Jan Bohman Borlänge

T.v. Jan Bohman. T.h. Genrebild. Faksimil Facebook

Inrikes

Socialdemokratisk kommuntopp rånmisshandlad utanför sitt hem i Borlänge

Publicerad 10/19/2019
Annons

På torsdagskvällen utsattes en ledande socialdemokratisk kommunpolitiker i Dalarna för ett brutalt rånöverfall utanför sin bostad. Två män har anhållits som misstänkta för brottet.

Det var vid 19-tiden som männen gick till attack mot kommunstyrelsens ordförande i Borlänge, Jan Bohman (S), på Wallingatan nära Stationsgatan genom att hota och sedan rånmisshandla honom.

Männen uppges ha fått med sig kontanter och Bohman fick föras till sjukhus där han sedan övernattade och skrevs ut först på fredagen.

– Jag mår efter omständigheterna bra och vill rikta ett stort tack till polisen och sjukvårdspersonalen efter gårdagens händelse, kommenterar Bohman.

LÄS ÄVEN: TV4-expertens tips mot brott: ”klä dig fattigt så slipper du bli rånad”

Polisen: ”Inget politiskt motiv”

Efter en polisinsats i centrala Borlänge kunde polisen gripa två män i 20- respektive 25-årsåldern som åklagaren efter förhör anhöll misstänkta för grovt rån.

Enligt polisens händelserapport kan de i nuläget inte se några politiska motiv till brottet.

Bohman: ”Jag gillar utmaningar”

Kommunpolitikern har tidigare klargjort att han ”gillar utmaningar” i sitt politiska arbete. I en intervju med Dala-Demokraten år 2017 fick kommuntoppen frågan vad han har att säga om brottsligheten i Borlänge med bland annat bilbränder.

– Jag säger som Tony Blair. Man ska vara tuff mot brottsligheten, men även tuff mot brottslighetens orsaker, sade Bohman.


Bohman stoltserar med att han ”gillar utmaningar”.

Starkt engagemang för migranter

Vid sidan om sitt politiska arbete inspirerat av den tidigare brittiske premiärministern är Bohman även känd för sitt engagemang för nyanlända migranter. År 2015 deltog socialdemokraten i insamlingen ”Borlänge hjälper” för att stötta migranter.

Nedan ett tal som Bohman höll under insamlingen i vilket han redogör för sina drömmar om att bjuda in så många migranter till Sverige som möjligt och gör jämförelser med de svenskar som på 1800-talet emigrerade till Amerika.

https://www.youtube.com/watch?v=qoJFJqPlDMc&feature=youtu.be&t=107

LÄS ÄVEN: Våg av personrån i Borlänge

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
553Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons