polis-avsparrat-skottlossning-torshalla
Inrikes

Skottlossning mot fastighet i Torshälla – vittne skulle skrämmas till tystnad

Publicerad 10/24/2019
Annons

Tidigt på onsdagsmorgonen öppnade en eller flera personer eld med skjutvapen mot en fastighet i Torshälla. På adressen är en person skriven som samma dag skulle vittna i en rättegång. Enligt uppgifter arbetar polisen utifrån hypotesen att vittnet skulle skrämmas till tystnad.

Det har sedan tidigare funnits en hotbild kring rättsfallet och rättegången omlokaliserades därför från Eskilstuna till Västerås där det finns en säkerhetssal. Målet gäller flera fall av grov misshandel, varav en knivhuggning.

Det framgår inte om det vittne som skjutningen förmodas vara riktad mot, ändrade eller drog tillbaka sitt vittnesmål med anledning av det inträffade.

Polisen har inte lyckats gripa någon för attentatet och det enda spår man uppger sig ha efter förövarna är uppgifter om en mörk personbil som ska ha iakttagits på platsen i samband med skottlossningen.

Polisen har rubricerat skjutningen som försök till mord, något som indikerar att man inte utesluter att vittnet inte bara skulle skrämmas utan tystas för gott.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
436Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons