jan emanuel johansson

Faksimil YouTube

Inrikes

Sossemiljardär erbjuder staten beväpnad privatstyrka

Publicerad 4/20/2020
Annons

I mejl till Socialstyrelsen erbjuder den före detta S-ledamoten Jan Emanuel Johansson bland annat tjänster som beväpnade vakter och skydd för särskilda boenden på privata öar samt skyddsutrustning för vårdpersonal.

Johansson inledde sin karriär genom att vinna 2001 års upplaga av tv-programmet Expedition: Robinson och var sedan riksdagsledamot för Socialdemokraterna i omgångar. Han har fått flera priser för sitt framgångsrika företagande där han blivit miljonär på olika typer av asylboenden.

I ett flertal mejl till Socialstyrelsens krisledning har han under den senaste tiden erbjudit en lång rad udda erbjudanden.

Beväpnad personal

”Via våra säkerhetsföretag inom koncernen kan vi vara behjälpliga vid oroligheter samt skydd för särskilda boenden. Vi har tillgång till väpnad personal”, skriver Johansson som också säger sig kunna tillhandahålla upp till 3 000 boenderum och 10 000 sovplatser vid behov.

I Stockholms närområde ska man ha tillgång till två skyddsrum, privata öar med boenden och transportbåtar. Via ett dotterbolag ska man även kunna erbjuda läkare och sjuksköterskor.

Skyddsutrustning

Hans företag ska ha ”goda och långa relationer med fabriker som tillverkar skyddsutrustning/materiel i Kina, Kazakstan och Israel” varav några har en överproduktion som nu kan exportera överskottet.

Johansson hoppas även på att snabbtester för corona tas fram vilket han i så fall skulle kunna sköta.

– Om det här skulle gå åt pipsvängen, att det här skulle gå så långt som det skulle kunna, så behöver myndigheten veta, vad finns det ute i privatsamhället. Det här är det som jag kunde dra ihop genom mina kontakter, säger han till Aftonbladet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons