På söndagskvällen larmades polistill området Varberga i Örebro där en skottlossning ägt rum. Två skadade personer påträffades på platsen som sedermera avled av skottskadorna.

Det var kl 20.35 polisen fick in flera samtal från boende i området som hört ljud som låtit som skott. De två skottskadade männen beskrivs som i 20-årsåldern.

LÄS ÄVEN: Antalet personrån ökar kraftigt i Örebro – polisen avråder från att gå ensam

Vid kl 0.43 bekräftar polisen att de två skadade personerna som påträffats är avlidna. Förundersökning gällande mord har inletts. Senare under natten kunde båda två identifieras och anhöriga underrättas.

– Vi kommer att fortsätta med tekniska undersökningen på brottsplatsen under dagen. Vi uppmanar personer som kan sitta på information att höra av sig till oss, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning till statstelevisionen.

Stängda förskolor

Skottlossningen har skett i närheten av flera förskolor i området och på måndagsmorgonen meddelar Örebro kommun att de tre förskolorna Hasselmusen, Emil och Fantasia på grund av polisens avspärrningar kommer att hålla stängt under dagen.

De vårdnadshavare som har ett arbete inom samhällsviktig verksamhet, till exempel sjukvård, räddningstjänst, polis eller förskola/skola, och inte själv kan ordna barnsomsorg under måndagen erbjuds tillfällig plats på annan förskola i Varberga.

LÄS ÄVEN: Hot och våld mot vårdpersonal i Region Örebro län: ”Helt oacceptabelt”

– Vi har många barn i våra förskolor och kan därför inte erbjuda tillfällig plats för alla barn på de avspärrade förskolorna, utan endast till de barn vars vårdnadshavare arbetar inom samhällsviktig verksamhet, säger Katarina Arkehag, förvaltningschef på Förvaltningen förskola-skola, Örebro kommun.

– Övriga vårdnadshavare behöver lösa barnsomsorgen på egen hand. Vi hoppas att vi får tillträde till våra förskolor imorgon tisdag, och har kontakt med vårdnadshavarna via vår lärplattform Unikum.

Andra skjutningen på kort tid

En stor polisinsats sattes in men ingen har ännu gripits. I fredags avled en person efter att ha påträffats i en bil efter en skottlossning i samma stadsdel.