beskjutning2
Inrikes

Skottlossning mot polismans hem

Publicerad 10/28/2017
Annons

➤ Strax före halv fyra under natten mot lördagen besköts en villa i Hagaberg där en högt uppsatt polischef i Västerås låg och sov med familj.

Skottlossningen betecknas som en särskild händelse och ”synnerligen allvarligt” av polismyndigheten som har gått upp i stabsläge. Rubriceringen är mordförsök.

– Det är ett sätt att organisera sig för att korta beslutsvägarna, för att utnyttja resurser maximalt, säger polisen presstalesman Daniel Wikdahl till VLT.

Ett 20-tal skott ska ha avlossats mot villan och polismannen ska vara ett befäl för en av grupperna inom ingripandeverksamheten.

Ingen i familjen skadades och har nu flyttats till en skyddad plats.

– Det här är ett förkastligt angrepp mot hela samhället. Det är fega personer som genom anhöriga försöker komma åt de som kämpar för andras trygghet och säkerhet. Det finns bara ett sätt att bemöta den här typen av grovt våld och det är med ännu mer kraft. Jag kommer att se till att region Mitt har alla resurser de behöver för att gripa och lagföra de skyldiga. Jag har även informerat Riksåklagaren nu på morgonen och vi är överens om att hela rättskedjan har ett stort ansvar här, säger rikspolischef Dan Eliasson till Expressen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
867Ryska civila evakueras undan ukrainska attacker i Belgorod
Annons