Socialdemokraterna kallade till pressträff om ’hotet’ från SD
Faksimil Youtube

På torsdagskvällen dök en kallelse till en pressträff på fredagsmorgonen med försvarsminister Peter Hultqvist och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman upp om ”det säkerhets- och utrikespolitiska hotet som Sverigedemokraterna utgör”. SD-ledaren Jimmie Åkesson med flera reagerar kraftigt på utspelet.

Klockan 8 höll ministerduon pressträffen på Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen 68 i Stockholm där det blev upprepningar av samma gamla anklagelser.

Ett av de så kallade hoten man menar att Sverigedemokraterna utgör består enligt Peter Hultqvist av att SD:s utrikespolitik skulle vara ”opålitlig” och att partiet påstås verka för ryska intressen.

LÄS ÄVEN: ’Putinvänliga’ SD bland de mest rysskritiska partierna i EU

Anders Ygeman vände sig sedan till M-ledaren Ulf Kristersson.

– Det är hur han ska förhindra att Sverigedemokraternas Putinkoppling får inflytande över en kommande regering, sa han.

IT-skandalen

Som följd av den så kallade it-skandalen på Transportstyrelsen var dåvarande inrikesminister Anders Ygeman en av de statsråd som fick sparken.

LÄS ÄVEN: Ygeman: SD säkerhetshot med Putin-kopplingar

Flera av oppositionspartiernas partiledare hotade med att väcka misstroendevotum mot honom.

Kallade SD grisar

I januari 2021 skrev Peter Hultqvist en ledarkrönika där han gick till attack mot Sverigedemokraterna som han menade är ”grisar” och använde ett språkbruk hämtat från Nazityskland.

LÄS ÄVEN: Försvarsminister Hultqvist: Sverigedemokraterna är grisar

Artikeln skrevs samtidigt som Socialdemokraterna anklagade SD för att polarisera samhället och debattklimatet i landet.

Starka reaktioner

Under torsdagskvällen kom en strid ström starka reaktioner på Socialdemokraternas utspel, och inte bara från Sverigedemokrater.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.