Vid lunchtid på fredagen fick polisen larm om skottlossning i Gullaberg i Karlskrona. Tidigare på fredagen upptäckte en man boende i en villa i Malmö att någon skjutit mot hans bostad.

Det var vid kl 11.43 larmet kom in om en skottskadad man på Gullabergsvägen varpå polis och ambulans skickas till platsen.

En skottskadad man som påträffas tas om hand av sjukvårdspersonal och förs till sjukhus.

– Den skadade var den som larmade, han ringde in här 11:43 och berättade att han blivit skjuten, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till SVT Nyheter Blekinge.

Skadeläget för mannen är ännu oklart. Ingen misstänkt gärningsman har ännu gripits.

– Patruller jobbar på plats, bland annat med specialsökhund. Det pågår också dörrknackning i området, säger Evelina Olsson.

Skott mot villa

Då mannen i 50-årsåldern vaknade i sin villa på Västra Kattarp upptäckte han skotthål i fasaden.

– Jag märkte att det var två hål i fönstret. Sen såg jag att det fanns två mindre hål i burspråket, säger han till Sydsvenskan.

Polisen hittade två tomhylsor utanför hans dörr. Skotten avfyrades troligen från villans framsida och passerade ut genom fönstret på husets högra sida.

– Jag blev rädd och förvirrad såklart. Det är en enorm chock. Det kanske var riktat mot mig, men jag har ingen aning om varför någon skulle vilja skjuta en gammal britt, säger mannen.

Polisen ska ha sagt att gärningsmannen kan ha tagit fel och skjutit mot ”fel” hus.

För drygt två år sedan sköts det mot en annan villa i samma område.