsdagseftermiddagen larmades polis till centrala Upplands-Bro norr om Stockholm. Detta sedan skottlossning utbrutit i området. Enligt vittnesuppgifter handlar det om en så kallad ”drive-by”-skjutning där personer från en passerande bil avlossat skott mot någon eller något.

Det var vid 14:52 på onsdagen som polisen fick larm om pågående skottlossning i Bro centrum. När en patrull anlände fanns inga förövare kvar på platsen men tomhylsor som bekräftade att det skjutits påträffades.

Enligt uppgifter avlossades skotten genom sidorutorna på en förbipasserande bil. Vem eller vad som varit målet för skytten/skyttarna är oklart. Ingen person med skottskador har identifierats.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och lutar därmed mot att man haft för avsikt att ha ihjäl någon person snarare än att exempelvis skrämma någon näringsidkare som inte betalat beskyddarpengar till de gängkriminella i området.

Polisen dröjde sig kvar på platsen med avspärrningar ett par timmar efter händelsen för brottsplatsundersökning och förhör av vittnen. Man vill inte uttala sig om huruvida man har någon eller några misstänkta för brottet.

– Det är ingenting som jag kan säga något om just nu, säger polisens Anders Bryngelsson, vid Stockholmspolisen i en kommentar till Expressen.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
830Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons