När Helsingborgs kommun inspekterade en snabbmatsrestaurang i staden upptäcktes larver och fläskbaggar i rummet där maten förbereds, rapporterar SVT. Efter flera besök under sommaren och hösten har kommunen nu bestämt sig för att stänga ner stället.

Mellan inspektörernas olika besök har restaurangägaren renoverat delar av restaurangen med tillhörande lokaler, men livsmedelshanteringen har varit fortsatt sanitärt undermålig.

Kommunens inspektörer upptäckte under det sista besöket en medarbetare som tillverkade maträtter av rå köttfärs i källaren.

– Det luktade förruttnat kött, lukten var mycket påträngande, står det i kommunens beslut.

I lokalen låg plastsäckar nedsmutsade med köttsaft och rå köttfärsbaserad mat stod ute i rumstemperatur. Inspektörerna hittade också 150 kg halvfryst köttfärs som ansågs vara så dåligt hanterad att det klassades som avfall och fördes bort. I rapporten anges det även att källarens golv och väggar var smutsiga.

Beslut om att stänga matstället fattades med omedelbar verkan. Om beslutet överträds och verksamheten fortsätter kan restaurangen få böta 100 000 kronor.