malung

Bahman Alami Alamdari och Malung. Foto: goteborgsregionen.se / CC BY-SA 3.0

Inrikes

Socialchef avsattes efter kränkningar – får samma jobb i annan kommun

Publicerad 1/13/2020
Annons

Socialchefen i Marks kommun avsattes med omedelbar verkan efter att två underordnade chefer anmält honom för kränkningar. Nu har han fått ett nytt jobb – som socialchef i en annan kommun.

Det var i slutet av 2018 som socialchefen i Marks kommun –  Bahman Alami Alamdari – tvingades gå. Kommunstyrelsens arbetsutskott hade ett möte där de fattade beslutet att avsätta förvaltningschefen ifrån sin tjänst. Formellt innebär det att han fortfarande var anställd och avlönad av kommunen men inte hade några arbetsuppgifter.

– Det som har hänt är att vi efter sommaren fick in två stycken anmälningar mot vår socialchef. Vi startade då snabbt utredningar av en oberoende konsult som har utrett de här två kränkningarna. Den här utredaren har kommit fram till att det här helt solklart handlar om två stycken kränkande behandlingar av de här två medarbetarna. Och det har gjort att jag har fattat beslutet att stänga av förvaltningschefen ifrån sin tjänst, sade kommunchef Mats Liljenberg vid tillfället.

Vilken typ av kränkningar det handlar om ville man inte berätta men de ska ha varit ”oacceptabla utifrån ett arbetsgivarperspektiv”, förklarade kommunstyrelsens ordförande Lisa Dahlberg. Kränkningarna ska enligt uppgifter i statliga Sveriges Radio inte ha varit av sexuell karaktär.

Får nytt jobb som socialchef – i annan kommun

Den 1 januari i år tillträdde Bahman Alami Alamdari som socialchef i Malung-Sälens kommun, det vill säga samma befattning som han tvingats lämna i Marks kommun efter kränkningarna.

– Vi hoppas och tror att det här ska bli bra. Det här är en av de absolut viktigaste posterna i en kommun. Omsorgen är, tillsammans med skolan, de största förvaltningarna i organisationen med mest personal och störst budgetramar, så det här måste fungera på ett bra sätt, säger Pär Kindlund (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

I ett ”Öppet brev till Markborna” daterat i mars 2019 skrev kommunen om fallet.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons