S hyra ut
Inrikes

Socialdemokraternas säkerhetsansvarige hyrde ut hus till gangster – skottlossning på tomten

Publicerad 9/8/2022
Annons

En tjänsteman i Socialdemokraternas toppskikt med ansvar för partiets IT-säkerhet har under flera år hyrt ut sitt hus till en gängkriminell man i Botkyrkanätverket. S-tjänstemannen vägrar svara på frågor om uthyrningen och har nu stängt av sin telefon.

Det var på torsdagseftermiddagen som Aftonbladet rapporterade att en centralt placerad S-tjänsteman med ansvar för vissa säkerhetsfrågor har hyrt ut sin fastighet till, vad tidningen beskriver som, en ”kriminell influencer”.

LÄS ÄVEN: Influencer häktad i stor bedrägerihärva – misstänks ha lurat till sig miljoner

Tidningen skriver att gangstern i kontakter med rättsväsendet har uppgett socialdemokratens hus som sin bostadsadress år 2011 men även 2013, 2015, 2016, 2017, 2019, 2021 och 2022.

Vägrar svara på frågor

S-tjänstemannen är vän med Magdalena Andersson, Ann Linde och Stefan Löfven på Facebook. När Aftonbladet kontaktar tjänstemannen vill han inte lämna någon kommentar.

– Du får vända dig till vår presschef.

Socialdemokraternas presschef Juan-Pablo Roa uppger att gangstern inte längre bor kvar i huset ”efter en allvarlig incident”.

Samnytt kan efter kontakt med Lantmäteriet berätta att tjänstemannen är Mattias Gökinan som ansvarar för partiets IT-säkerhet. Vidare är Gökinan styrelseledamot i lokalavdelningen i Botkyrka.

Gökinan har under flera år hyrt ut fastigheten till 40-årige Andreas Coskun. Samtidigt har Coskun gjort sig känd i sociala medier som en ”kriminell influencer” med nära 40 000 följare. Han förekommer i belastningsregistret för bland annat grovt bedrägeri, grovt penningtvättsbrott, skadegörelse, hot mot tjänsteman och narkotikabrott.

Hyresgästen ledande i kriminellt nätverk

Det framgår av Kriminalvårdens personutredning att Andreas Coskun ingår i den kriminella grupperingen Botkyrkanätverket enligt uppgifter från lokalpolisområde Botkyrka.

Andreas Coskun. Foto: Instagram

Tidningen Expressen har tidigare skrivit att Coskun ska ha haft en ledande position inom nätverket som ägnar sig åt bland annat narkotikahandel och har god tillgång till vapen.

Andreas Coskun. Faksimil Instagram

Skottlossning på tomten och hangranat i området

I juni 2020 uppmärksammade Samnytt att Andreas Coskun misstänktes för en skottlossning vid huset på Rådjursvägen 207. Nedan följer video från händelsen:

Coskun greps efter att han hade publicerat videoklippet och misstänktes för vapenbrott men släpptes kort därefter. I vintras skedde en ny skottlossning i bostadsområdet där Coskun hävdade att han var offer. I maj i år ska en handgranat ha påträffats i anslutning till huset.

Samnytt har sökt Mattias Gökinan för att bland annat höra hur han resonerade med sin uthyrning.

LÄS ÄVEN: Statsministern poserar med gängkriminell
LÄS ÄVEN: SSU höll festival med gangsterrappare: ”Det är viktigt att forma Sverige”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
545Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons