laptop skriva

Pixabay

Inrikes

Sparkas efter att ha mejlat sig själv

Publicerad 5/29/2023
Annons

En kvinna som använde sitt arbetes e-postadress för att skicka mejl till sin privata adress ansågs ha gått över gränsen och fick därmed sparken. Nu stäms arbetsgivaren av kvinnans fackförbund.

Kvinnan hade jobbat på städfirman i 15 år då hon under en sjukskrivning skickade några mejl från sin jobbadress till sin privata adress. Då detta upptäcktes av chefen avskedades hon med hänvisning till att företaget har riktlinjer kring hur mejl ska användas och att hennes agerande hade kunnat skada verksamheten.

Under sjukskrivningen har kvinnan fått arbetsorder från sin chef vilket inneburit att hon måste logga in i företagets system. Orsaken till sjukskrivningen var stress och enligt fackförbundet Unionen har hon på grund av detta utsatts för press och man anser att hennes misstag inte kan bedömas på samma sätt som om hon hade varit på jobbet.

Stäms på 150 000 kronor

Unionen stämmer nu arbetsgivaren på 150 000 kronor i skadestånd och ersättning för utebliven lön samt semesterersättning.

– I det här faller menar vi att det ingick i hennes arbetsuppgifter att skicka mejlen och de har inte lett till någon skada för bolaget, säger David Hellman, förbundsjurist på Unionen som företräder medlemmen i tingsrätten, till Kollega.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons