Polis

Polisaspiranterna Jonas Nilsson och Noor Al-Hussein. Foto: Faksimil NA

Inrikes

Slöjbärande polisaspirant ska öppna dörren för fler muslimer i kåren: ”Vill vara en förebild”

Publicerad 4/16/2020
Annons

Lokaltidningen Nerikes Allehanda uppmärksammar i ett positivt hållet reportage en slöjbärande kvinna som studerar till polis och nu skall praktisera på orten. Aspiranten hävdar att det inte är någon skillnad på poliser som upprätthåller svensk lag och de som även följer islams lag. 

Det är i en artikel bakom betalvägg (2020-04-16) som tidningen uppmärksammar att 22 polisaspiranter kommer att vara verksamma under ett halvår i Örebro län för att bland annat praktisera fältarbete. Tidningen väljer att lägga fokus på 24-åriga Noor Al-Hussein som hävdar att hon vill öppna dörren för fler slöjbärande kvinnor inom polisyrket.

LÄS ÄVEN: Irländska polisen tillåter nu slöja i uniformen

Känner sig ”unik”

Noor, som har studerat till polis i två år i Växjö, slår fast att hon är ”lite unik” eftersom det inte är många kvinnliga poliser med utländsk bakgrund som bär slöja i yrket. Hon vill därför vara en förebild att peka på, vilket ska underlätta steget för andra slöjbärare.

Får inga kritiska frågor

Noor säger sig inte se några som helst skillnader mellan en sekulär person och en fundamentalistiskt troende muslim som hon själv inom polisyrket. Hon får heller inga kritiska frågor kring detta från tidningens reportrar.

– Så jag vill gärna vara en förebild för de som vill göra samma yrkesval och visa att det är möjligt. Jag skulle inte påstå att det är någon skillnad mellan en kvinna som har slöja och en som inte har inom polisen, hävdar Noor.

LÄS ÄVEN: KLART: Hijab blir en del av väktaruniformen

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons