Skottlossning och detonation i Kista – två skadade

Delningar

Vid midnatt mellan onsdagen och torsdagen förekom skottlossning och en detonation i stadsdelen Kista i Stockholm.

Ambulans och ett stort antal polispatruller larmades till platsen

Två personer skadades varav en allvarligt.

Ett 20-tal skott ska ha avlossats med automatvapen och detonationen ska ha kommit från en handgranat.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

I ett videoklipp, som för tankarna till andra delar av världen, kan man höra skottlossningen och detonationen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

77 KOMMENTARER

 1. Löfven blir arg o lovar tillsätta en utredning år 2029. Denna långa handlingstid beror på att man inte skall skuldsätta mångkulturen i förväg utan en seriös granskning behövs.

 2. Detta ”nya” och ”spännande” Sverige… Vi är ju så ”avundsjuka” på invandrarna. De har ju ”kultur” medan vi, i vår barbarism, bara har sådana ”töntiga” saker som ”midsommar”… Alltså, vissa politiker har bara förstört så katastrofalt mycket av vårt en gång så lugna, trygga, demokratiska och homogena Sverige.

  Det fanns en tid man lätt kunde ta en vapenlicens och som rekreation skjuta på måltavla. Och det var ändå relativt lätt att få jaktlicens om man hellre ville det. Nu är det mycket svårare att få licens för skjutvapen. Varför? För att ”förhindra stölder av vapen”. Men vilken gängkriminell vill väl ha ett jaktvapen? Eller tävlingsvapen för den delen. Med våra öppna gränser smugglas militärklassade automatvapen och handgranater som aldrig förr…

  På grund av kriminella invandrare ska vi, laglydiga och skötsamma etniska svenskar drabbas och behöva lida. Det är som att om inte myndigheterna kan sätta åt de skyldiga, ska de istället sätta åt de oskyldiga. Så att de känner att de får sätta åt någon. Har ni också märkt detta fenomen?

 3. De håller bara på med lite ”icke-våldsam jihad”, som det stod om i ett flygblad. Den våldsamma varianten är sju resor värre.

 4. Tänk, Kista på 70 – talets mitt…
  Det var ingen hejd på framåtandan….
  Sveriges Silicon Valley var meningen, med högteknologin i framsätet.., Något årtionde därefter, så kom Data o. IT och man förutsåg att de flesta specialister som då bodde i innerstaden, skulle bosätta sig i Kista med omnejd i nyproducerade villor o. bostadsrätter…

  Finns bl.a. Ericsson kvar i Kista?…. Tveksamt.

  Skulle tro, att om några år så är Hightech verksamheterna avvecklade, och kvar finns villor o. bostadsrätter, som till stora delar har blivit inköpt av Stockholms kommun, f.v.b.

    • Det är lite tudelat. Man bygger nya arbetsplatser. Husen från 70-80 talet renoveras. Men helt klart flyttar en del företag närmare centrum. Dessutom kommer spårvagn byggas som kommer ha anslutning till Bromma flygplats. Så ännu är det inte kört.

     • Ja, vem vet….En del framtidsforskare har sagt… ”Arbetsplatser i framtiden kommer att bli till ett minimum eftersom många anställda med dator-jobb kommer att utföra arbetet i hemmet.”
      Man åker in till det huvudkontor som då finns, och avrapporterar och inhämtar nya uppdrag.
      Mastodont-liknande kontor kommer att tillhöra det förgångna.

      Spårvagn? När? Ligger nog på en 10 – års sikt.

     • Hela banan ska vara klar 2023. Hur arbetsplater kommer att förändras vet nog ingen.

 5. Detta hände i natt i Kista. Här i Rinkeby har det varit stort polispådrag under dagen, efter det att man hittat en död man. Verkar som att sommarlovet närmar sig.

  • Mord i Sverige varenda dag skrämmande utveckling som måste ändra riktning och det gör man endas genom att SD får egen majoritet.

 6. Delar av Sverige befinner sig i krig. Inte lika omfattande som i Syrien, men likväl ett krig som hela tiden eskalerar. Importerar man krig så får man krig, inget konstigt i det.

 7. Man bör ju ändå sätta Kista i dess rätta dager. Finns både radhus och bostadsrätter samt att det är invandrarnas medelklass som bor där. Folk med jobb och försörjning. Dessutom på dagtid är det en jättestor arbetsplats för många svenskar.
  Nu flyttar stora bolag från området. För att det ser ofräsht ut och det hänger horder med arbetslösa människor i centrumet alla tider på dygnet. Samt att kriminella svärmar in från det närbelägna Rinkeby, Tensta, Rissne, Hallonbergen och Husby. Det är inte säkert på kvällarna.

   • Jag vet inte. Däremot är det en begränsad yta att bygga på i Storstockholm. Kista kommer nog överleva. Frågan är om Sverige kommer göra det.

 8. Man ser hur mycket vi alla börjar vänja oss vid ständiga skjutningar och explosioner.
  För bara några år sedan skulle en sån här händelse lett till hundratals kommentarer, nu blir det bara några få.

 9. Valget til høsten forteller hva Svenne faktisk ønsker, fakta kommer på bordet. Det blir spennende å følge med på. I mellomtiden får vi kose oss med håndgranater og automatvåpen, uten nevneverdige konsekvenser for de som deltar. Sverige er ikke lenger et trygt land.

 10. Skottlossningar i Kista….Visst, låter som skottlossningar i Bagdad eller Aleppo….
  Kanske just därför, som MSB skall ge ut en skrift till samtliga hushåll som omfattar; ”Om krisen eller kriget kommer.”.

  • Nästa vecka är ”krisberedskapsveckan”. Då kommer PK att upplysa oss om att det finns två hot och det enda består av Putins mellannätstroll som lurar många svenskar att rösta fel och att motåtgärden är att alla bara tar del av regimmedia och bara umgås med regimvänliga människor. Allt annat beteende är kriminellt och rättsväsendets allra högsta prioritet att bekämpa för att skydda demokratin.

   Det andra hotet består av klimatsyndafloden. Åtgärden mot den består av att alla slutar äta och slutar använda tillverkade föremål. Så att allt blir bra.

 11. Och i Staffanstorp behöver man anställa vakter nu för att hålla ordning på torget. Det kostar sex miljoner per år. De verkar vara så effektiva att en advokat i röda shorts numera uppger att han inte gör någonting om dagarna.

  • Jo, polisen är ju det första som PK alltid sparar på. 0.5% av BNP med en tillväxt på 3% om året nu. Där ser vi PK:s verkliga prioriteringar i samhället.

 12. Hahaha…. Snuten måste sätta upp högtalare som reagerar på automatvapen och handgranater också!,, Hahaha… Och så måste polisskolan öka intagning av småbrudar med hästsvans!!!.. hahaha

 13. en vanlig kväll i det nya folkhemmet….
  Löfven – långt borta – sover gott, saliven rinner när han drömmer om hur alla muslimer kommer att rösta på honom.

 14. Kul med DN idag! De bekräftar att Strandhäll kommit mad fake news om röstningen om samtyckeslagen på ett sådant sätt så att man blir snurrig i bollen av alla dubbla negationer,

  • När man plötsligt blir beskjuten av muslimer så kan man ta en sekund extra för att sikta så att man säkert träffar med första skotten, innan man tar skydd om det då ännu behövs. Deras kulor styrs ju inte av hur de siktar utan av Allah. Om det är sant så verkar Allah inte tycka om muslimska soldater, eller vill kalla dem till sig så fort som möjligt.

 15. Är klippet från Irak eller Afghanistan???
  Ny spännande Sverige med en blandad befolkning.
  Mormor sa. Dom kommer från krig och elände och dom skapar elände och krig.
  Börjar faktiskt tro henne nu…….

  • Somliga här hävdar att det är de elaka svenskarna som emigrerade till Amerika som orsakar allt lidande i Mellanöstern och deras nya bosättningar i Europa, som jag annars hade trott att det var stenåldersislamisterna själva som ställde till.

   • Jag har varit vaken väldigt länge!
    Jag tycker det här är intressant hur det här ska gå. Framtiden ser ju inte bra ut iallafall.

 16. Vacker skymning! Himlen är som en regnbåge. Sällan jag sett grönt ljus i en solnedgång. Mycket passande bakgrund för aftonlandets undergång.

 17. Vilda Västern i Sverige. Skattehögavlönade sheriffen Stefan Löfven (S) tycks inte vara kompetent att trygga vårt svenska samhälle.

 18. Sossarnas och moderaternas nya mångkulturella lyckorike.
  Bra jobbat på raseringen av Sverige Löfven och Reinfeldt.

 19. Sommaren har bara börjat. Lär bli historisk med alla våldsamma idioter som ränner unt på gatorna.

  • Det blir inte så historiskt. Det överträffas ju nästa sommar. Och den därefter o.s.v. i all framtid i Sverige nu. Det existerar inte någon mekanism i samhället som kan göra någonting för att bromsa okontrollerad eskalering till folkmord.

 20. I takt med att verkligheten smäller på tystnar ”antirasister”!
  Fegt. Ni smitit iväg från ert ansvar och skuld nu!

 21. Nästan så att automatelden hörs till de ”finare” kvarteren. Om nu någon vågar sova med öppet fönster? En del av ”nysvenskarna” är ju viga som apor och kompetenta klättrare.

 22. Ja, tänk vad mycket spännande som visas på Alternativmedia.
  MSM har jämt göra med att hitta på olika anledningar till varför SD inte skall få tillgång till ”Spadar & Hinkar i Sandlådan”.

  Senaste ”greppet” är att ge ut broschyren ”Om kriget kommer” i ny tappning.
  I hopp om att den gamla doktrinen ”skapa oro för det gynnar sittande regering” skall visa sig fungera.

  Börjar knepen bli uttömda?

  F.ö. Ingves börjar bli orolig. Bostadsbolagen kan inte ”prångla ut” sina dyra bostäder och ”Bubblan” har börjat krackelera.

  Priserna i år har sjunkit 10-15% och fortsätter nedåt.
  Nedåtgående trenden för bostadsbolagen på börsen är också en stark indikator vart det är på väg.

  ”Lockpriser” har etableras men ev. köpare verkar ha ”is i magen” och väntar till botten är nådd, kanske i slutet av året.

  Hur många bolag som då finns kvar återstår att se.

  Ja så går det när man bygger dyra bostäder till människor som aldrig kommer i arbete.

 23. Inte ett skit kommer att hända förutom att sjukhusnotan för skattebetalarna blir på någon miljon! På grund av att det inte finns någon vanlig medborgare att sätta dit så kan åklagaren ta det lugnt!

 24. Låt de kriminella ligga och dö på gatan. De bidrar inte med några pengar till sjukvården, bara en dyr belastning. Om de väljer att leva efter egna regler kan de också dö efter egna regler. Är jävligt trött på att vara med och bekosta deras vård och alla andra kostnader deras leverne för med sig. De saknar samhälleligt värde för den mänskliga gemenskapen.

 25. Tycker synd om de skötsamma invandrarna som bor i de våldsamma förorterna. De som har ett hederligt arbete och bara vill leva ett lugnt liv. De har inte ekonomi att köpa sig en lägenhet i ett lugnare område och deras hyresrätt är inte värd ett smack i byteskarusellen.

 26. Hur länge tänker den här pajasregeringen vänta innan de gör något? Dags att sätta in militären och röja upp bland de kriminella gängen.

  Någon som vet var i Kista detta hände? Nära gallerian?

  • Nu har pk media och sossarna,bestämt att byta fokus till vård och skola, så vi måste nu glömma alla problem som har med kriminalitet migration att göra.

  • Han säger att vi inte kan veta säkert vad det beror på. Det är så långt han kan sträcka sig!

   • Ok! Mitt inlägg avser att sådana skjutningar har minskat avsevärt, enligt Zarneckis vetande! Jag raljerade lite!

     • Ok! Man är lite skärrad för ”stämpel”! Men skönt vi är ense om den ”guislingen”! För övrigt är det smaklöst att denna person används ideligen som sakkunnig! Hans teorier är INTE evidens-baserade generellt! Jerzy Zarnecki tycker en massa, oftast!

 27. I Expressen så citerade man polisen, som gick ut och lugnade folket att de inte behöver känna oro och rädsla. Denna gång blev det ju verkligen trovärdigt(ironi) när vi alla kan höra skott salvorna, ett tjugotal skott och som slutkläm en kraftig detonation vilket kan vara en handgranat. Tro de verkligen att vi är lika korkade som dem. Vart hamnade alla kulor? I ett kulfång kanske? och granater som exploderade, blev det inget splitter? Fyfan vilka dårar till poliser och media för den delen som inte ifrågasätter sådan uttalande från polisen.

LÄMNA ETT SVAR