helsingborgs-tingsratt-lakare-genrebild

Bild: Genrebild.

Inrikes

Specialistläkare i Helsingborg häktad för våldtäkt på jobbet

Publicerad 2/1/2021
Annons

En 61-årig specialistläkare med svensk bakgrund bosatt i Malmö men verksam i Helsingborg har häktats misstänkt för våldtäkt. Brottet ska ha begåtts den 18 januari på mannens arbetsplats där han är verksamhetschef. Det rapporterar bland annat Expressen/KvP.

Enligt uppgifter till media greps läkaren bara timmar efter det misstänkta övergreppet. Det framgår inte om brottsoffret är en patient eller kollega eller någon person orelaterad till vårdverksamheten.

61-åringen anhölls dagen efter gripandet och förklarades senare häktad av Helsingborgs tingsrätt. Mannen är på sannolika skäl – den högre misstankegraden – misstänkt för brottet.

Samhällsnytt har tagit del av häktningsframställan av vilken framgår att den misstänkte en tidigare ostraffad man med svensk bakgrund. När vi ringer mannens vårdmottagning meddelar en autosvarare att mannen är ”förhindrad att ta emot patienter men hoppas kunna hjälpa patienter längre fram”.

Som skäl för häktningen anges att läkaren tros kunna komma att försvåra utredningen genom att försöka undanröja bevis om han försätts på fri fot. Åtal ska vara väckt senast den 4 februari. Minimistraffet för våldtäkt är två års fängelse.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1046Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons