Asylsökande stal lastbil och körde på 76-åring – benet slets sönder
Facebook/Foto: Rudychaimg, CC BY-SA 4.0

Det var i Nice på den franska rivieran, nära det kända promenadstråket Promenade des Anglais, som en 23-årig somalisk migrant stal en lastbil och skadade en äldre man allvarligt. Den avvisade asylsökanden hade precis dömts för sexuella övergrepp när han stal ett fordon och körde på det 76-årige offret.

Gärningsmannen, Anouar Omar Said, är nu häktad efter att i hög hastighet ha kört på den äldre mannen med det stulna fordonet – och fått hans ben sönderslitet till den grad att det behövde amputeras. Det rapporterar Var-Matin.

Händelsen ägde rum omkring klockan 08 längs havet vid Quai des États-Unis, en plats på Promenade des Anglais som ligger precis vid havet.

– Den stulna lastbilen hade stått på trottoaren på grund av städningen av de offentliga toaletterna på stranden, berättar åklagaren i fallet för AFP.

LÄS ÄVEN: Halshuggaren i Nice nyanländ migrant från Tunisien

Var kraftigt berusad

Omar Said greps nästan omedelbart av polisen och omhändertogs. På måndagseftermiddagen kunde polisen fortfarande inte förstå vad han sa – eftersom han var så berusad.

Det 76-årige offret fördes till sjukhus i kritiskt tillstånd, med benet så allvarligt skadat att läkarna tvingades amputera det. Han vårdas fortfarande på sjukhus med livshotande skador.

LÄS ÄVEN: Kyrkobesökare halshuggna i Frankrike: ”Allahu akbar”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mira Aksoy

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.