Vid ett möte på onsdagen meddelade ledningen att man ska genomföra besparingar, vilket i sin tur innebär att tidningen ska bantas med 20 tjänster.

Stormötet på Expressens redaktion hölls kl 13.30 i regi av tidningens chefredaktör Klas Granström. Då man måste öka lönsamheten har man beslutat om ett sparpaket vilket innebär att 20 tjänster på redaktionerna i Stockholm, Göteborg och Malmö försvinner.

Samtidigt ska man satsa på de områden man tror mest på.

– Vi gör en kraftsamling på vår breaking news-bevakning och vi gör en tydlig förändring i vår berättande journalistik. Vi ska satsa på det vi redan är bäst på i dag, snabb nyhetsförmedling och sen dedicerar vi tydligt med resurser till fördjupning, säger Klas Granström.

– Jag kan inte säga hur organisationen kommer se ut i någon del men som sagt vi ska ge ut tidningarna KvP och GT, varumärkena kommer finnas kvar digitalt och i print. Det kräver sin journalistiska insats.

”Mycket olyckligt”

Utöver de indragna tjänsterna kommer man även att genomföra omfattande omorganisationer på redaktionen i Stockholm.

– Jag tror att det här är mycket olyckligt för Expressen, GT och KvP. Det här kommer att försvåra för oss ganska rejält i arbetet med att försöka bli Sveriges största nyhetssajt och nyhetsmedia. Man tar bort, man väljer från ledningens sida att prioritera vinst i stället för journalistik och det är olyckligt, säger Jan Spångberg, fackklubbsordförande på Expressen, till Göteborgs-Posten.