parkflygeln
Inrikes

Socialbidrag finansierar boende för hälften i Västerås dyraste nybygge

Publicerad 9/29/2017
Annons

➤ FÖRSÖRJNINGSSTÖD I nybyggda Parkflygeln i Västerås kostar en tvåa 8 000 kronor i hyra och en trea 10 000. Närmare hälften av de boende har inkomster som knappt räcker till hyran och deras boende bekostas med socialbidrag.

Parkflygeln ägs av det kommunala bostadsbolaget Mimer och huset är ett av Västerås dyraste. Enligt en granskning SR P4 Västmanland gjort har 44 procent av de boende så låga inkomster att de inte ens når upp till hyreskostnaden.

– Det kan ju inte vara meningen att välfärdspengarna ska gå till att betala jättedyra bostäder åt människor som inte har råd att betala dem själva, säger Sverigedemokraternas oppositionsråd Ann-Christin From Utterstedt till P4 Västmanland.

Även från Liberalerna kommer kritik. Partiets oppositionsråd Jesper Brandberg säger att situationen är bedrövlig och att han inte förstår vad de styrande i staden håller på med samt att han förstår att vanligt folk blir förbannade.

Men enligt socialdemokraten Ann Louise Molin Östling, ordförande i Individ- och familjenämnden och politiskt ansvarig för socialtjänsten, kan man inte dela upp människor med utgångspunkt i om de får socialbidrag eller inte.

– Vi vill inte ha en segregerad stad.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons