somalisk-profil-hoppar-av

Foto: Facebook/Privat

Inrikes

Somalisk riksdagskandidat för S lämnar efter Somalitown-utspel

Publicerad 8/30/2022
Annons

Den socialdemokratiska riksdagskandidaten Saida Hussein lämnar partiet mindre än två veckor innan valdagen. Det skriver hon på Facebook.

Hussein har kandiderat för Socialdemokraterna på lokal nivå de senaste två valen och står i år på plats tio på Göteborgs riksdagslista.

Har tappat förtroendet

Men nu lämnar den 44-åriga S-politikern partiet. Anledningen är att hon tycker att hennes parti blivit ”mer främlingsfientligt”.

”Jag har tappat förtroende för partiet och partiledaren Magdalena Andersson”, skriver Hussein på Facebook.

”Dessutom fördömer jag och är emot såna uttalande som Magdalena Andersson har gjort i media angående att hon bland annat inte vill se ’Somalitown’. Ord som eldar på rasism, hat samt utanförskap och därmed bidrar till en ökad segregation istället för integration”, fortsätter hon.

LÄS ÄVEN: Magdalena Andersson: ”Vi vill inte ha Somalitown”

Uppmanas rösta på någon annan

Saida Hussein skriver att hon som ”svensk-somalier” från Biskopsgården ”märkt av hur de här uttalanden skapar rasism samt bidrar till hat mot oss svensk-somalier”, och att somalier är ”en utsatt grupp i samhället.”

Hussein uppmanar nu sina anhängare att rösta på någon annan än henne. ”Jag ber alla att utnyttja sina röster för att sätta stopp för de onda krafterna i samhället”, skriver hon utan att berätta hur hon tycker att somalierna ska rösta istället.

LÄS MER: Statsmedierna rapporterade inte om Somalitown-utspel

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons